Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 19.06.2019.
HODOČASNICI IZ ISTOČNOG SARAJEVA I PALA KRENULI NA PUT KA HILANDARU
Nedelja, 26.05.2019. | Princip News
 Grupa hodočasnika iz Pala i Istočnog Sarajeva, koju čine ratni vojni invalidi, krenula je jutros na hodočašće, dugo 1.000 kilometara, do Svete Gore i manastira Hilandar u Grčkoj u čast poginulim borcima Vojske Republike Srpske.

Hodočasnici, koji su članovi Udruženja amputiraca Istočno Sarajevo, krenuli su na put nakon jutarnje liturgije u Manastiru Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji. 

Grupu hodočasnika iz Pala i Istočnog Sarajeva čine učesnici odbrambeno-otadžbinskog rata hadži Igor Vukašinović, Srđan Jeremić, Aco Pejić, Novica Pejić, Goran Elez i Ostoja Medić, koji već 11 godina idu na hodočašća po pravoslavnim svetinjama i zemljama. 

Hodočasnike je na put ispratilo rukovodstvo opštine Pale - načelnik Boško Jugović i predsjednik skupštine Siniša Lasica, koji su im poželjeli srećan put. 

Predsjednik Udruženja amputiraca Istočno Sarajevo Srđan Jeremić izjavio je Srni ranije da bi put od oko 1.000 kilometara trebalo da traje više od 40 dana. 

Hodočašće ima i humanitarni karakter zahvaljujući kompaniji "M:tel", koja je otvorila humanitarni telefonski broj 1412. Pozivom na ovaj broj građani Republike Srpske i BiH kupovaće korake koje pređu hodočasnici, a prikupljena sredstva biće donirana udruženjima u Srpskoj koja vode brigu o djeci. 

Realizaciju ovog hodočašća pomogli su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite, grad Istočno Sarajevo, opštine Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža, Pale, Trnovo, brojni privrednici sa područja Istočnog Sarajeva, ali i iz cijele Republike Srpske.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ZAVRŠENI "DANI VOJISLAVA LUBARDE" U ROGATICI
 U Rogatici je u okviru manifestacije "Dani Vojislava Lubarde" održano književno veče posvećeno romanu "Vaznesenje" za koji ovaj pisac 1989. g...
KIŠA, OLUJA, PREKID I PREOKRET: VATERPOLISTI SRBIJE SAVLADALI AUSTALIJU
Vaterpolo reprezentacija Srbije sinoć je u burnom meču, koji je na sat vremena prekinulo nevrijeme koje je zadesilo Beograd, pobijedila Australi...
VELIKA AKCIJA POLICIJE: TRI LICA UHAPŠENA, ODUZETA VEĆA KOLIČINA DROGE I EKSPLOZIVA
Tri lica su lišena slobode, dok je veća količina opojne droge oduzeta prilikom realizacije višemjesečne operativne akcije kodnog naziva "Teata...
KARAN: NEFORMIRANJE VLASTI NA NIVOU BiH UDAR NA INSTITUCIJE SRPSKE
Direktna posljedica neformiranja vlasti na svim nivoima u Federaciji BiH /FBiH/ i na nivou BiH jeste udar na budžet Republike Srpske, funkcionisan...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
ISTOČNA ILIDŽA: UHAPŠEN ZBOG PRIJETNJI I PUCANJA IZ PIŠTOLJA U VAZDUH
Ponedeljak, 17.06.2019.
Republika Srpska
SA GRAĐANIM SRPSKE MUP ĆE UBUDUĆE KOMUNICIRATI NA OVAJ NAČIN (VIDEO)
Ponedeljak, 17.06.2019.
BIH
IZGORJELA KLADIONICA U SARAJEVU (VIDEO)
Utorak, 18.06.2019.