Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 14.12.2019.
DO NAREDNE GODINE SAVREMENO OPREMLJENO GRADSKO POZORIŠTE
Srijeda, 14.08.2019. | Princip News

Istočno Sarajevo bi do jeseni naredne godine trebalo da dobije multifunkcionalano, savremeno opremljeno gradsko pozorište jer se radovi na izgradnji ovog objekta površine 2.500 metara kvadratnih odvijaju planiranom dinamikom.
Direktor Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo Mladen Janković rekao je Srni da je kompletan objekat nedavno ukrovljen, tako da su sada u toku opsežni unutrašnji radovi, kao i postavljanje zvučne izolacije.

Janković je rekao da je u sklopu druge faze radova, za koju je Vlada Republike Srpske obezbijedila dva miliona KM, izgrađen trakt publike koji sadrži ulazni vjetrobran, te veliki foaje ispred ulaza na veliku scenu, u sklopu kojeg je locirana biletarnica, garderoba i toaleti za publiku.

„U zadnjem dijelu velike scene, projektovanog kapaciteta 270 sjedećih mjesta, izgrađene su prostorije tehnike i režije koje će biti opremljene prema najsavremenijim standardima, a iznad je napravljen balkon sa svečanom ložom“, naveo je Janković.

Prema njegovim riječima, nagibom poda postignuta je kvalitetna vizura sa svih mjesta u sali, dok je podizanjem zadnjeg dijela, ispod poda, omogućeno i smještanje komfornih toaleta za publiku.

Janković je dodao da je zbog relativno uske proporcije velike scene i minimalne širine bočnih prolaza, kroz sredinu sale napravljen prolaz koji je povezan sa dva bočna ulaza koji će znatno olakšati kretanje publike, dok će širina redova i sjedišta zadovoljavati sve savremene standarde.

Prema njegovim riječima, u prizemlju u neposrednoj blizini pozornice grupisane su prostorije umjetničkog tehničkog ansambla, dok je na spratu izgrađen i dio sa službenim prostorijama sa zasebnim ulazom.

„Na spratu su smještene i garderobe, magacinski prostor bez prozora za potrebe čuvanja scenografske i kostimske opreme, kao i jedna velika multifunkcionalna sala“, naveo je Jenković.

Kao posebnu atrakciju, Janković ističe kafe-restoran koji će se nalaziti na spratu sa panoramskim pogledom na trg „Srbija“ i sportsku dvoranu, čija je izgradnja u toku.

Janković je podsjetio je zbog trenutnih radova na povezivanju velike scene sa postojećom malom, Kulturni centar smanjio svoje aktivnosti, te da se nada da će uskoro moći da nastave sa normalnim radom i planiranim programskim aktivnostima.

On je dodao da su zbog izgradnje pozorišta i kancelarije administracije izmještene na novu lokaciju u Karađorđevoj ulici, dok je arhiva izmještena u nedovršeni objekat umjetničke galerije.

Janković je naglasio da bi za predstojeću treću fazu izgradnje pozorišta, koja podrazumjeva unutrašnje opremanje objekta i nabavku tehnike, novac uskoro trebalo da bude obezbijeđen.

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NOVI PRIJEDLOG ZA REFORMISANJE LŠ: UMJESTO OSAM-SAMO JEDNA GRUPA
Udruženje evropskih klubova ne odustaje od ideje da se Liga šampiona radikalno reformiše, i ako je moguće da bude zatvorenog tipa, samo za one ...
KRAJIŠNIK: BUDŽET SRPSKE REALAN I URAVNOTEŽEN
Predsjednik Fiskalnog savjeta Republike Srpske Milenko Krajišnik rekao je da je predloženi budžet Srpske od 3,425 milijardi KM za narednu godinu...
PREDUGO SPAVANJE I DRIJEMANJE DOVODI DO MOŽDANOG UDARA
 Osobe koje predugo spavaju ili uživaju u popodnevnom spavanju imaju ozbiljan rizik od moždanog udara, pokazuje kineska naučna studija. Istr...
PROGLASITI HANDKEA POČASNIM GRAĐANINOM OPŠTINE VIŠEGRAD
Udruženje iseljenih Srba iz Srednje Bosne je opštini Višegrad uputilo prijedlog da dobitnika Nobelove nagrade za književnost Petera Handkea pro...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
AKTIVISTA SDS-a OŠTETIO STAKLENE PORTALE NA KANCELARIJI SDS-a
Četvrtak, 12.12.2019.
Republika Srpska
DIJANA GRAHOVAC NAPUSTILA SDS
Petak, 13.12.2019.
BIH
MLAĐEN BOŽOVIĆ JOŠ JEDAN KANDIDAT DNS-a ZA FUNKCIJU MINISTRA
Petak, 13.12.2019.