Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 18.10.2019.
NA UNIVERZITETU U ISTOČNOM SARAJEVU PREDSTAVLJANJE RUSKIH FAKULTETA
Četvrtak, 10.10.2019. | Princip News
 Rukovodstvo Univerziteta u Istočnom Sarajevu ugostiće danas predstavnike univerziteta iz Rusije, koji će na fakultetima u Istočnom Sarajevu i Palama održati prezentacije univerziteta, predavanja i seminare.

Ovaj događaj, koji je juče upriličen i na Univerzitetu u Sarajevu, ima za cilj popularizaciju ruskog obrazovanja i poziv na školovanje stranih državljana u Rusiju, kao i povezivanje nastavnog osoblja istih ili srodnih oblasti u cilju proširenja i razmjene znanja i iskustva, saopšteno je sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Gosti iz Rusije predstaviće Moskovski državni tehnički univerzitet Bauman, Nacionalni istraživački univerzitet - Viša škola ekonomije, Sanktpeterburški državni univerzitet, Moskovski državni - psihološko pedagoški univerzitet.

Prezentaciju će imati i Moskovski politehnički univerzitet, Nacionalni istraživački tehnološki univerzitet MISIS, Državni pedagoški univerzitet "Lav Tolstoj", Moskovski državni univerzitet prehrambene industrije, Finansijski univerzitet Vlade Ruske Federacije i Ruska muzička akademija "Gnjesini".

Tokom posjete biće potpisan sporazum o saradnji sa Ruskom muzičkom akademijom "Gnjesini", te održana izložba ruskog visokog obrazovanja uz učešće vodećih naučnika iz Rusije.

Gosti iz Rusije dolaze posredstvom Instituta za pitanje edukativne politike "Eureka", uz koordinaciju Ambasade Rusije u BiH čiji će i predstavnici biti prisutni na ovom događaju.

Rukovodstvo Univerziteta u Istočnom Sarajevu ugostiće predstavnike univerziteta iz Rusije u 9.30 časova u amfiteatru Muzičke akademije, 15 minuta kasnije planirano je snimanje kadrova, dok će izjave za medije biti u 10.00 časova.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
DJEVOJKA PORIJEKLOM IZ BIH MEĐU 100 NAJLJEPŠIH ŽENA NA SVIJETU
Australijanka porijeklom iz BiH Ines Bašić svrstana je u 100 najljepših žena Australije, prema magazinu Maxim. Dvadesetdevetogodišnja Ines ...
JOKIĆ 11 POENA U POBJEDI DENVERA
Srpski košarkaš Nikola Jokić sa 11 poena doprinio je pobjedi Denvera nad Portlandom 110:104 u predsezoni NBA lige. Najbolji košarkaš Nagets...
OPTUŽENIMA ZA ŠVERC DROGE PREDLOŽENO 14 GODINA ROBIJE
Državljani Crne Gore, Đ.R. (38), V.S., (23) i T.M. (29) svi rođeni u Pljevljima, sporazumno su priznali su krivicu za neovlašteni promet droga ...
PUDŽDEMON SE PREDAO, ODBIJA IZRUČENJE
Odbjegli bivši katalonski lider Karles Pudždemon predao se belgijskim pravosudnim vlastima, nakon što je Španija izdala novi nalog za njegovo h...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
I.ILIDŽA: NOVA VEĆINA SUOČAVA SE SA OPSTRUKCIJAMA, SMIJENJENI PREDSJEDNIK ODNIO PEČAT
Četvrtak, 17.10.2019.
Republika Srpska
ZA SEDAM DANA U SRPSKOJ DEVET SLUČAJEVA TEŠKE RESPIRATORNE INFEKCIJE
Petak, 18.10.2019.
BIH
BEZ SAGLASNOSTI SRPSKE USVOJEN AKCIONI PLAN
Srijeda, 16.10.2019.