Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 20.09.2019.
GAGOVIĆ: ZAUSTAVLJENI POKUŠAJI NELEGALNE GRADNJE NA JAHORINI
Četvrtak, 12.09.2019. | Princip News
Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović izjavio je Srni da je bilo nekoliko pokušaja nelegalne gradnje na području Jahorine koje pripada ovoj opštini, ali da je to zaustavio građevinski inspektor.

Gagović je potvrdio da je opština Trnovo ove godine prodala 10 lokacija ukupne površine oko 1,5 dunuma zemljišta na kojima će, uglavnom, biti građeni apartmani.

"To je sve opštinska zemlja od 2007. godine. Sve što je prodavano na području Jahorine rađeno je putem javne licitacije i prema važećem regulacionom planu koji je usvojen 2007. godine. Bilo je izmjena dijelova regulacionog plana koji su prošli sve zakonske procedure", pojasnio je Gagović.

Gagović je istakao da je površina, koja je prodata, manja nego za jednu zgradu koja se napravi u Istočnom Sarajevu ili u Palama.

Prema njegovim riječima, donesena je usmena odluka da se dalje ne prodaju lokacije.

"Mi smo to ispoštovali, iako smo bili pripremili prijedloge za prodaju lokacija za narednu godinu. Od prodaje lokacija zavisi punjenje opštinskog budžeta, jer imamo trećinu prihoda od prodaje zemljišta, rente i uređenja. Bez Jahorine mi smo mrtvi, ali mi to ne krčmimo, niti radimo nelegalno. U svakom slučaju se primjenjuje zakon", istakao je Gagović.

On je naveo da opština ulaže u infrastrukturu na Jahorini, pa je za objekte koji će biti napravljeni na prodatim parcelama izgradila vodovod u dužini od 700 metara i napravili put.

Gagović je rekao da "malo komplikovana situacija" jer je zemlja na Jahorini prodavana prije posljednjeg rata.

"Dođe neko sa papirima iz kojih se vidi da je on vlasnik i onda mu mora biti omogućena gradnja. Ima dozvolu da gradi po planu i ako mu to bude zabranjeno tužiće opštinu i blokirati joj račun. Sve što je prošlo legalne procedure moramo da ispoštujemo", naglasio je Gagović. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NEPOZNAT MOTIV: UBIJEN HOLANDSKI FUDBALER
Holandski profesionalni fudbaler Kelvin Mejnard ubijen je u 32. godini hicima iz vatrenog oružja, potvrdila je u četvrtak amsterdamska policija. ...
ČIKA ĐORĐE U DESETOJ DECENIJI PONOSNO STOJI DOK SE INTONIRA BOŽE PRAVDE (VIDEO)
Iako ima 91 godinu, čuvar srpskog vojničkog groblja na Zejtinliku, Đorđe Mihailović ili kako ga mnogi Srbi od milja zovu “Čika Đorđe” n...
DVIJE OSOBE POVRIJEĐENE U NESREĆI NA PUTU SARAJEVO-TRNOVO
Na putu prema Trnovu iz pravca Sarajeva desila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo jedno putničko vozilo i kombi. U nesreći koja se ...
U PRIPREMI RIGOROZAN ZAKON, SEKS IZVAN BRAKA ĆE SE PAPRENO KAŽNJAVATI
Indonezija priprema novi krivični zakon kojim će kažnjavati vanbračni seks te uvesti stroge kazne za one koji vrijeđaju predsjednikov ugled. ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
GRAĐANI ISTOČNOG SARAJEVA UPOZNATI O RADU UDRUŽENJA "PERSPEKTIVA PLUS"
Srijeda, 18.09.2019.
Republika Srpska
SNSD: IZABRANI POTPREDSJEDNICI STRANKE
Srijeda, 18.09.2019.
BIH
UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA UBISTVO PRIPADNICE GRANIČNE POLICIJE BIH
Četvrtak, 19.09.2019.