Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 26.04.2019.
DANI OTVORENIH VRATA FILOZOFSKOG FAKULTETA, OČEKUJE SE DOLAZAK 400 STUDENATA U PALE
Utorak, 19.03.2019. | Princip News
Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu organizuje 30. i 31. marta „Dane otvorenih vrata Filozofskog fakulteta” u Palama, namijenjene svim maturantima koji žele da se bolje upoznaju sa uslovima studiranja na ovom fakultetu.
 

Koordinator projekta, student Filozofskog fakulteta na Palama, Filip Matić rekao je da ovaj projekat organizovan od strane studentske inicijative „Svi zajedno” i dodao da su prijave poslate mnogim srednjim školama širom Republike Srpske, gdje se u konačnici očekuje 400 maturanata koji će doći u Pale.

– Cilj je generalno poboljšati status Filozofskog fakulteta, a projekti i humanitarne aktivnosti su nešto što je ozvaničilo naš rad. Iza nas je već nekoliko humanitarnih akcija počevši od one “Studenti pomažu, a vi”, tako da i dalje ostajemo za saradnju i rad na humanitarnim aktivnostima kome god je to potrebno – istakao je Matić.

 

On dodaje da mladi ne trebaju odlaziti u inostranstvo i da trebaju ostati u Republici Srpskoj i graditi ono što se stvaralo kroz istoriju.

Profesor Filozofskog fakulteta na katedri za Novinarstvo Vuk Vučetić, rekao je da su „Dani otvorenih vrata” jedan od najvažnijih događaja koje je menadžment fakulteta organizovao zajedno sa studentima i nastavnim osobljem.

– Vidljivost Pala vrlo je mala jer mnogi maturanti širom Republike Srpske nisu upoznati sa mjestom gdje se nalazi ovaj fakultet, zbog toga je ova manifestacija promocija, ne samo za Filozofski fakultet, nego i opštinu Pale generalno – naglasio je Vučetić.

On dodaje da je bitno da se maturanti upoznaju ne samo sa fakultetom, nego i sa mjestom studiranja i njegovim društvenim i kulturnim znamenitostima.

Učenica Gimnazije „Kalinovik” iz Kalinovika Suzana Jovović, smatra da je ova manifestacija dobra prilika da se maturanti upoznaju sa studijskim programima, te da očekuje da će joj upravo ovaj događaj pomoći u odabiru buduće profesije.

 

 

 

– Radujem se dolasku na Pale jer upravo je ovo dobra prilika da se upoznam ne samo sa studijskim programima koje nudi Filozofski fakultet, nego se radujem druženju i upoznavanju sa budućim kolegama  – istakla je Jovovićeva.

Maturanti će imati priliku tokom realizacije ove manifestacije upoznati kulturne, društvene i istorijske znamenitosti Pala, a drugog dana ovog događaja planiran je izlet na Ravnu planinu, gdje je obezbjeđena besplatna vožnja gondolom.

 

Filozofski fakultet u Palama u narednom periodu, pored Dana otvorenih vrata, koji se ove godine prvi put organizuju, planira organizovanje velikog broja gostovanja različitih javnih ličnosti iz društveno-kulturnog života Republike Srpske i regiona, sa ciljem promocije i upoznavanja srednjoškolaca sa ovom visokoškolskom ustanovom.


/SRPSKAINFO/

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ŽIVOTNO DJELO "DERVIŠ I SMRT": NA DANAŠNJI DAN ROĐEN MEŠA SELIMOVIĆ
Na današnji dan 1910. godine rođen je pisac Mehmed Meša Selimović, član Srpske akademije nauka i umetnosti /SANU/ i jedan od najvećih srpskih...
PATRIJARH IRINEJ: BEZ JEDINSTVA NEMA OPSTANKA SRPSKOG NARODA
 Njegova svetost patrijarh srpski Irinej poručio je da bez jedinstva nema opstanka srpskog naroda. "Ja ne pripadam nijednoj politici. Želeo b...
SUTRA OSNIVANJE UDRUŽENJA GARDISTA PRVE GARDIJSKE MOTORIZOVANE BRIGADE
Osnivačka skupština Udruženja gardista Prve gardijske motorizovane brigade Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, kroz koju je prošlo oko 4.50...
HRVATSKA POLICIJA ZAUSTAVILA SRPSKE AUTOBUSE, PUTNICI BEZ OBJAŠNJENJA ČEKALI ČETIRI SATA (VIDEO)
Na graničnom prelazu Batrovci – Bajakovo hrvatska policija skoro četiri sata nije puštala više od 20 srpskih autobusa da pređu granicu. Nako...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
TRNOVO: OD DANAS SNSD VEĆINA U SKUPŠTINI OPŠTINE
Četvrtak, 25.04.2019.
Republika Srpska
U PALAMA SAHRANJEN KRUNIĆEV TJELOHRANITELJ ŽARKO PAVLOVIĆ
Četvrtak, 25.04.2019.
BIH
MEKTIĆ NAPUŠTA SDS ?
Četvrtak, 25.04.2019.