Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 11.04.2021.
ISTOČNO SARAJEVO: POLICIJSKI SLUŽBENICI DAROVALI KRV POVODOM DANA POLICIJE
Srijeda, 31.03.2021. | Princip News
Trideset pripadnika Policijske uprave Istočno Sarajevo danas je darovalo krv u Odjeljenju za transfuziju krvi u Bolnici "Srbija" povodom Dana policije Republike Srpske - 4. aprila.

Šef Službe transfuzije u Bolnici "Srbija" Jelena Stojanović Lukić rekla je da krv dolazi u pravom momentu, kada su rezerve nešto slabije i biće iskorištene za liječenje pacijenata u Bolnici "Srbija"

Ona je zahvalila policajcima jer su oni redovni dobrovoljni davaoci krvi, te napomenuo da je ovaj humani gest od velikog značaja budući da se rezerve stalno moraju zanavljati.

Prema njenim riječima, krv ima rok trajanja i uvijek se treba voditi maksimom da krv mora da čeka pacijenta, jer pacijent ne može nikako da čeka.

Lukićeva je apelovala da građani, koji su zdravi i sposobni, dođu u Službu transfuzije radnim danom od 7.00 do 14.00 časova i daju krv.

Ona je rekla da Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi svaki mjesec organizuje akcije i već sutra je planirana u Sokocu, gdje je prijavljeno 40 dobrovoljnih davalaca, a početkom aprila imaju najavljenu akciju u Palama koju organizuje opštinski Crveni krst.

Komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Istočno Sarajevo Srđan Samardžija rekao je da se policijski službenici uvijek odazivaju ovakvim akcijama i da će tako biti i ubuduće.

Samardžija je napomenuo da je dobrovoljni davalac krvi od 2003. godine i da je ovo 18 put da daruje dragocjenu tečnost.

Pomoćnik komandira u Policijskoj stanici Pale Mladen Brčkalo rekao je da se odazvao današnjoj akciji, jer smatra da je, pogotovo u vrijeme epidemije virusa korona, izuzetno humano i veliki gest pomoći koliko se može onome kome je potrebna ova dragocjena tečnost.

"Smatram da je to human gest i pozvao bih sve svoje kolege koje su u mogućnosti da se odazovu, da u što većem broju pomognemo ovakve akcije", rekao je Brčkalo, koji se četvrti put odaziva ovakvoj akciji.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
LAZIĆ: RUSKI DOBROVOLJCI ZAJEDNO SA VRS BRANILI SRPSKU NEJAČ U VIŠEGRADU
Niko nema pravo, niti može zabraniti obilježavanje Dana ruskih dobrovoljaca u Višegradu koji su rame uz rame sa pripadnicima Vojske Republike Sr...
"CRNOGORSKO PROLJEĆE" TRAŽI OSTAVKU KRIVOKAPIĆEVE VLADE
Građani Podgorice okupljaju se kako bi krenuli u auto-kolonu ulicama grada. Oni se nalaze na zaobilaznici kod Plantaža na Zabjelu, gdje je grafit...
OBILJEŽEN DAN STRADANJA 11 PRIPADNIKA MUP-a U SKELANIMA
Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo danas su u Skelanima kod Srebrenice, povodom 12. aprila, dana stradanja 11 pripadnika MUP-a Republik...
U SARAJEVU NESTAO DVADESETŠESTOGODIŠNJI DINO EMKIĆE, SPASIOCI U POTRAZI
Spasioci tragaju za Dinom Emkićem /26/ čiji je nestanak iz porodične kuće u naselju Ahatovići prijavljen Gorskoj službi spašavanja Sarajevo....
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Meridijan banercic
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
VAKCINISANO 150 GRAĐANA PALA STARIJIH OD 65 GODINA
Subota, 10.04.2021.
Republika Srpska
U SRPSKOJ OD SUTRA NA SNAZI UBLAŽENE MJERE
Nedelja, 11.04.2021.
BIH
DODIK: U SRPSKU OVIH DANA STIŽU NOVE KOLIČINE VAKCINE "SPUTNJIK VE"
Petak, 09.04.2021.