Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 18.09.2019.
FIRMA "VAJS LAJT" ZAINTERESOVANA ZA JOŠ JEDAN OBJEKAT
Utorak, 10.09.2019. | Princip News
Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je danas da mini-fabrika za proizvodnju LED rasvjete "Vajs lajt" iz Srbije, koja posluje u industrijskoj zoni "Famos–Koran" u Palama, želi da preuzme još jedan objekat i nastavi svoju proizvodnju na području ove lokalne zajednice.

"Kada ovo preduzeće izloži svoje planove i pošanje pismo namjere vidjećemo kako dalje. Firma `Vajst lajt` je do sada postigla velike rezultate i ispoštovali sve dogovore i zaposlili su 30 radnika", rekao je Jugović novinarima nakon sastanka sa ministrom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenkom Golić i rukovodstvom mini-fabrike za proizvodnju LED rasvjete.

Prema njegovim riječima, "Vajs lajt" izvodi i određene građevinske radove na javnoj rasvjeti na Jahorini, a koje su u skladu sa energetskom efikasnošću.

"Energetska efikasnost je nešto zbog čega smo i održali današnji sastanak, kako bi vidjeli možemo li i na koji način da im pomognemo", rekao je Jugović.

Jugović je naglasio da postoje dva zainteresovana investitora iz Austrije i Njemačke koji žele da investiraju u industrijsku zonu, zaposle radnike, te da su u toku pregovori.

"Mi ne želimo da prodajemo imovinu, nego da je izdajemo kako bi zaposlili domaću radnu snagu i vratili život u `Famos`", rekao je Jugović i dodao da su ponosni što su vlasnici ovih preduzeća u krugu industrijske zone.

Opština Pale kupila je imovinu preduzeća "Famos-Koran" sa namjerom da postojeću infrastrukturu ovog industrijskog kompleksa iskoristi za formiranje poslovne zone za investitore u realnom sektoru.

U kupovini imovine ovog preduzeća opština Pale uložila je milion KM, koliko je za ovaj projekat izdvojila i Vlada Republike Srpske.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
HOROR: DOK JE MAJKA SPAVALA PETOGODIŠNJAK PRONAŠAO PIŠTOLJ I UBIO MLAĐEG BRATA
Petogodišnjak je ubio četvorogodišnjeg brata nakon što je pronašao pištolj i pucao u njega. Četvorogodišnji dječak umro je nakon što je,...
MILIČIĆ SE VRAĆA NA PARKET
Proslavljeni košarkaš Darko Miličić se vraća na parket! Poslije sedam godina bivši reprezentativac i NBA igrač će zaigrati za ekipu “I co...
VOJNIK IZBODEN USRED MILANA: NAPADAČ GA UBIO MAKAZAMA UZVIKUJUĆI "ALAHU AKBAR"
Italijanski vojnik uboden je makazama u vrat i leđa na Trgu vojvode D'Aoste ispred Centralne željezničke stanice u Milanu, javio je italijan...
NARODNA SKUPŠTINA IZABRALA NOVU MINISTARKU TRGOVINE I TURIZMA (FOTO)
Narodna skupština Republike Srpske izabrala je danas Suzanu Gašić za ministra trgovine i turizma Srpske, nakon što je konstatovana ostavka dosa...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
PERSPEKTIVA PLUS: ZA TRI MJESECA 50 REDOVNIH ČLANOVA
Ponedeljak, 16.09.2019.
Republika Srpska
ODBOR NS RS PODRŽAO INICIJATIVU DA BORCI BUDU USTAVNA KATEGORIJA U RS
Ponedeljak, 16.09.2019.
BIH
SIPA UHAPSILA DVIJE OSOBE NA PODRUČJU FOČE
Ponedeljak, 16.09.2019.