Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 14.08.2020.
JUGOVIĆ: TRAŽIMO ODGOVORNOST GRADSKE TV "OSM" (FOTO)
Subota, 11.07.2020. | Princip News
Opštinski odbor /OO/ SNSD-a Pale organizovao je danas protestnu šetnju da bi iskazali negodovanje zbog emitovanja priloga gradske TV "OSM" o protestima u Srbiji, u kojem se aktuelna vlast naziva "fašističkim režimom".

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Pale Boško Jugović rekao je novinarima da uređivačka politika gradske TV "OSM" odavno truje narod Pala i grada Istočno Sarajevo, a da je "čašu prelio" prilog od 9. jula u kojem je u dnevniku okrivljuju Srbiju za proteste u Beogradu.

"Narod Pala, Istočnog Sarajeva, Republike Srpske, Sarajevsko-romanijske regije ne misli tako. Moramo naglasiti da je Srbija mnogo pomogla Palama, gradu i Srpskoj. To nikako ne možemo zaboraviti", istakao je Jugović.

On je zatražio odgovornost uređivačkog kolegijuma ove medijske kuće koja se finansira iz budžeta grada Istočno Sarajevo i za koju je dato milion KM kreditnih sredstava da bi na ovaj način prikazivali stanje u opštini, Republici Srpskoj i generalno u Srbiji.

Jugović je dodao da je OO SNSD imao potrebu da se oglasi i ukaže na to kakav je odnos Republike Srpske i Srbije, jer jaka Srbija znači i jaku Republiku Srpsku.

On smatra da je besmisleno govoriti o odgovornosti pojedinca budući da glavnu riječ ima glavni i odgovorni urednik.

Član glavnog odbora SNSD-a Boško Tomić rekao je da mnogima smetaju dobri odnosi između Srpske i Srbije, posebno pojedincima koji pokušavaju da dobiju većinu na izborima, ali ne mogu, pa onda koriste razne načine.

"Najviše im smeta odnos predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika", smatra Tomić i uputio izvinjenje Srbiji i njenom predsjedniku.

On je dodao da dobar odnos Srpske i Srbije smeta i onima koji nisu u stanju da pobijede na izborima, pa se onda putem neke televizije, poput TV "OSM", koja se finansira od građana i sa nivoa grada, nađe neko da na takav način oblati Srbiju koja je samo na prostoru Pala dala više od četiri miliona KM za razne objekte.

Tomić je ukazao da je mnogo toga na ovim prostorima finansirala Vlada Srbije, što nipodaštavaju oni koji ne mogu da prođu na izborima.

"Mi smo svojim prisustvom danas sve rekli na parolama koje nose naši momci, narod Pala, Romanije i grada Istočno Sarajevo i Republike Srpske, da ne mislimo kao gradska televizija `OSM`", naglasio je Tomić.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Istočno Sarajevo Damjan Škipina zatražio je TV "OSM" objektivno i profesionalno informisanje.

"Klub odbornika SNSD u Skupštini grada će tražiti da se ova situacija razmotri i da se usvoji prijedlog da opštine u sastavu grada Istočno Sarajevo daju po jednog predstavnika u uređivački kolegijum gradske televizije kako se ove stvari ubuduće ne bi dešavale", poručio je Škipina.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
"INFOSRPSKA": BN TELEVIZIJA GLASILO POLITIČKOG SARAJEVA (FOTO)
Svaki gledalac koji je bar jednom pogledao informativni program BN televizije ili pročitao sadržaj sa njihovog portala, ne može se oteti utisku ...
NEŠIĆ: ŽELJA DA SE RUSKA VAKCINA ŠTO PRIJE NAĐE I U BiH
Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Nenad Nešić danas je ruskom ambasadoru u BiH Petru Ivancovu čestitao to što je Rusija registrova...
U VIŠEGRADU NEMA NOVOZARAŽENIH, 12 AKTIVNIH SLUČAJEVA
U Višegradu nema novozaraženih virusom korona, a broj aktivnih slučajeva je 12, rekla je novinarima direktor Doma zdravlja Višegrad Snežana Đ...
VIŠKOVIĆ SUTRA U TRNOVU I ISTOČNOM SARAJEVU
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković posjetiće sutra Trnovo i Istočno Sarajevo. Višković će se sutra sastati sa načelnici...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
VOZAČ MERCEDESA UHAPŠEN NAKON NESREĆE U KOJOJ JE POGINUO BRAČNI PAR HRŠUM
Srijeda, 12.08.2020.
Republika Srpska
UVODI SE SEROLOŠKO TESTIRANJE U SRPSKOJ, CIJENA 22,50 KM
Srijeda, 12.08.2020.
BIH
SARAJEVO: UBIJEN MUŠKARAC, RANJENA ŽENA
Četvrtak, 13.08.2020.