Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 27.05.2020.
LJEVNAIĆ: OTVARANJE GONDOLE - ISTORIJSKI DAN ZA JAHORINU
Subota, 30.11.2019. | Princip News
Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić rekao je večeras da je otvaranje gondole na Jahorini, koja nosi ime proslavljenog režisera Emira Kusturice, istorijski dan za olimpijsku ljepoticu.

Obraćajući se velikom broju zvanica, gostiju i ljubitelja Jahorine, Ljevnaić je obećao da će Olimpijski centar "Jahorina" opravdati ukazano povjerenje institucija Republike Srpske, s obzirom da je u projekat ovog ljeta uloženo oko 30 miliona KM.

Prema njegovim riječima, gondola će povezati dio skijališta Prača sa dijelom skijališta Poljice, a trasa će raditi i kada ostale instalacije to nisu u mogućnosti zbog vremenskih prilika.

"Uz gondolu su izgrađene i tri skijaške staze uređene po FIS standardima, dužine pet kilometara, zaštićene vetroustavama i prekrivene sistemom osnežavanja, sa rasvetom. Napravljeni su vezni putevi koji vode ka gondoli, te novi lift na Poljicama kapaciteta 1.200 skijaša na sat", precizrao je Ljevanić.

On se posebno zahvalio Srđanu Đokoviću, koji je u ime svog sina i proslavljenog srpskog tenisera Novaka Đokovića uzeo učećše u današnjoj svečanosti.

"Neizmerno smo radosni i počastvovani što smo jedini ski-centar na svetu čija staza nosi ime po čuvenom Novaku Đokoviću. Novak je jedinstven primer kako stići do svetskog vrha i održati se u društvu najboljih sportista sveta", naglasio je Ljevnaić.

On je dodao da već radi sistem vještačkog osnježavanja i očekuje da će ski-staze biti spremne već 6. decembra, uoči otvaranja ski-sezone.

"Svi ovi uspesi ne bi bili mogući bez iskrenog i velikog angažmana srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, predsednika Republike Srpske Željke Cvijanović i premijera Srpske Radovana Viškovića. Zahvaljujem se i drugima koji su podržali projekte na Jahorini, a posebno radnicima Centra", rekao je Ljevnaić.

Projekt menadžer kompanije "Lajtner" Katarina Baldo, uručujući poklon direktoru Olimpijskog centra "Jahorina", izrazila je zadovoljstvo činjenicom da ovaj centar svake godine iznenadi novim projektima, novim ski-infrastrukturnim instalacijama, u čemu "Lajtner" učestvuje već četvrti put.

Ona se zahvalila menadžmentu Olimpijskog centra "Jahorina" na ukazanom povjerenju "Lajtneru" i izrazila uvjerenje da će međusobna saradnja biti još plodnija.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović poželio je ugodan boravak svim gostima Jahorine, a menadžmentu Plimpijskog centra još mnogo ovako uspješnih projekata, koje ovu planinu svrstavaju u sam vrh evrpopskih i svjetskih ski-destinacija.

"Posebno se zahvaljujem Novaku Đokoviću koji je prihvatio da se nova ski-staza nazove po njegovom imenu, jer to ponosnim čini, ne samo ovu planinu, nego i opštinu Pale, grad Istočno Sarajevo, Republiku Srpsku i srpski narod u cjelini", poručio je Jugović.

On je istakao da opština Pale u znak zahvalnosti Đokoviću poklanja plac za izgradnju stambenog objekta, kako bi njegova porodica mogla što češće da boravi na Jahorini.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ISTOČNO NOVO SARAJEVO: OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA "SVE JE STALO U JEDAN TRENUTAK"
Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić otvorio je večeras izložbu fotografija "Sve je stalo u jedan trenutak", koje su nastal...
ĆOSIĆ: POVELJA VUČIĆU, POSTHUMNO ODLIKOVANJE DOKTORU LAZIĆU
Opština Istočno Novo Sarajevo dodijelila je povelje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću za doprinos i podršku izgradnji Trga "Srbija" na pod...
TRAGIČNA LJUBAVNA PRIČA SERGEJA JESENJINA I ISIDORE DANKAN (FOTO)
Sergej Jesenjin bio je čovek nježnog pera i još nježnije duše, tako tanane da je čak i povrijeđena sujeta mogla da je teško ozlijedi. Bio ...
DODIK: SRPSKA NE DOZVOLJAVA ODUZIMANJE VOJNE IMOVINE
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska ne dozvoljava oduzimanje vojne imovine, u tome je istrajna i nema nijed...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
IZ PEKARE U ISTOČNOM SARAJEVU UKRAO NOVAC
Utorak, 26.05.2020.
Republika Srpska
OTEŽAVAJUĆE OKOLNOSTI ZA UGOSTITELJE I TRGOVCE: KORONA UGASILA KLIME
Utorak, 26.05.2020.
BIH
KOŠARAC: SNSD POKAZAO SNAGU OTVARANJEM DISCIPLINSKOG POSTUPKA
Srijeda, 27.05.2020.