Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 11.04.2021.
DANAS 27 GODINA OD POGIBIJE NEDELJKA LIZDEKA I SRETENA KNEŽEVIĆA
Srijeda, 07.04.2021. | Princip News
Danas se navršava 27 godina od pogibije komandanta Četvrtog bataljona Vojne policije Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske /VRS/ kapetana Nedeljka Lizdeka i vojnika Sretena Kneževića.

Lizdek i Knežević poginuli su u širem rejonu Rogoja u akciji protiv diverzantsko-terorističke grupe, saopšteno je iz Udruženja veterana vojne policije Sarajevsko-romanijskog korpusa.

Posljednja akcija u kojoj je kapetan Lizdek poveo dio jedinice kojom je komandovao počela je u ranim jutarnjim časovima, a zadatak je bio čišćenje tog dijela teritorije od diverzantsko-terorističke grupe, koja se probila iza linija Vojske Republike Srpske.

U potjeru, lociranje i likvdaciju neprijateljske grupe uključili su se i pripadnici MUP-a sa psom tragačem i Četvrta izviđačka četa iz sastava Sarajevsko-romanijskog korpusa.

Diverzantsko-teroristička grupa je razbijena, dio je likvidiran, a dio je pobjegao u pravcu sela Pjevac.

Na putu iz Trnova ka selu Pjevac došlo je do žestokog vatrenog obračuna sa njima i tom prilikom su živote izgubili kapetan Lizdek i vojnik Knežević, navode iz Udruženja.

Članovi ovog udruženje svake godine polažu cvijeće i prislužuju svijeće na mjesnom groblju u Podkrajevima, u opštini Pale, i Vojničkom groblju na Sokocu, ali to danas neće učiniti zbog trenutne epidemiološke situacije.

Lizdek je na mjesto komandanta Četvrtog bataljona došao kao aktivni starješina iz JNA. Iza sebe je ostavio suprugu i dva sina. Odlikovan je medaljom Zasluga za narod.

Knežević je bio diplomirani inženjer geodezije, a radio je kao asistent na Građevinskom fakultetu u Sarajevu. Odlikovan Ordenom Njegoša trećeg reda.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
LAZIĆ: RUSKI DOBROVOLJCI ZAJEDNO SA VRS BRANILI SRPSKU NEJAČ U VIŠEGRADU
Niko nema pravo, niti može zabraniti obilježavanje Dana ruskih dobrovoljaca u Višegradu koji su rame uz rame sa pripadnicima Vojske Republike Sr...
"CRNOGORSKO PROLJEĆE" TRAŽI OSTAVKU KRIVOKAPIĆEVE VLADE
Građani Podgorice okupljaju se kako bi krenuli u auto-kolonu ulicama grada. Oni se nalaze na zaobilaznici kod Plantaža na Zabjelu, gdje je grafit...
OBILJEŽEN DAN STRADANJA 11 PRIPADNIKA MUP-a U SKELANIMA
Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo danas su u Skelanima kod Srebrenice, povodom 12. aprila, dana stradanja 11 pripadnika MUP-a Republik...
U SARAJEVU NESTAO DVADESETŠESTOGODIŠNJI DINO EMKIĆE, SPASIOCI U POTRAZI
Spasioci tragaju za Dinom Emkićem /26/ čiji je nestanak iz porodične kuće u naselju Ahatovići prijavljen Gorskoj službi spašavanja Sarajevo....
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Meridijan banercic
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
VAKCINISANO 150 GRAĐANA PALA STARIJIH OD 65 GODINA
Subota, 10.04.2021.
Republika Srpska
U SRPSKOJ OD SUTRA NA SNAZI UBLAŽENE MJERE
Nedelja, 11.04.2021.
BIH
DODIK: U SRPSKU OVIH DANA STIŽU NOVE KOLIČINE VAKCINE "SPUTNJIK VE"
Petak, 09.04.2021.