Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 27.05.2020.
GRAĐANI ISTOČNOG SARAJEVA UPOZNATI O RADU UDRUŽENJA "PERSPEKTIVA PLUS"
Srijeda, 18.09.2019. | Princip News
Predstavnici Udruženja "Perspektiva plus" iz Istočnog Sarajeva, koje broji oko 50 članova, upoznali su danas građane o svojim planiranim aktivnostima koje podrazumijevaju unapređenje položaja i pomoći ugroženim kategorijama.

Član Udruženja Vinka Berjan navela je da su uključeni i u akciju preventive u liječenju ženskih bolesti, odnosno raka dojke, te su građane upoznali o programu "Misli ružičasto - zajedno smo jedno".

"Udruženje je sa Fondacijom `Cure` iz Sarajeva podržalo akciju koja se sprovodi u cijeloj BiH, a 29. septembra biće održana trka/šetnja za zdravlje. Korist ove akcije je što će krajem oktobra i početkom novembra biti omogućeno korištenje pokretnog mamografa, kojim će rukovoditi stručno osoblje i biće organizovane posjete lokalnim zajednicama", istakla je Berjanova.

Berjanova je dodala da će na taj način ženama iz ruralnih područja biti omogućen preventivni pregled, što je izuzetno važno, imajući u vidu koliko je to korisno u ranom otkrivanju raka dojke.

Predsjednik "Perspektive plus" Rajka Simanić izjavila je novinarima da je Udruženje osnovano prije tri mjeseca s ciljem unapređenja položaja i pomoći ugroženim kategorijama u društvu.

Simanićeva je napomenula da je u toku priprema projekta o zdravom starenju, koji će biti realizovan u saradnji sa Centrom za socijalni rad Istočna Ilidža.

"Nadamo se da će to biti realizovano ubrzo, a biće uključene nezaposlene žene", rekla je Simanićeva.

Ona je navela da je u pripremi i projekat koji se odnosi na mentorstvo, odnosno pomoć djeci sa poteškoćama u razvoju.

"Riječ je o animiranju starije djece koja mogu da pomognu djeci sa poteškoćama u razvoju da budu njihovi mentori, prijatelji i pomognu im da lakše prođu kroz težak period", istakla je Simanićeva.

Ona je dodala da je do sada organizovano i predavanje o Prijedlogu zakona o zaštiti od nasilja u porodici, te drugih važnih pitanja iz tog domena.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović istakao je da lokalna zajednica podržava rad "Perspektive plus" od osnivanja i da će tako ostati, te pozvao i druge opštine sa područja grada Istočno Sarajevo da podrže ovo udruženje.

Udruženje "Perspektiva plus" za sada nema prostorije, a građani dodatne informacije o njima mogu da pronađu na "Fejsbuk" stranici.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ISTOČNO NOVO SARAJEVO: OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA "SVE JE STALO U JEDAN TRENUTAK"
Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić otvorio je večeras izložbu fotografija "Sve je stalo u jedan trenutak", koje su nastal...
ĆOSIĆ: POVELJA VUČIĆU, POSTHUMNO ODLIKOVANJE DOKTORU LAZIĆU
Opština Istočno Novo Sarajevo dodijelila je povelje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću za doprinos i podršku izgradnji Trga "Srbija" na pod...
TRAGIČNA LJUBAVNA PRIČA SERGEJA JESENJINA I ISIDORE DANKAN (FOTO)
Sergej Jesenjin bio je čovek nježnog pera i još nježnije duše, tako tanane da je čak i povrijeđena sujeta mogla da je teško ozlijedi. Bio ...
DODIK: SRPSKA NE DOZVOLJAVA ODUZIMANJE VOJNE IMOVINE
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska ne dozvoljava oduzimanje vojne imovine, u tome je istrajna i nema nijed...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
IZ PEKARE U ISTOČNOM SARAJEVU UKRAO NOVAC
Utorak, 26.05.2020.
Republika Srpska
OTEŽAVAJUĆE OKOLNOSTI ZA UGOSTITELJE I TRGOVCE: KORONA UGASILA KLIME
Utorak, 26.05.2020.
BIH
KOŠARAC: SNSD POKAZAO SNAGU OTVARANJEM DISCIPLINSKOG POSTUPKA
Srijeda, 27.05.2020.