Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 05.07.2020.
IZGRADNJA AUTO-PUTA SARAJEVO-BEOGRAD DOPRINIJEĆE RAZVOJU PALA
Utorak, 30.06.2020. | Princip News
Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović i načelnik opštine Pale Boško Jugović istakli su da će izgradnja auto-puta Sarajevo-Beograd povoljno uticati na razvoj ove opštine, turizma i cijele lokalne zajednice.

Mitrović je rekao novinarima da je na sastanku u Palama jedna od osnovnih tema bilo pitanje transporta, to jest, povezivanje Pala sa Sarajevom, kao i Srbijom.

"Razgovarali smo o povezivanju na auto-put Beograd-Sarajevo-Beograd, odnosno o kraku koji ide Vardištu, što je u ovom trenutku izuzetno bitno za Pale i Olimpijski centar `Jahorina` i za kompletan istočni dio Republike Srpske, kao i povezivanje kraka koji je predviđen prema Goraždu", naveo je Mitrović.

On je istakao da će ovim drumskim povezivanjem svim budućim gostima biti daleko lakše i pristupačnije posjetiti ovu lokalnu zajednicu i Jahorinu.

Prema njegovim riječima, prilikom izrade projektne dokumentacije biće razmotreno sa nivoa Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara kako mogu pomoći u povezivanju istočnog dijela Srpske sa Srbijom, odnosno auto-putem Sarajevo-Beograd.

"Tačna trasa auto-puta prema Vardištu još nije dogovorena. Mislim da je to nešto što zavisi i od Republike Srpske i dijela Federacije BiH, ali u ovom trenutku ćemo sagledati ono što najviše doprinosi povezivanju Sarajeva sa Srbijom", rekao je Mitrović i dodao da po tom pitanju neće biti problema jer treba uraditi put koji će olakšati transport putnika i robe.

Jugović je rekao je da je na današnjem sastanku razgovarano o benefitima koje Pale mogu ostvariti u narednom periodu, kada je riječ o ovoj putnoj infrastrukturi.

"Gledali smo kako da doprinesemo razvoju Jahorine i na određeni način Pale stavimo u fokus, posebno kada znamo da je u planu izgradnja gondole Pale-Jahorina, te da je u neposrednoj blizini Pala i međunarodni aerodrom u Sarajevu", naveo je Jugović.

On je istakao da će današnji sastanak sa Mitrovićem rezultirati nizom sljedećih susreta koji će biti usmjereni na rješenje saobraćajne i putne infrastrukture u Palama i  na Jahorini na najbolji mogući način.

"Pozabavićemo se i gasifikacijom naše opštine sve s ciljem razvijanja i otvaranja Pala prema zemljama u regionu", naglasio je Jugović.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
LUBENICA OSVJEŽAVA, ČISTI ORGANIZAM, POMAŽE U MRŠAVLJENJU I ČUVA SRCE
Nema namirnice koja bolje gasi žeđ u vrelim ljetnjim danima od lubenice. Često za nju kažemo da je voće, ali ona je zapravo povrće i pripada ...
ŠTA PROTIV RĐE NA AUTU MOŽEMO SAMI, A ZA ŠTA MORAMO KOD MAJSTORA?
Vlasnike starijih automobila često zaboli glava na samo pominjanje riječi "rđa" i "korozija". Pojavljuje se na limariji, najčešće na podu ...
ZDRAVI SVI FUDBALERI "CRVENE ZVEZDE"
Svi fudbaleri "Crvene zvezde" su zdravi, nakon što je danas i Dušan Jovančić bio negativan na drugom testu i pobijedio virus korona. Prije n...
DODIK: POŠTOVAĆEMO ONO ŠTA KAŽE STRUKA
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da su samodisciplina i poštovanje mjera i dalje glavno opredjeljenje Republike Srpske u...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner ZZZ RS novi
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
ZAVRŠEN FUDBALSKI TEREN NA TVRDIMIĆIMA (FOTO)
Subota, 04.07.2020.
Republika Srpska
ISTRAŽIVANJE PDP-a: IGOR RADOJIČIĆ OSTAJE GRADONAČELNIK BANJA LUKE
Subota, 04.07.2020.
BIH
U KANTONU SARAJEVO OD SUTRA NA SNAZI NOVE RESTRIKTIVNE MJERE
Nedelja, 05.07.2020.