Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 24.01.2021.
JUGOVIĆ: NJEGOVATI DANAŠNJI DAN ZBOG BUDUĆIH POKOLJENJA
Subota, 09.01.2021. | Princip News
Na Palama je povodom Dana Republike služen pomen u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, položeni su vijenci na centralni spomenik poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata, a načelnik opštine Boško Jugović čestitao je ovaj praznik svim građanima.
Jugović je napomenuo da se ovaj dan mora njegovati zbog budućih pokoljenja i da se svi moraju ponašati na odgovoran način prema Republici Srpskoj.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Pale Mihajlo Parađina rekao je novinarima da je ovo jedan od najvažnijih datuma u njenoj istoriji, kada je odrazom volje i želje srpskog naroda stvorena Republika Srpska, za koju su pale ogromne žrtve za slobodu i pravoslavnu vjeru.

On je naglasio da je Republika Srpska najvrednija tekovina odbrambeno- otadžbinskog rata i kao takva je plaćena najskupljom mogućom cijenom, a više od 24.000 pripadnika Vojske Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova ugradilo je svoje živote u temelje Srpske.

Prema njegovim riječima, danas je prilika da se svi sjete tih ljudi koji su, ne žaleći sebe i najvrednije što su imali, dali ogroman doprinos u stvaranju Republike.

Parađina je istakao da na području Pala ima nezaposleno 24 djece poginulih boraca, te da je bespotrebno da se poslije 25 godina od završetka rata i 29 godina od stvaranja Srpske priča o zapošljavanju djece poginulih boraca jer ona moraju biti prioritet.

U ime porodica poginulih boraca Slavka Brezo čestitala je Dan Republike, te naglasila da se mora popraviti status porodica poginulih boraca, invalida i svih boračkih kategorija.

Pomenu i polaganju vijenaca na centralnom spomeniku poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata prisustvovale su porodice poginulih boraca, savjetnik srpskog člana i presjedavajućeg Predsjedništva BiH Boško Tomić, predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina i rukovodstvo opštine Pale, Boračka organizacija Pala, te predstavnici Policijske uprave Istočno Sarajevo.

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
MALA MINJA STIGLA U LOS ANĐELES PO SVOJU ŠANSU
Jednogodišnja Kragujevčanka Minja Matić stigla je u Los Anđeles, gdje treba da primi gensku terapiju, koja je jedini lijek za mišićnu atrofij...
BMW NAJAVLJUJE ELEKTRIČNI M MODEL TOKOM 2021. GODINE
Ove godine dolazi električni automobil BMW M. To su zvanične vijesti iz usta Markusa Flascha, predsjednika uprave BMW M. Kako piše Aut...
ODRŽANO TAKMIČENJE U ALPSKOM SKIJANJU "FIS KUP"
Reprezentativac BiH Emir Lokmić apsolutni je pobjednik međunarodnog takmičenja u alpskom skijanju "Fis kup Jahorina 2021", na kojem je učestvov...
TIK TOK ZABRANJEN U ITALIJI: DJEVOJČICA SE UGUŠILA RADEĆI "IZAZOV"
Državno tijelo za garanciju ličnih podataka je zatražilo od društvene mreže TikTok da odmah blokira sve korisnike čija starost nije sa sigu...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Meridijan banercic
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
LOŠ IZBORNI REZULTAT PDP-a U SARAJEVSKO-ROMANIJSKOJ REGIJI
Subota, 23.01.2021.
Republika Srpska
POLICIJSKA AKCIJA U BANJALUCI: DJEVOJKE PRIZNALE PROSTITUCIJU
Subota, 23.01.2021.
BIH
NEREDI I SUKOBI U BLAŽUJU UVOD U VEĆE INCIDENTE
Subota, 23.01.2021.