Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 28.02.2020.
GOLIĆ: PROIZVODI FABRIKE "VAJS LAJT" NA TRŽIŠTU EU
Utorak, 10.09.2019. | Princip News
Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je nakon razgovora sa rukovodstvom mini-fabrike za proizvodnju LED rasvjete "Vajs lajt" u Palama da je potrebno pomoći svima koji žele da investiraju u proizvodnju, pa tako i ovoj firmi čiji proizvodi zadovoljavaju evropske standarde i na tržištu su EU.

"Fascinirana sam onim što je mlada ekipa ove fabrike učinila za opštinu Pale, jer njihov proizvod može biti ravan `Filipsovom` koji je mnogo skuplji u odnosu na naš domaći. Treba da favorizujemo domaću proizvodnju", rekla je novinarima Golićeva nakon današnjeg sastanka sa rukovodstvom mini-fabrike kojem je prisustvovao i načelnik opštine Pale Boško Jugović.

Ona je istakla da je ova rasvjeta energetski prihvatljiva i da zato treba da nađe mjesto u svim objektima i institucijama u Srpskoj, podsjećajući da resorno ministarstvo sprovodi projekat energetske efikasnosti širom Republike Srpske.

Golićeva je navela da su proizvodi mini-fabrike "Vajs lajt" prvi srpski proizvodi na kojima piše - "Zemlja porijekla Republika Srpska/BiH".

Ona je dodala da će rasvjeta koju proizvodi ova fabrika za kratko vrijeme zamijeniti obične sijalice koje mnogo griju.

Golićeva kaže da je objekat mini-fabrike "Vajs lajt" koji se nalazi u industrijskoj zoni "Famos-Koran" kompletno renoviran za 48 dana sredstvima ove firme, a investitor iz Srbije, koji je kupio opremu i počeo proizvodnju,redovno isplaćuje plate i može se pohvaliti dobrim poslovnim rezultatom.

Prema njenim riječima, namjera mini-fabrike za proizvodnju LED rasvjete jeste da proširi kapacitete i zaposli još radnika.

"Treba joj pružiti pomoć kao i svima koji želi da investiraju u proizvodnju", naglasila je Golićeva.

Ona je navela da će obavijestiti Vladu Republike Srpske o posjeti da bi se vidjelo kako se može pomoći ovoj firmi.

Golićeva naglašava da industrijska zona "Famos-Koran" u kojoj se nalazi mini-fabrika treba da bude podstrek razvoju opštine Pale.

Direktor ove mini-fabrike i suvlasnik kompanije "Vajs lajt" Stevica Rogulja rekao je da u ovoj firmi u Palama trenutno rade 32 radnika i da je tendencija da broj zaposlenih bude povećan.

"Konstantna je potražnja za električarima. Pozivam sve zainteresovane električare da nam se jave", naveo je Rogulja.

On je dodao da rukovodstvo fabrike pregovara sa predstavnicima opštine Pale o preuzimanju još jednog objekta u industrijskoj zoni koji bi renovirali.

Rogulja je istakao da je ponosan na to što mini-fabrika svoje proizvode izvozi.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
RUSKI MEDIJI: TURSKA VOJSKA GAĐA RUSKE AVIONE U IDLIBU
Turske jedinice gađaju pozicije sirijskih vladinih snaga i ruske avione u provinciji Idlib, navodi se u reportaži televizije “Rusija 24”. ...
VLADO GEORGIEV U ODBRANI SVETINJA SA SVOJIM NARODOM
Kantautor Vlado Georgiev pridružio se večeras litiji u Herceg Novom i zajedno sa svojim narodom sa juga Crne Gore stao u odbranu svetinja Srpske ...
KURTI 15. MARTA UKIDA TAKSE NA SIROVINE, A OD 1. APRILA SVE
Kosovski premijer Aljbin Kurti danas je na vanrednoj konferenicji za medije u Prištini najavio ukidanje taksi na uvoz sirovina iz Srbije i Bosne i...
DOKTORSKA IGRA ĐOKOVIĆA- POLUFINALE I OSIGURANO PRVO MJESTO
Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira iz Serije 500 u Dubaiju, pošto je deklasirao Karena Hačanova sa 6:2, 6:2. Đoković je time t...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
ŠEŠELJ: SRBA U FBiH NEMA, A GRAD ISTOČNO SARAJEVO DRUGIMA NUDI USTUPKE
Četvrtak, 27.02.2020.
Republika Srpska
TRIVIĆ: ŠKOLE NE MOGU VODITI DJECU U UGOSTITELJSKE OBJEKTE
Srijeda, 26.02.2020.
BIH
UBISTVO SRPSKOG SVATA ORGANIZOVALO VOJNO KRILO SDA!
Četvrtak, 27.02.2020.