Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 11.04.2021.
NA PODRUČJU ISTOČNOG SARAJEVA DO SADA UPISANO 536 PRVAČIĆA
Četvrtak, 08.04.2021. | Princip News
Na području grada Istočno Sarajevo u prvi razred osnovne škole u školsku 2021/2022. godinu do sada je upisano 536 učenika, što je za oko 50 prvačića više u odnosu na isti period prošle godine, izjavila je Srni samostalni stručni saradnik za odnose sa javnošću u Gradskoj upravi Aleksandra Berjan.

Ona je dodala da se upis učenika ove godine odvija u otežanim uslovima, zbog epidemiološke situacije, a konačan broj upisanih biće poznat krajem avgusta.

Berjanova je navela da su u Osnovnoj školi "Pale" do sada upisana 82 đaka.

"U Osnovnoj školi `Srbija` u Palama upisano je 69 učenika prvog razreda, što je za oko 30 učenika više nego prošle godine u ovom periodu. U Osnovnoj školi `Mokro` do sada je upisano 16 prvačića", istakla je Berjanova.

U sokolačkoj osnovnoj školi do danas je upisano 86 prvačića, dok je u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Istočnom Novom Sarajevu do sada već upisan 141 učenik prvog razreda.

"U Osnovnoj školi `Petar Petrović Njegoš` u Istočnoj Ilidži upisano je oko 70 učenika, u Osnovnoj školi `Jovan Dučić` u Kasindolu 30 učenika, au u Osnovnoj školi `Aleksa Šantić` u Vojkovićima do sada su evidentirana 34 prvačića", istakla je Berjanova.

U Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Trnovu u prvi razred upisano je osam učenika.

Berjanova napominje da će testiranje učenika biti organizovano kada se steknu uslovi za obavljanje ljekarskih pregleda za djecu.

Ona je dodala da je u Domu zdravlja Pale veći broj učenika već obavio ljekarski pregled, ali da to još nije završeno na Sokocu, Istočnoj Ilidži i Istočnom Novom Sarajevu.

"Zbog aktuelne epidemiološke situacije, pripremna nastava za buduće prvačiće nije organizovana, osim za djecu koja pripremnu nastavu imaju u vrtićima", podsjetila je Berjanova.

Prema njenim riječima, na području Istočnog Sarajeva osnovnu školu trenutno pohađa 5.060 učenika.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
LAZIĆ: RUSKI DOBROVOLJCI ZAJEDNO SA VRS BRANILI SRPSKU NEJAČ U VIŠEGRADU
Niko nema pravo, niti može zabraniti obilježavanje Dana ruskih dobrovoljaca u Višegradu koji su rame uz rame sa pripadnicima Vojske Republike Sr...
"CRNOGORSKO PROLJEĆE" TRAŽI OSTAVKU KRIVOKAPIĆEVE VLADE
Građani Podgorice okupljaju se kako bi krenuli u auto-kolonu ulicama grada. Oni se nalaze na zaobilaznici kod Plantaža na Zabjelu, gdje je grafit...
OBILJEŽEN DAN STRADANJA 11 PRIPADNIKA MUP-a U SKELANIMA
Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo danas su u Skelanima kod Srebrenice, povodom 12. aprila, dana stradanja 11 pripadnika MUP-a Republik...
U SARAJEVU NESTAO DVADESETŠESTOGODIŠNJI DINO EMKIĆE, SPASIOCI U POTRAZI
Spasioci tragaju za Dinom Emkićem /26/ čiji je nestanak iz porodične kuće u naselju Ahatovići prijavljen Gorskoj službi spašavanja Sarajevo....
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Meridijan banercic
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
VAKCINISANO 150 GRAĐANA PALA STARIJIH OD 65 GODINA
Subota, 10.04.2021.
Republika Srpska
U SRPSKOJ OD SUTRA NA SNAZI UBLAŽENE MJERE
Nedelja, 11.04.2021.
BIH
DODIK: U SRPSKU OVIH DANA STIŽU NOVE KOLIČINE VAKCINE "SPUTNJIK VE"
Petak, 09.04.2021.