Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 17.01.2021.
MITROPOLIT HRIZOSTOM U PALAMA: DA 2021. BUDE BOLJA NEGO PRETHODNA GODINA
Četvrtak, 14.01.2021. | Princip News
Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služio je danas Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Sabora Svetog arhangela Gavrila u Palama i poželio srećnu i blagoslovenu 2021. godinu.

Mitroplit Hrizostom, kojem su sasluživali starješina hrama Nemanja Mandžić i lokalno sveštenstvo, poželio je mnogo zdravlja i veselja sa porukom da ova godina bude bolja od prethodne, koja je sve zatekla i iznenadila.

"Danas je veliki praznik jer slavimo i praznik Hristovog obrezanja i Svetog Vasilija Velikog. Najvažnije je da budemo sa Gospodom kao što je on došao da bude sa nama jer njegovo ime Emanuil znači `sa nama je Bog`", rekao je mitropolit Hrizostom novinarima nakon službe.

Mitropolit Hrizostom poručio je da ljudi u ovoj godini uvijek budu Gospodnji i sa Gospodom, pa će sve što bude biti blagosloveno.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović čestitao je svim pravoslavcima Novu godinu po julijanskom kalendaru sa porukom "Mir Božiji, Hristos se rodi!".

"Osnovna poruka svih službi u vrijeme božićnih praznika je da budemo ljudi, poštujemo jedni druge, kao što je u skladu i sa Hristovim načelima, da budemo pošteni i pravični", rekao je Jugović.

Mitropolit Hrizostom privremeno je postavljen na čelo Srpske pravoslavne crkve /SPC/ nakon upokojenja Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja 20. novembra.

Mitropolit dabrobosanski biće na čelu SPC do izbora novog patrijarha, koji prema Ustavu SPC treba biti izabran u roku od tri mjeseca od smrti prethodnika. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ORDEN ZA BOLNICU "SRBIJA"- PRIZNANJE ZA POŽRTVOVAN RAD
Za požrtvovan rad i doprinos u borbi protiv pandemije kovida 19 među zdravstvenim ustanovama odlikovanim Ordenom zastave Republike Srpske sa sreb...
MARAŠEVA JAKNA PRODATA ZA 8.500 EVRA
Ekipa “Južnog vetra” organizovala je humanitarnu akciju koja je podrazumijevala prodaju jakne koju Miloš Biković nosi u nastavku popularne s...
BOKONJIĆ: KORONA KOD DJECE NAPADA KARDIOVASKULARNI I NERVNI SISTEM (VIDEO)
Dekan Medicinskog fakulteta u Foči Dejan Bokonjić rekao je za RTRS da virus korona kod određenog broja djece ostavlja posljedice na kardiovaskul...
SLUČAJEVI PARALIZE LICA POSLIJE "FAJZEROVE" VAKCINE
Najmanje 13 Izraelaca doživjelo je paralizu lica pošto su primili "Fajzerovu" vakcinu protiv virusa korona, a slične pojave prijavila je i ameri...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Meridijan banercic
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
ĆOSIĆ OD FEBRUARA U FOTELJI GRADONAČELNIKA
Subota, 16.01.2021.
Republika Srpska
SUDAR KAMIONA I AUTA, POVRIJEĐENA DVA LICA OD KOJIH JEDNO MALOLJETNO
Petak, 15.01.2021.
BIH
KOŠARAC: ŠAROVIĆ PRVO NEKA POGLEDA U SVOJE DVORIŠTE
Petak, 15.01.2021.