Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 18.08.2019.
FILOZOFSKOM FAKULTETU U PALAMA DODIJELJENE LICENCE ZA DVA NOVA STUDIJSKA PROGRAMA
Utorak, 13.08.2019. | Princip News
Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske dodijelilo je Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu licence za nove studijske programe - Istorija i arheologija i Ruski jezik i književnost i međunarodni politički odnosi.

Upis studenata na ove studijske programe počeće u drugom upisnom roku, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu. 

Dekan Filozofskog fakulteta Draga Mastilović rekao je Srni da je riječ o dva savremena studijska programa urađena prema provjerenim evropskim modelima, od kojih se očekuje da privuku veći broj studenata. 

"Značajno je istaći da su to dvopredmetni studijski programi koji omogućavaju, ne samo šire obrazovanje, nego i veću mogućnost zaposlenja. Osim toga, omogućavaju i bolju međunarodnu saradnju i razmjenu studenata, tako da su naša očekivanja velika", naveo je Mastilović. 

On je istakao da za ove studijske programe već postoji interesovanje. 

Govoreći o studijskim programima za koje posljednjih godina ne postoji veće interesovanje studenata, Mastilović je najavio da će Filozofski fakultet već od septembra krenuti u nove reforme po tom pitanju koje će podrazumijevati integrisanje pojedinish studijskih programa prema evropskom modelu. 

"Pokušaćemo da ne ukidamo te studijske programe, već da ih reformišemo, odnosno da više studijskih programa integrišemo u jedan sa više izlaznih modula. Smatramo da će to biti dobar put ka očuvanju tih programa, ali ćemo više znati već od septembra kada počenemo sa tim pripremama", rekao je Mastilović.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
U 12 OSNOVNIH ŠKOLA U SRPSKOJ DIGITALIZACIJA UDŽBENIKA GEOGRAFIJE
U 12 osnovnih škola u Republici Srpskoj tokom prvog polugodišta školske 2019/2020. godine biće realizovan pilot-projekat digitalizacije sadrža...
AMBASADORI SAD I BRITANIJE U POSJETI KOD KOMŠIĆA UOČI SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA BIH
Neće biti sastanka predsjednika SDA, HDZ BiH i SNSD Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Milorada Dodika prije zakazane sjednice Predsjedništ...
PROGNOZA ZA NAREDNU SEDMICU
 Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjer...
AUTOM USMRTILA PJEŠAKA U DOBOJU
Sedamdesetšestogodišnji pješak P.N. iz dobojskog mjesta Pločnik podlegao je povredama nakon što ga je u tom mjestu udario pasat. Za volanom...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Istočno Sarajevo
OPŠTINA ISTOČNA ILIDŽA DODIJELILA 13 STIPENDIJA
Subota, 17.08.2019.
Republika Srpska
POMOZIMO MILICI DA POBIJEDI TEŠKU BOLEST (FOTO)
Petak, 16.08.2019.
BIH
MARKO VUJOVIĆ V.D. UPRAVNIK ZATVORA U VOJKOVIĆIMA
Subota, 17.08.2019.