Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 20.07.2019.
NA PALAMA ODRŽANA MANIFESTACIJA "SRPSKOJ S LJUBAVLJU"
Petak, 11.01.2019. | Princip News
Na Palama je večeras održana manifestacija "Srpskoj s ljubavlju" povodom Dana Republike - 9. januara, najznačajnijeg datuma u novijoj istoriji srpskog naroda.

Manifestaciju je organizovao Opštinski odbor Srpskog-prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ "Prosvjeta" sa Pala i Udruženje "Klub ideja" u Kulturnom centru Pale, uz podršku opštine. 

U ime Opštinskog odbora "Prosvjete" profesor Ivana Cerović rekla je novinarima da su, osim njihovih članova okupljenih u dječijim sekcijama - folklornoj, horskoj i dramskoj, te horu za odrasle, večeras nastupili i članovi KUD-a "Opanci" iz Pomazde kod Budimpešte i "Sveti Sava" iz Beograda. 

Cerovićeva je istakla da su oni predstavili bogatstvo srpskog folklornog nasljeđa iz različitih krajeva u kojima žive Srbi. 

"Večeras smo dali doprinos obilježavanju Dana Republike Srpske igrom i pjesmom, čiji je značaj u očuvanju srpskog nacionalnog, kulturnog i duhovnog bića veoma velik", naglasila je Cerovićeva. 

Prema njenim riječima, organizatori su zahvalan svima koji se bave očuvanjem tradicije i kulture, kako domaćim stvaraocima, tako i prijateljima u Srbiji i dijaspori koji daju doprinos očuvanju Srpskog nacionalnog i kulturnog identiteta koji integriše srpski narod ma gdje se nalazio. 

"Mi smo jedan narod, sa jednim jezikom i jednom kulturom. Republika Srpska je najveća tekovina otadžbinskog rata, a naša dužnost je da tu poruku prenosimo na mlađe generacije sa kojima radimo", naglasila je ona. 

Cerovićeva je rekla da je cilj manifestacije iskazivanje zahvalnosti svima koji su učestvovali u stvaranju Republike Srpske, a koju danas svi slave, posebno onima koji su svoje živote položili u njene temelje i omogućili opstanak Srba na ovim prostorima. 

Načelnik opštine Pale Boško Jugović zahvalio je organizatorima manifestacije, i naglasio da će opština uvijek podržavati ovakve manifestacije. 

Umjetnički direktor KUD-a "Sveti Sava" iz Beograda Slobodan Mirković istakao je da je večeras nastupao najmlađi dječiji ansambl od 18 igrača koji su izvodili "Vlaške igre", te "Svadbene igre" iz Vojvodine./SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
"TOP GAN" SE VRAĆA NA VELIKO PLATNO (VIDEO)
"Top Gan" se vratio u četvrtak kad se Tom Kruz (57) iznenada pojavio na Komik-konu kako bi prikazao prvi insert iz dugoočekivanog nastavka tog vo...
JEDITE BOROVNICE I USPORITE STARENJE
Muškarci i žene nemaju iste navike kada je riječ o ishrani i izboru svakodnevnih namirnica. Dok se ženama savjetuje ishrana sa više kalcijuma ...
SARA LUČIĆ 14. NA EVROPSKOM PRVENSTVU U ŠVEDSKOJ
Atletičarka sokolačkog kluba "Glasinac" Sara Lučić zauzela je 14. mjesto na Evropskom prvenstvu za juniore/ke u Švedskoj skokom uvis 178 centi...
HARADINAJ PODNIO OSTAVKU
Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj podnio je ostavku na sjednici privremene vlade i rekao da je dobio poziv za saslušanje u Hagu u ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
U ISTOČNOM SARAJEVU UHAPŠENO LICE ZBOG ORGANIZOVANOG KRIMINALA
Četvrtak, 18.07.2019.
Republika Srpska
DODIK: SVAKOM NOVOM BRAČNOM PARU KREDIT OD 30.000KM
Petak, 19.07.2019.
BIH
ZA SAMO ŠEST DANA U SARAJEVU PRIJAVLJENO 57 SLUČAJEVA ZARAZNIH BOLESTI
Četvrtak, 18.07.2019.