Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 11.04.2021.
JEDINSTVENO DJELOVANJE LOKALNIH ZAJEDNICA PODRŠKA PRIVREDI
Srijeda, 07.04.2021. | Princip News
Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, predstavnici Područne privredne komore Istočno Sarajevo i opštinskih odjeljenja za privredu konstatovali su da je neophodno ostvariti bolju komunikaciju među svim subjektima koji se bave privrednim djelatnostima i omogućiti njihovo poslovno povezivanje.

Tokom sastanka razgovarano je o zajedničkim aktivnostima i mogućnostima jedinstvenog djelovanja lokalnih zajednica kada je riječ o podršci privrednim subjektima i poboljšanju uslova za njihovo poslovanje.

Ćosić je najavio da će svim opštinama ponuditi da udruže sredstva planirana za podsticaj privredi kako bi bili stvoreni uslovi za realizaciju značajnijih poslovnih ideja, koje će omogućiti zapošljavanje većeg broja radnika, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

On je rekao da područje grada Istočno Sarajevo ima veliki potencijal za razvoj privrede, a da je zadatak lokalnih zajednica da olakšaju poslovanje postojećih privrednih subjekata i, u okviru svojih nadležnosti, omoguće stvaranje novih poslovnih prilika.

Ćosić je dodao da će Gradska uprava, u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom, biti na usluzi preduzetnicima sa područja grada kad je riječ o tehničkoj, ali i svakoj drugoj vrsti podrške.

Predstavnici Područne privredne komore Istočno Sarajevo, na čiju inicijativu je održan današnji sastanak, istakli su potrebu bolje saradnje sa lokalnim zajednicama u oblastima u kojima je moguće zajednički djelovati, te ostvarivanja bolje komunikacije među svim subjektima na području grada koji se bave privrednom aktivnošću.

Dogovoreno je održavanje redovnih, tematskih sastanaka kojima bi prisustvovali predstavnici lokalnih zajednica i različitih privrednih djelatnosti.

Prvi tematski sastanak, koji će biti održan 23. aprila, biće posvećen komunalnoj infrastrukturi sa akcentom na zagrijavanje stambenih prostora i energetskoj efikasnosti, navodi se u saopštenju.

Sastanku su danas prisustvovali načelnik opštine Pale Boško Jugović i direktor Gradske razvojne agencije Mladenka Pandurević. /SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
LAZIĆ: RUSKI DOBROVOLJCI ZAJEDNO SA VRS BRANILI SRPSKU NEJAČ U VIŠEGRADU
Niko nema pravo, niti može zabraniti obilježavanje Dana ruskih dobrovoljaca u Višegradu koji su rame uz rame sa pripadnicima Vojske Republike Sr...
"CRNOGORSKO PROLJEĆE" TRAŽI OSTAVKU KRIVOKAPIĆEVE VLADE
Građani Podgorice okupljaju se kako bi krenuli u auto-kolonu ulicama grada. Oni se nalaze na zaobilaznici kod Plantaža na Zabjelu, gdje je grafit...
OBILJEŽEN DAN STRADANJA 11 PRIPADNIKA MUP-a U SKELANIMA
Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo danas su u Skelanima kod Srebrenice, povodom 12. aprila, dana stradanja 11 pripadnika MUP-a Republik...
U SARAJEVU NESTAO DVADESETŠESTOGODIŠNJI DINO EMKIĆE, SPASIOCI U POTRAZI
Spasioci tragaju za Dinom Emkićem /26/ čiji je nestanak iz porodične kuće u naselju Ahatovići prijavljen Gorskoj službi spašavanja Sarajevo....
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Meridijan banercic
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
VAKCINISANO 150 GRAĐANA PALA STARIJIH OD 65 GODINA
Subota, 10.04.2021.
Republika Srpska
U SRPSKOJ OD SUTRA NA SNAZI UBLAŽENE MJERE
Nedelja, 11.04.2021.
BIH
DODIK: U SRPSKU OVIH DANA STIŽU NOVE KOLIČINE VAKCINE "SPUTNJIK VE"
Petak, 09.04.2021.