Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 14.12.2019.
FILOZOFSKOM FAKULTETU U PALAMA DODIJELJENE LICENCE ZA DVA NOVA STUDIJSKA PROGRAMA
Utorak, 13.08.2019. | Princip News
Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske dodijelilo je Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu licence za nove studijske programe - Istorija i arheologija i Ruski jezik i književnost i međunarodni politički odnosi.

Upis studenata na ove studijske programe počeće u drugom upisnom roku, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu. 

Dekan Filozofskog fakulteta Draga Mastilović rekao je Srni da je riječ o dva savremena studijska programa urađena prema provjerenim evropskim modelima, od kojih se očekuje da privuku veći broj studenata. 

"Značajno je istaći da su to dvopredmetni studijski programi koji omogućavaju, ne samo šire obrazovanje, nego i veću mogućnost zaposlenja. Osim toga, omogućavaju i bolju međunarodnu saradnju i razmjenu studenata, tako da su naša očekivanja velika", naveo je Mastilović. 

On je istakao da za ove studijske programe već postoji interesovanje. 

Govoreći o studijskim programima za koje posljednjih godina ne postoji veće interesovanje studenata, Mastilović je najavio da će Filozofski fakultet već od septembra krenuti u nove reforme po tom pitanju koje će podrazumijevati integrisanje pojedinish studijskih programa prema evropskom modelu. 

"Pokušaćemo da ne ukidamo te studijske programe, već da ih reformišemo, odnosno da više studijskih programa integrišemo u jedan sa više izlaznih modula. Smatramo da će to biti dobar put ka očuvanju tih programa, ali ćemo više znati već od septembra kada počenemo sa tim pripremama", rekao je Mastilović.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
MIROVIĆ: RUSOFOBSKA ELITA I NAROD KOJI SA LJUBAVLJU GLEDA U RUSIJU
 Srpski političar i pravnik Dejan Mirović održao je večeras u Andrićgradu predavanje pod nazivom "Rusofobija kod Srba od 1878. do 2017. godin...
U ROGATICI OTVOREN RENOVIRANI VRTIĆ BAMBI, VRIJEDNOST RADOVA 156.000KM (FOTO)
U Rogatici je danas otvoren renovirani vrtić "Bambi" u koji je investirano 156.000 KM koje su obezbijedili Vlada Srbije, predsjednik Republike Srp...
NEŠIĆ: PROTIV BOŽOVIĆA JE GRUPICA U DNS KOJA JE PREDLOŽILA TINTORETA
Potpredsjednik DNS Nenad Nešić potvrdio je za "Srpskainfo" da je predložio Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savje...
U ISTOČNOM SARAJEVU POČELI "DANI VOJINA KOMADINE"
 Dvodnevna manifestacija "Dani Vojina Komadine" počela je danas u Istočnom Sarajevu, a u okviru nje biće održana predavanja iz oblasti muzikol...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
AKTIVISTA SDS-a OŠTETIO STAKLENE PORTALE NA KANCELARIJI SDS-a
Četvrtak, 12.12.2019.
Republika Srpska
DIJANA GRAHOVAC NAPUSTILA SDS
Petak, 13.12.2019.
BIH
MLAĐEN BOŽOVIĆ JOŠ JEDAN KANDIDAT DNS-a ZA FUNKCIJU MINISTRA
Petak, 13.12.2019.