Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 24.01.2019.
NA PALAMA ODRŽANA MANIFESTACIJA "SRPSKOJ S LJUBAVLJU"
Petak, 11.01.2019. | Princip News
Na Palama je večeras održana manifestacija "Srpskoj s ljubavlju" povodom Dana Republike - 9. januara, najznačajnijeg datuma u novijoj istoriji srpskog naroda.

Manifestaciju je organizovao Opštinski odbor Srpskog-prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ "Prosvjeta" sa Pala i Udruženje "Klub ideja" u Kulturnom centru Pale, uz podršku opštine. 

U ime Opštinskog odbora "Prosvjete" profesor Ivana Cerović rekla je novinarima da su, osim njihovih članova okupljenih u dječijim sekcijama - folklornoj, horskoj i dramskoj, te horu za odrasle, večeras nastupili i članovi KUD-a "Opanci" iz Pomazde kod Budimpešte i "Sveti Sava" iz Beograda. 

Cerovićeva je istakla da su oni predstavili bogatstvo srpskog folklornog nasljeđa iz različitih krajeva u kojima žive Srbi. 

"Večeras smo dali doprinos obilježavanju Dana Republike Srpske igrom i pjesmom, čiji je značaj u očuvanju srpskog nacionalnog, kulturnog i duhovnog bića veoma velik", naglasila je Cerovićeva. 

Prema njenim riječima, organizatori su zahvalan svima koji se bave očuvanjem tradicije i kulture, kako domaćim stvaraocima, tako i prijateljima u Srbiji i dijaspori koji daju doprinos očuvanju Srpskog nacionalnog i kulturnog identiteta koji integriše srpski narod ma gdje se nalazio. 

"Mi smo jedan narod, sa jednim jezikom i jednom kulturom. Republika Srpska je najveća tekovina otadžbinskog rata, a naša dužnost je da tu poruku prenosimo na mlađe generacije sa kojima radimo", naglasila je ona. 

Cerovićeva je rekla da je cilj manifestacije iskazivanje zahvalnosti svima koji su učestvovali u stvaranju Republike Srpske, a koju danas svi slave, posebno onima koji su svoje živote položili u njene temelje i omogućili opstanak Srba na ovim prostorima. 

Načelnik opštine Pale Boško Jugović zahvalio je organizatorima manifestacije, i naglasio da će opština uvijek podržavati ovakve manifestacije. 

Umjetnički direktor KUD-a "Sveti Sava" iz Beograda Slobodan Mirković istakao je da je večeras nastupao najmlađi dječiji ansambl od 18 igrača koji su izvodili "Vlaške igre", te "Svadbene igre" iz Vojvodine./SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NA PALAMA U PROŠLOJ GODINI 13 ZAHTJEVA ZA USVAJANJE DJETETA
U Centru za socijalni rad Pale u toku 2018. godine evidentirano je 13 zahtjeva za usvajanje djeteta, rekla je Srni direktor Centra Jelana Orašanin...
FANTASTIČNI NADAL LAKO U PETO FINALE U MELBURNU
Rafael Nadal je odigrao fantastično polufinale na Australijan openu i ubjedljivo savladao Stefanosa Cicipasa sa 3:0, po setovim je bilo 6:2, 6:...
ERDOAN: BRATE MADURO, TURSKA JE UZ TEBE
Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan pozvao je venecuelanskog predsjednika Nikolasa Madura, čiji odlazak traže SAD, i izrazio mu podršku. ...
VELIKA AKCIJA U PRIŠTINI, UHAPŠENO 16 OSOBA
Kosovska policija uhapsila je 16 osoba, pod sumnjom da su neovlašteno posjedovale narkotičke supstance, oružje i da su uključene u druge krivi...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
ISTOČNO NOVO SARAJEVO: MUŠKARAC U ZGRADI M:TEL-a PRIJETI DA ĆE SE ZAPALITI
Utorak, 22.01.2019.
Republika Srpska
VIŠEGRAĐANIN PREVAROM NA "FEJSBUKU" OŠTEĆEN ZA 1.200 KM
Četvrtak, 24.01.2019.
BIH
OS BIH: MEDIJSKI LINČ I EKSPRESNA KAZNA ZA SRPSKE VOJNIKE (FOTO+VIDEO)
Srijeda, 23.01.2019.