Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 18.09.2019.
HODOČASNICI IZ ISTOČNOG SARAJEVA I PALA KRENULI NA PUT KA HILANDARU
Nedelja, 26.05.2019. | Princip News
 Grupa hodočasnika iz Pala i Istočnog Sarajeva, koju čine ratni vojni invalidi, krenula je jutros na hodočašće, dugo 1.000 kilometara, do Svete Gore i manastira Hilandar u Grčkoj u čast poginulim borcima Vojske Republike Srpske.

Hodočasnici, koji su članovi Udruženja amputiraca Istočno Sarajevo, krenuli su na put nakon jutarnje liturgije u Manastiru Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji. 

Grupu hodočasnika iz Pala i Istočnog Sarajeva čine učesnici odbrambeno-otadžbinskog rata hadži Igor Vukašinović, Srđan Jeremić, Aco Pejić, Novica Pejić, Goran Elez i Ostoja Medić, koji već 11 godina idu na hodočašća po pravoslavnim svetinjama i zemljama. 

Hodočasnike je na put ispratilo rukovodstvo opštine Pale - načelnik Boško Jugović i predsjednik skupštine Siniša Lasica, koji su im poželjeli srećan put. 

Predsjednik Udruženja amputiraca Istočno Sarajevo Srđan Jeremić izjavio je Srni ranije da bi put od oko 1.000 kilometara trebalo da traje više od 40 dana. 

Hodočašće ima i humanitarni karakter zahvaljujući kompaniji "M:tel", koja je otvorila humanitarni telefonski broj 1412. Pozivom na ovaj broj građani Republike Srpske i BiH kupovaće korake koje pređu hodočasnici, a prikupljena sredstva biće donirana udruženjima u Srpskoj koja vode brigu o djeci. 

Realizaciju ovog hodočašća pomogli su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite, grad Istočno Sarajevo, opštine Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža, Pale, Trnovo, brojni privrednici sa područja Istočnog Sarajeva, ali i iz cijele Republike Srpske.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
TAKTIKE KOJE PRODAVCI AUTA KORISTE DA VAM "IZVUKU" NOVAC
Kupovina automobila može da bude mnogo teža i napornija nego što ste mislili. Proces kupovine kola ima mnogo "kliznih" dijelova. Morate da...
ZABRANJENA PROIZVIDNJA I UVOZ ELEKTRONSKIH CIGARETA
 Vlada Indije odlučila je da zabrani proizvodnju i uvoz elektronskih cigareta, što je potez iz sfere javnog zdravlja koji onemogućava planove o...
DODIK: ODBACUJEMO BILO KAKVE PRIJEDLOGE O FORMIRANJU "REPUBLIKE BiH"
 Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da ova stranka odbacuje bilo kakve prijedloge o tome da bude formirana "republika BiH" i da se izvrš...
BRATIĆ PODNIO NEOPOZIVU OSTAVKU
Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Senad Bratić /SDA/ saopštio je danas da je podnio neopozivu ostavku na tu poziciju. "Posebn...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
KRSNA SLAVA GRADA ISTOČNO SARAJEVO: POVELJA GRADA VLADI SRBIJE
Utorak, 17.09.2019.
Republika Srpska
IMENOVANI NOVI DIREKTORI U ŠUMAMA RS
Utorak, 17.09.2019.
BIH
SARAJLIJA PIJANČIO S PRIJATELJEM PA GA PRETUKAO ŠIPKOM
Utorak, 17.09.2019.