Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 19.06.2019.
LJEVNAIĆ: JAHORINA JE DESTINACIJA VRIJEDNA PAŽNJE
Srijeda, 12.06.2019. | Princip News
 Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić rekao je da je ova planina može da parira najboljim svjetskim turističkim centrima i nastojaće da opravda povjerenje Vlade Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji pomažu u realizaciji mnogobrojnih aktivnosti.

Ljevnaić je na jučerašnjem sastanku zahvalio Dodiku i predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću za podršku i zalaganje, zahvaljujući čemu je Jahorina destinacija vrijedna pažnje, a ski-centar može da parira najboljim svjetskim, saopšteno je iz Olimpijskog centra "Jahorina". 

"Interesovanje koje Dodik i Višković pokazuju za Jahorinu nam je jak vjetar u leđa", istakao je Levnaić. 

Dodik, Višković i Ljevnaić razgovarali su o investicijama na Jahorini, kao i predstavljanju ove planine u svijetu kao primjera dobre prakse. 

U saopštenju se ističe da je Jahorina u posljednje tri godine jedno od najvećih gradilišta u Srpskoj, a, nakon prvog ciklusa investicija koje su obuhvatale uređivanje staza i izgradnju sistema vještačkog osnježavanja, na ovoj planini su u toku veliki investicioni projekti. 

"Pomoću više od 30 miliona KM koji se ulažu u Jahorinu biće iskazan puni potencijal ove planine", navodi se u saopštenju Olimpijskog centra. 

Uz podršku i pomoć Dodika i Vlade Republike Srpske u Olimpijskom centru je u toku izgradnja prve kabinske gondole, uz koju su u planu i tri kilometra novih staza, te njihovo osnježavanje. 

Realizacijom ovog projekta biće riješen problem gužve skijaša u zimskoj turističkoj sezoni i rasterećene centralne staze na planini. 

Gondola će raditi onda kada druge instalacije zbog loših vremenskih uslova ne budu mogle. 

U toku je i zamjena starog ski-lifta na Poljicama novim liftom "sidro" koji će povećati kapacitet za četiri puta. 

U planu je i zamjena i modernizacija kompletnog sistema naplate usluga čime će biti ubrzan prolaz skijaša na kapijama, kao i postavljanje novih kapija i opreme na polazima liftova, te prvi veb-šop za prodaju ski-karata, dodaje se u saopštenju. 

Od ljetnih sadržaja u pripremi je izgradnja najdužeg "alpin kostera" u ovom dijelu Evrope koji će biti i najveća ljetna atrakcija na Jahorini. 

Planirana trasa je 2,2 kilometra sa vrha do podnožja kroz najatraktivnije predjele olimpijske planine. 

Na polaznoj stanici "alpin kostera", kod vještačkog jezera, u toku je i gradnja ugostiteljskog objekta i uređenje prostora oko jezera koji će gostima omogućiti uživanje na gotovo samom vrhu Jahorine sa sadržajima za djecu i odrasle. 

"Bezbjednosti na planini doprinijeće osvjetljenje staza, vrtića i jezera u ukupnoj dužini od četiri kilometra. Još jedna novina je izgradnja teretane na otvorenom u neposrednoj blizini sportskih terena Olimpijskog centra `Jahorina`", ističe se u saopštenju. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ZAVRŠENI "DANI VOJISLAVA LUBARDE" U ROGATICI
 U Rogatici je u okviru manifestacije "Dani Vojislava Lubarde" održano književno veče posvećeno romanu "Vaznesenje" za koji ovaj pisac 1989. g...
KIŠA, OLUJA, PREKID I PREOKRET: VATERPOLISTI SRBIJE SAVLADALI AUSTALIJU
Vaterpolo reprezentacija Srbije sinoć je u burnom meču, koji je na sat vremena prekinulo nevrijeme koje je zadesilo Beograd, pobijedila Australi...
VELIKA AKCIJA POLICIJE: TRI LICA UHAPŠENA, ODUZETA VEĆA KOLIČINA DROGE I EKSPLOZIVA
Tri lica su lišena slobode, dok je veća količina opojne droge oduzeta prilikom realizacije višemjesečne operativne akcije kodnog naziva "Teata...
KARAN: NEFORMIRANJE VLASTI NA NIVOU BiH UDAR NA INSTITUCIJE SRPSKE
Direktna posljedica neformiranja vlasti na svim nivoima u Federaciji BiH /FBiH/ i na nivou BiH jeste udar na budžet Republike Srpske, funkcionisan...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
ISTOČNA ILIDŽA: UHAPŠEN ZBOG PRIJETNJI I PUCANJA IZ PIŠTOLJA U VAZDUH
Ponedeljak, 17.06.2019.
Republika Srpska
DEVET UHAPŠENIH U AKCIJI "KLUB DVA", PRETRESI NA 15 LOKACIJA
Ponedeljak, 17.06.2019.
BIH
IZGORJELA KLADIONICA U SARAJEVU (VIDEO)
Utorak, 18.06.2019.