Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 18.10.2019.
GRAĐANI ISTOČNOG SARAJEVA UPOZNATI O RADU UDRUŽENJA "PERSPEKTIVA PLUS"
Srijeda, 18.09.2019. | Princip News
Predstavnici Udruženja "Perspektiva plus" iz Istočnog Sarajeva, koje broji oko 50 članova, upoznali su danas građane o svojim planiranim aktivnostima koje podrazumijevaju unapređenje položaja i pomoći ugroženim kategorijama.

Član Udruženja Vinka Berjan navela je da su uključeni i u akciju preventive u liječenju ženskih bolesti, odnosno raka dojke, te su građane upoznali o programu "Misli ružičasto - zajedno smo jedno".

"Udruženje je sa Fondacijom `Cure` iz Sarajeva podržalo akciju koja se sprovodi u cijeloj BiH, a 29. septembra biće održana trka/šetnja za zdravlje. Korist ove akcije je što će krajem oktobra i početkom novembra biti omogućeno korištenje pokretnog mamografa, kojim će rukovoditi stručno osoblje i biće organizovane posjete lokalnim zajednicama", istakla je Berjanova.

Berjanova je dodala da će na taj način ženama iz ruralnih područja biti omogućen preventivni pregled, što je izuzetno važno, imajući u vidu koliko je to korisno u ranom otkrivanju raka dojke.

Predsjednik "Perspektive plus" Rajka Simanić izjavila je novinarima da je Udruženje osnovano prije tri mjeseca s ciljem unapređenja položaja i pomoći ugroženim kategorijama u društvu.

Simanićeva je napomenula da je u toku priprema projekta o zdravom starenju, koji će biti realizovan u saradnji sa Centrom za socijalni rad Istočna Ilidža.

"Nadamo se da će to biti realizovano ubrzo, a biće uključene nezaposlene žene", rekla je Simanićeva.

Ona je navela da je u pripremi i projekat koji se odnosi na mentorstvo, odnosno pomoć djeci sa poteškoćama u razvoju.

"Riječ je o animiranju starije djece koja mogu da pomognu djeci sa poteškoćama u razvoju da budu njihovi mentori, prijatelji i pomognu im da lakše prođu kroz težak period", istakla je Simanićeva.

Ona je dodala da je do sada organizovano i predavanje o Prijedlogu zakona o zaštiti od nasilja u porodici, te drugih važnih pitanja iz tog domena.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović istakao je da lokalna zajednica podržava rad "Perspektive plus" od osnivanja i da će tako ostati, te pozvao i druge opštine sa područja grada Istočno Sarajevo da podrže ovo udruženje.

Udruženje "Perspektiva plus" za sada nema prostorije, a građani dodatne informacije o njima mogu da pronađu na "Fejsbuk" stranici.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
DJEVOJKA PORIJEKLOM IZ BIH MEĐU 100 NAJLJEPŠIH ŽENA NA SVIJETU
Australijanka porijeklom iz BiH Ines Bašić svrstana je u 100 najljepših žena Australije, prema magazinu Maxim. Dvadesetdevetogodišnja Ines ...
JOKIĆ 11 POENA U POBJEDI DENVERA
Srpski košarkaš Nikola Jokić sa 11 poena doprinio je pobjedi Denvera nad Portlandom 110:104 u predsezoni NBA lige. Najbolji košarkaš Nagets...
OPTUŽENIMA ZA ŠVERC DROGE PREDLOŽENO 14 GODINA ROBIJE
Državljani Crne Gore, Đ.R. (38), V.S., (23) i T.M. (29) svi rođeni u Pljevljima, sporazumno su priznali su krivicu za neovlašteni promet droga ...
PUDŽDEMON SE PREDAO, ODBIJA IZRUČENJE
Odbjegli bivši katalonski lider Karles Pudždemon predao se belgijskim pravosudnim vlastima, nakon što je Španija izdala novi nalog za njegovo h...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
I.ILIDŽA: NOVA VEĆINA SUOČAVA SE SA OPSTRUKCIJAMA, SMIJENJENI PREDSJEDNIK ODNIO PEČAT
Četvrtak, 17.10.2019.
Republika Srpska
ZA SEDAM DANA U SRPSKOJ DEVET SLUČAJEVA TEŠKE RESPIRATORNE INFEKCIJE
Petak, 18.10.2019.
BIH
BEZ SAGLASNOSTI SRPSKE USVOJEN AKCIONI PLAN
Srijeda, 16.10.2019.