Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 18.09.2019.
LJEVNAIĆ: JAHORINA JE DESTINACIJA VRIJEDNA PAŽNJE
Srijeda, 12.06.2019. | Princip News
 Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić rekao je da je ova planina može da parira najboljim svjetskim turističkim centrima i nastojaće da opravda povjerenje Vlade Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji pomažu u realizaciji mnogobrojnih aktivnosti.

Ljevnaić je na jučerašnjem sastanku zahvalio Dodiku i predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću za podršku i zalaganje, zahvaljujući čemu je Jahorina destinacija vrijedna pažnje, a ski-centar može da parira najboljim svjetskim, saopšteno je iz Olimpijskog centra "Jahorina". 

"Interesovanje koje Dodik i Višković pokazuju za Jahorinu nam je jak vjetar u leđa", istakao je Levnaić. 

Dodik, Višković i Ljevnaić razgovarali su o investicijama na Jahorini, kao i predstavljanju ove planine u svijetu kao primjera dobre prakse. 

U saopštenju se ističe da je Jahorina u posljednje tri godine jedno od najvećih gradilišta u Srpskoj, a, nakon prvog ciklusa investicija koje su obuhvatale uređivanje staza i izgradnju sistema vještačkog osnježavanja, na ovoj planini su u toku veliki investicioni projekti. 

"Pomoću više od 30 miliona KM koji se ulažu u Jahorinu biće iskazan puni potencijal ove planine", navodi se u saopštenju Olimpijskog centra. 

Uz podršku i pomoć Dodika i Vlade Republike Srpske u Olimpijskom centru je u toku izgradnja prve kabinske gondole, uz koju su u planu i tri kilometra novih staza, te njihovo osnježavanje. 

Realizacijom ovog projekta biće riješen problem gužve skijaša u zimskoj turističkoj sezoni i rasterećene centralne staze na planini. 

Gondola će raditi onda kada druge instalacije zbog loših vremenskih uslova ne budu mogle. 

U toku je i zamjena starog ski-lifta na Poljicama novim liftom "sidro" koji će povećati kapacitet za četiri puta. 

U planu je i zamjena i modernizacija kompletnog sistema naplate usluga čime će biti ubrzan prolaz skijaša na kapijama, kao i postavljanje novih kapija i opreme na polazima liftova, te prvi veb-šop za prodaju ski-karata, dodaje se u saopštenju. 

Od ljetnih sadržaja u pripremi je izgradnja najdužeg "alpin kostera" u ovom dijelu Evrope koji će biti i najveća ljetna atrakcija na Jahorini. 

Planirana trasa je 2,2 kilometra sa vrha do podnožja kroz najatraktivnije predjele olimpijske planine. 

Na polaznoj stanici "alpin kostera", kod vještačkog jezera, u toku je i gradnja ugostiteljskog objekta i uređenje prostora oko jezera koji će gostima omogućiti uživanje na gotovo samom vrhu Jahorine sa sadržajima za djecu i odrasle. 

"Bezbjednosti na planini doprinijeće osvjetljenje staza, vrtića i jezera u ukupnoj dužini od četiri kilometra. Još jedna novina je izgradnja teretane na otvorenom u neposrednoj blizini sportskih terena Olimpijskog centra `Jahorina`", ističe se u saopštenju. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
TAKTIKE KOJE PRODAVCI AUTA KORISTE DA VAM "IZVUKU" NOVAC
Kupovina automobila može da bude mnogo teža i napornija nego što ste mislili. Proces kupovine kola ima mnogo "kliznih" dijelova. Morate da...
ZABRANJENA PROIZVIDNJA I UVOZ ELEKTRONSKIH CIGARETA
 Vlada Indije odlučila je da zabrani proizvodnju i uvoz elektronskih cigareta, što je potez iz sfere javnog zdravlja koji onemogućava planove o...
DODIK: ODBACUJEMO BILO KAKVE PRIJEDLOGE O FORMIRANJU "REPUBLIKE BiH"
 Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da ova stranka odbacuje bilo kakve prijedloge o tome da bude formirana "republika BiH" i da se izvrš...
BRATIĆ PODNIO NEOPOZIVU OSTAVKU
Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Senad Bratić /SDA/ saopštio je danas da je podnio neopozivu ostavku na tu poziciju. "Posebn...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
KRSNA SLAVA GRADA ISTOČNO SARAJEVO: POVELJA GRADA VLADI SRBIJE
Utorak, 17.09.2019.
Republika Srpska
IMENOVANI NOVI DIREKTORI U ŠUMAMA RS
Utorak, 17.09.2019.
BIH
SARAJLIJA PIJANČIO S PRIJATELJEM PA GA PRETUKAO ŠIPKOM
Utorak, 17.09.2019.