Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 16.01.2021.
KATIĆ I JUGOVIĆ DARIVALI PRVOROĐENE BEBE U 2021. GODINI
Ponedeljak, 04.01.2021. | Princip News
Načelnici opština Istočno Novo Sarajevo i Pale Jovan Katić i Boško Jugović darivali su danas u Bolnici "Srbija" prvorođene bebe iz ovih opština u 2021. godini.

Načenik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić darovao je danas dječaka Mateja, kojeg je u Bolnici "Srbija" rodila Nevena Vidaković i on je treće dijete u porodici.

"Ovo je jedna od najljepših načelničkih dužnosti. Nadamo se da će u ovoj godini biti povećan broj novorođenčadi", rekao je Katić i dodao da na području ove opštine ima sve više porodica sa troje i četvoro djece.

Katić je istakao da ova opština vodi ozbiljnu pronatalitetnu politiku, na način darivanja prvorođene bebe, kao i kroz program jednokratne pomoći za novorođenčad.

"Za prvo dijete dajemo po 100 KM, za drugo 200, treće 300, a za svako naredno 400 KM. Naša dužnost je da vodimo računa o toj djeci, njihovom odrastanju i školovanju, kako bi ostali u opštini Istočno Novo Sarajevo", poručio je Katić.

On je rekao da ova opština mjesečno dodjeljuje po 150 KM majkama sa četvoro i više djece, te da vantjelesnu oplodnju pomaže sa 2.000 KM.

Načelnik Pala Boško Jugović darivao je danas dječaka Relju, kojeg je rodila Maja Karišik, i prvo je dijete u porodici.

Опис није доступан.

Jugović je dječaku Relji poželio srećno djetinjstvo i da bude ponos opštine, a i cijele Republike Srpske, ističući da opština Pale vodi računa o pronatalitetnoj politici.

"U tom smislu darujemo i prvo i drugo i treće dijete sa jednokratnom novčanom pomoći, a finansiramo i četvoro i više djece kroz udruženje `Četiri plus`", rekao je Jugović.

On je podsjetio da je u toku i izgradnja obdaništa u opštini Pale, koja bi trebala biti završena za nekoliko mjeseci.

Direktor Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija rekao je da je od početka ove godine u porodilištu ove zdravstvene ustanove rođeno šest beba i to pet dječaka i jedna djevojčica.

On je rekao da je u prošloj godini u Bolnici "Srbija" rođeno je 489 beba.

Šešlija, Katić i Jugović zahvalili su svim zdravstvenim radnicima na predanoj borbi protiv virusa korona.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ORDEN ZA BOLNICU "SRBIJA"- PRIZNANJE ZA POŽRTVOVAN RAD
Za požrtvovan rad i doprinos u borbi protiv pandemije kovida 19 među zdravstvenim ustanovama odlikovanim Ordenom zastave Republike Srpske sa sreb...
MARAŠEVA JAKNA PRODATA ZA 8.500 EVRA
Ekipa “Južnog vetra” organizovala je humanitarnu akciju koja je podrazumijevala prodaju jakne koju Miloš Biković nosi u nastavku popularne s...
BOKONJIĆ: KORONA KOD DJECE NAPADA KARDIOVASKULARNI I NERVNI SISTEM (VIDEO)
Dekan Medicinskog fakulteta u Foči Dejan Bokonjić rekao je za RTRS da virus korona kod određenog broja djece ostavlja posljedice na kardiovaskul...
SLUČAJEVI PARALIZE LICA POSLIJE "FAJZEROVE" VAKCINE
Najmanje 13 Izraelaca doživjelo je paralizu lica pošto su primili "Fajzerovu" vakcinu protiv virusa korona, a slične pojave prijavila je i ameri...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Meridijan banercic
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
ĆOSIĆ OD FEBRUARA U FOTELJI GRADONAČELNIKA
Subota, 16.01.2021.
Republika Srpska
SUDAR KAMIONA I AUTA, POVRIJEĐENA DVA LICA OD KOJIH JEDNO MALOLJETNO
Petak, 15.01.2021.
BIH
KOŠARAC: ŠAROVIĆ PRVO NEKA POGLEDA U SVOJE DVORIŠTE
Petak, 15.01.2021.