Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 26.09.2020.
NA JAHORINI OTVORENA OLIMPIJSKA ARENA
Srijeda, 16.09.2020. | Princip News
Na Jahorini je danas svečano otvorena Olimpijska arena, u okviru koje su izgrađene igraonica za djecu i teretana na otvorenom u blizini jezera na vrhu Poljica, ukupne vrijednosti 47.000 KM.
Sredstva za ovaj novi sadržaj na planini obezbijedili su Turistička organizacija "Jahorina" i grad Istočno Sarajevo.

Direktor Turističke organizacije "Jahorina" Igor Tošić izjavio je novinarima da je riječ o novom sadržaju na vrhu planine koji će dodatno privući turiste na ovu olimpijsku ljepoticu.

"Olimpijski centar `Jahorina` nam je izašao u susret, prepoznao našu ideju i od njih smo dobili lokaciju za realizaciju sadržaja. Potvrda da smo dobar posao uradili jesu zadovoljni korisnici kojih je svaki dan sve više", rekao je Tošić.

On je istakao da se pažljivo vodilo računa pri izboru sprava koje su sertifikovane, kao i o bezbjednosti svih korisnika, a i podloga je pokrivena gumom i garantuje bezbjednost.

Tošić je naveo da su dali naziv Olimpijska arena jer Jahorina važi za olimpijsku planinu i taj njen duh prisutan je svakog dana u godini.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković istakao je da su iz kreditnih sredstava grada realizovani brojni projekti na području svih šest gradskih opština, a jedan od njih je i izgradnja dječijeg parka zajedno sa teretanom na otvorenom na samom vrhu planine Jahorine.

On je istakao da sam projekat po vrijednosti nije najvažniji od onih koje rade, ali da po sadržaju i lokaciji jeste značajan.

"Ovaj dio planine na vrhu postaje sigurno najposjećeniji kada su u pitanju ljetni dani. Svima zajedno koji su učestvovali u realizaciji novog sadržaja bio je zadatak da omogućimo dolazak što većeg broja turista u ljetnom periodu, tako da smo konačno usaglasili da je turizam glavna privredna grana Sarajevsko-romanijske regije", naveo je Vuković.

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan LJevnaić čestitao je Vukoviću i Tošiću za realizaciju projekta koji je mališanima omogućio igru, a odraslima uživanje u teretani na otvorenom.

LJevnaić je naveo da je to multifunkcionalan teren pod nazivom Olimpijska arena, a koji krasi jezero na vrhu planine.

Prema njegovim riječima, Jahorina je ove godine realizovala mnogo dobrih projekata od tauera, alpin-kostera, lupstera, pedalina na jezeru, skaj-dajva, uređenih staza, do postavljanja rasvjete, te ostvarila zavidne rezultate.

"Sve su to atrakcije koje privlače turiste i na taj način smo unapredili letni turizam", rekao je LJevnaić.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Jahorina" Nedeljko Elek zahvalio je gradu Istočno Sarajevo i Turističkoj organizaciji "Jahorina" za vrijednu donaciju.

"Vrh na planini je simbol svega što je Olimpijski centar uradio, a sada pogled govori od hiljadu riječi jer prije tri godine nije bilo ničega na planini. Imamo odličnu saradnju sa opštinama u sastavu grada i svim preduzećima i zato mi je drago što smo sve razlike ostavili iza sebe. Imamo jedan cilj, a to je uspjeh Sarajevsko-romanijske regije i Jahorine kao nosioca razvoja cijele ove regije", istakao je Elek.

Otvaranju Olimpijske arene koja obuhvata dječije igralište i teretanu na otvorenom prisustvovao je i predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić.

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
IVAN ČEKIĆ- KOLEKCIONAR KUTIJA CIGARETA IZ ISTOČNOG SARAJEVA (FOTO)
Dvadesetsedmogodišnji Ivan Čekić iz Istočnog Sarajeva ima neobičan hobi. On je kolekcionar kutija cigareta koje prikuplja već devet godin...
JAHORINA FILM FESTIVAL: FILM "MJESEČEVE KAPI" DOBITNIK GRAN PRIJA
Film "Mjesečeve kapi" autorke Joran Iver Hadani iz Izraela dobitnik je Gran prija Međunarodnog festivala dokumentarnog i kratkog filma "Jahorina ...
TEGELTIJA: IZ BUDŽETA ZAJEDNIČKIH INSTITUCIJA 15 MILIONA KM ZA ZDRAVSTVENI SEKTOR
Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija najavio je da će sljedeće sedmice biti stavljeno na raspolaganje 42 miliona KM pomoći koja je...
OSVEŠTANJE SPOMENIKA PATRIJARHA PAVLA U PALAMA 17. OKTOBRA
Spomenik blaženopočivšeg patrijarha srpskog Pavla, visok dva i po metra, koji je postavljen ispred Sabornog hrama Svetog arhangela Gavrila u Pal...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
DOKTOR ŠAPONJIĆ: MISLIO SAM DA NEĆU PREŽIVJETI
Subota, 26.09.2020.
Republika Srpska
U SRPSKOJ JOŠ 72 SLUČAJA VIRUSA KORONA, DVOJE PREMINULO
Petak, 25.09.2020.
BIH
DODIK: SLOBODA - KLJUČNA RIJEČ ZA SRPSKI NAROD
Četvrtak, 24.09.2020.