Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 23.02.2020.
FIRMA "VAJS LAJT" ZAINTERESOVANA ZA JOŠ JEDAN OBJEKAT
Utorak, 10.09.2019. | Princip News
Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je danas da mini-fabrika za proizvodnju LED rasvjete "Vajs lajt" iz Srbije, koja posluje u industrijskoj zoni "Famos–Koran" u Palama, želi da preuzme još jedan objekat i nastavi svoju proizvodnju na području ove lokalne zajednice.

"Kada ovo preduzeće izloži svoje planove i pošanje pismo namjere vidjećemo kako dalje. Firma `Vajst lajt` je do sada postigla velike rezultate i ispoštovali sve dogovore i zaposlili su 30 radnika", rekao je Jugović novinarima nakon sastanka sa ministrom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenkom Golić i rukovodstvom mini-fabrike za proizvodnju LED rasvjete.

Prema njegovim riječima, "Vajs lajt" izvodi i određene građevinske radove na javnoj rasvjeti na Jahorini, a koje su u skladu sa energetskom efikasnošću.

"Energetska efikasnost je nešto zbog čega smo i održali današnji sastanak, kako bi vidjeli možemo li i na koji način da im pomognemo", rekao je Jugović.

Jugović je naglasio da postoje dva zainteresovana investitora iz Austrije i Njemačke koji žele da investiraju u industrijsku zonu, zaposle radnike, te da su u toku pregovori.

"Mi ne želimo da prodajemo imovinu, nego da je izdajemo kako bi zaposlili domaću radnu snagu i vratili život u `Famos`", rekao je Jugović i dodao da su ponosni što su vlasnici ovih preduzeća u krugu industrijske zone.

Opština Pale kupila je imovinu preduzeća "Famos-Koran" sa namjerom da postojeću infrastrukturu ovog industrijskog kompleksa iskoristi za formiranje poslovne zone za investitore u realnom sektoru.

U kupovini imovine ovog preduzeća opština Pale uložila je milion KM, koliko je za ovaj projekat izdvojila i Vlada Republike Srpske.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ŠPIRIĆ: OČEKIVANJA DA SE POZDRAVI RJEŠAVANJE PITANJA USTAVNOG SUDA
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić izjavio je da je očekivao da iz Sarajeva, od ljudi koji imaju državničku l...
SKANDAL: "RADNA SNAGA IDE NA ZAPAD, SMEĆE IDE NA BALKAN"
Dok bogate zemlje propovjedaju zaštitu životne sredine i kritikuju one koji nisu dovoljno napredni, istovremeno izvoze smeće u Bugarsku i Rumuni...
MLADIĆ (17) IZ BIJELJINE DOBIO POVREDE OPASNE PO ŽIVOT, PREVEZEN U BEOGRAD
Sedamnaestogodišnjak koji je danas povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Ljeljenči, transportovan je za Beograd, jer je zadobio...
ČUDNA, ALI MOĆNA KOMBINACIJA: NARODNI LIJEK ZA MNOGE BOLESTI
Nezamjenjiv u ishrani, crveni luk sadrži mnoštvo korisnih sastojaka, zbog čega je izuzetno djelotvoran kod određenih zdravstvenih tegoba. Pr...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
U HUMANITARNOJ TRCI NA JAHORINI PRIKUPLJENO 15.500 KM (FOTO)
Nedelja, 23.02.2020.
Republika Srpska
DODIK: UNIVERZITET ZA POSLOVNE STUDIJE TREBA ODMAH ZATVORITI
Nedelja, 23.02.2020.
BIH
DODIK: NISU SLUČAJNO ISTOVREMENO OTVORENE KRIZE U BIH, CRNOJ GORI I NA KOSMETU
Subota, 22.02.2020.