Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 15.04.2021.
ERANOVIĆ: SITUACIJA NEPOVOLJNA, UMIRE I RADNO SPOSOBNO STANOVNIŠTVO
Srijeda, 07.04.2021. | Princip News
Epidemiološka situacija na području Sarajevsko-romanijske regije i dalje je nepovoljna, a zbog ogromnog pritiska na Bolnicu "Srbija" u Istočnom Sarajevu medicinsko osoblje sve teže može da napravi balans i zadovolji potrebe pacijenata zaraženih virusom korona, izjavila je specijalista infektologije u ovoj zdravstvenoj ustanovi Žanka Eranović.

Eranovićeva je u izjavi Srni rekla da su epidemiolozi preduzeli mjere kojima se u određenoj mjeri nastoji umanjiti broj zaraženih, ali je i dalje ogroman pritisak na zdravstveni sistem, pa tako i na Bolnicu "Srbija".

"Javljaju nam se pacijenti sa teškom kliničkom slikom, upalama pluća, popuštanjem bubrega, centralnog nervnog sistema i kardiovaskularnog aparata, tako da prema broju zdravstvenog osoblja i broju pridošlih pacijenata iz domova zdravlja teško možemo napraviti balans i zadovoljiti sve potrebe pacijenata", ukazala je Eranovićeva.

Eranovićeva je dodala da danas, na žalost, sve više obolijevaju i djeca.

Prema njenim riječima, u aktuelnom trećem talasu epidemije registrovan je najveći broj preminulih, među kojima je značajan broj radno sposobnog stanovništva, što na početku nije bio slučaj.

"Mi smo se u trećem talasu susreli sa najvećim brojem smrtnih ishoda. Da li je razlog za to promjena u organizmu ili što su pacijenti dugo bolesni kod kuće, teško je reći. Vidimo da u cijelom regionu to predstavlja problem. Virus je agresivan, međutim, mi ne možemo reći da li je on jak i potentan. O tome bi više mogli reći patolozi", ukazala je Eranovićeva.

Ona je ponovo apelovala da se građani pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, održavaju ličnu higijenu i prostorija u kojima borave, vode računa o zdravoj ishrani i da dovoljno spavaju.

"Vidimo da bolest ne bira. Obolijevaju svi uzrasti, a sve više umire radno sposobna populacija. Ovo je jedna sasvim nova i nepoznata bolest sa kojom se moramo suočiti. Zato je bitno da se pridržavamo propisanih mjera", upozorila je Eranovićeva.

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
OBILJEŽAVANJE DANA NESTALIH SARAJEVSKIH SRBA 22. APRILA U ISTOČNOM SARAJEVU
Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo organizovaće u četvrtak, 22. aprila, obilježavanje Dana...
DANAS KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI PJESNIKINJE DARE SEKULIĆ
Komemoracija povodom smrti srpske pjesnikinje Dare Sekulić biće održana danas u prostorijama Gradske uprave Istočno Sarajevo, najavljeno je iz ...
PEĆINA ORLOVAČA OD DANAS DOSTUPNA ZA POSJETIOCE
Speleološki kompleks pećine Orlovača u Sumbolovcu kod Pala za turiste će biti otvoren danas, a posjete će se odvijati u skladu sa trenutnim ep...
JOKIĆ DO 15. TRIPL-DABLA I POBJEDE NAD MAJAMIJEM
Košarkaši Denvera pobijedili su ekipu Majamija sa čak 123:106, uz tripl-dabl Nikole Jokića, 15. ove sezone, a ukupno 56. u karijeri, što ga st...
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Meridijan banercic
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
PEJIĆ: ZNAČAJNO VEĆI BROJ OTPUŠTENIH PACIJENATA OD PRIMLJENIH
Srijeda, 14.04.2021.
Republika Srpska
U SRPSKOJ 265 NOVOZARAŽENIH, PREMINULE 23 OSOBE
Utorak, 13.04.2021.
BIH
POŠTA NA ĆIRILICI NE MOŽE IZ MOSTARA
Utorak, 13.04.2021.