Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Utorak, 26.03.2019.
NA PALAMA ODRŽANA MANIFESTACIJA "SRPSKOJ S LJUBAVLJU"
Petak, 11.01.2019. | Princip News
Na Palama je večeras održana manifestacija "Srpskoj s ljubavlju" povodom Dana Republike - 9. januara, najznačajnijeg datuma u novijoj istoriji srpskog naroda.

Manifestaciju je organizovao Opštinski odbor Srpskog-prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ "Prosvjeta" sa Pala i Udruženje "Klub ideja" u Kulturnom centru Pale, uz podršku opštine. 

U ime Opštinskog odbora "Prosvjete" profesor Ivana Cerović rekla je novinarima da su, osim njihovih članova okupljenih u dječijim sekcijama - folklornoj, horskoj i dramskoj, te horu za odrasle, večeras nastupili i članovi KUD-a "Opanci" iz Pomazde kod Budimpešte i "Sveti Sava" iz Beograda. 

Cerovićeva je istakla da su oni predstavili bogatstvo srpskog folklornog nasljeđa iz različitih krajeva u kojima žive Srbi. 

"Večeras smo dali doprinos obilježavanju Dana Republike Srpske igrom i pjesmom, čiji je značaj u očuvanju srpskog nacionalnog, kulturnog i duhovnog bića veoma velik", naglasila je Cerovićeva. 

Prema njenim riječima, organizatori su zahvalan svima koji se bave očuvanjem tradicije i kulture, kako domaćim stvaraocima, tako i prijateljima u Srbiji i dijaspori koji daju doprinos očuvanju Srpskog nacionalnog i kulturnog identiteta koji integriše srpski narod ma gdje se nalazio. 

"Mi smo jedan narod, sa jednim jezikom i jednom kulturom. Republika Srpska je najveća tekovina otadžbinskog rata, a naša dužnost je da tu poruku prenosimo na mlađe generacije sa kojima radimo", naglasila je ona. 

Cerovićeva je rekla da je cilj manifestacije iskazivanje zahvalnosti svima koji su učestvovali u stvaranju Republike Srpske, a koju danas svi slave, posebno onima koji su svoje živote položili u njene temelje i omogućili opstanak Srba na ovim prostorima. 

Načelnik opštine Pale Boško Jugović zahvalio je organizatorima manifestacije, i naglasio da će opština uvijek podržavati ovakve manifestacije. 

Umjetnički direktor KUD-a "Sveti Sava" iz Beograda Slobodan Mirković istakao je da je večeras nastupao najmlađi dječiji ansambl od 18 igrača koji su izvodili "Vlaške igre", te "Svadbene igre" iz Vojvodine./SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
U SARAJEVU OPLJAČKANA PUMPA ENERGOPETROL, RADNIK POVRIJEĐEN
- Dva maskirana lica opljačkala su benzinsku pumpu "Energopetrol" u sarajevskom naselju Novi Grad pri čemu je lakše povrijeđen radnik. Nepoz...
IZ DNS ISKLJUČENA ČETIRI ODBORNIKA
 Odbornici DNS-a u Skupštini grada Prijedor Predrag Starčević, Duško Miletić, Želimir Kos i Goran Vučkovac isključeni su iz DNS-a jer su o...
ZAPEČAĆENI APARATI DŽOKER KLADIONICE U ISTOČNOM NOVOM SARAJEVU
Inspektori Republičke uprave za igre na sreću zapečatili su automate u objektu "DŽoker kompani" u poslovnoj jedinici u Istočnom Novom Sarajevu...
PREMINUO AMERIČKI REPER, UZROK SMRTI NEPOZNAT
Reper Tech 9, rođen kao Akim Mikens, preminuo je tokom vikenda, pišu strani mediji. Njega često miješaju sa kolegom koji je poznat kao Tech ...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
STANARI ULICE SPASOVDANSKA 25B U STRAHU OD SUADA KOMARA
Ponedeljak, 25.03.2019.
Republika Srpska
GOVEDARICA NA RAPORTU KOD AMERIKANACA?
Ponedeljak, 25.03.2019.
BIH
DRŽAVLJANIN SRBIJE NA SARAJEVSKOM AERODROMU PRIVEDEN ZBOG UBISTVA U BEOGRADU
Ponedeljak, 25.03.2019.