Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 04.06.2020.
NA UNIVERZITETU U ISTOČNOM SARAJEVU PREDSTAVLJANJE RUSKIH FAKULTETA
Četvrtak, 10.10.2019. | Princip News
 Rukovodstvo Univerziteta u Istočnom Sarajevu ugostiće danas predstavnike univerziteta iz Rusije, koji će na fakultetima u Istočnom Sarajevu i Palama održati prezentacije univerziteta, predavanja i seminare.

Ovaj događaj, koji je juče upriličen i na Univerzitetu u Sarajevu, ima za cilj popularizaciju ruskog obrazovanja i poziv na školovanje stranih državljana u Rusiju, kao i povezivanje nastavnog osoblja istih ili srodnih oblasti u cilju proširenja i razmjene znanja i iskustva, saopšteno je sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Gosti iz Rusije predstaviće Moskovski državni tehnički univerzitet Bauman, Nacionalni istraživački univerzitet - Viša škola ekonomije, Sanktpeterburški državni univerzitet, Moskovski državni - psihološko pedagoški univerzitet.

Prezentaciju će imati i Moskovski politehnički univerzitet, Nacionalni istraživački tehnološki univerzitet MISIS, Državni pedagoški univerzitet "Lav Tolstoj", Moskovski državni univerzitet prehrambene industrije, Finansijski univerzitet Vlade Ruske Federacije i Ruska muzička akademija "Gnjesini".

Tokom posjete biće potpisan sporazum o saradnji sa Ruskom muzičkom akademijom "Gnjesini", te održana izložba ruskog visokog obrazovanja uz učešće vodećih naučnika iz Rusije.

Gosti iz Rusije dolaze posredstvom Instituta za pitanje edukativne politike "Eureka", uz koordinaciju Ambasade Rusije u BiH čiji će i predstavnici biti prisutni na ovom događaju.

Rukovodstvo Univerziteta u Istočnom Sarajevu ugostiće predstavnike univerziteta iz Rusije u 9.30 časova u amfiteatru Muzičke akademije, 15 minuta kasnije planirano je snimanje kadrova, dok će izjave za medije biti u 10.00 časova.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
TRIKOVI S KOJIMA ĆE PLJESKAVICE S ROŠTILJA UVIJEK BITI SOČNE
Ako ste već pokušali sve trikove za pljeskavice na roštilju, ali one i dalje nisu dovoljno sočne, možete prepisati od majstora roštilja i pos...
ILIDŽANSKI BORAC: NA VIDOVDAN OBILAZAK GROBNOG MJESTA DOKTORA LAZIĆA U NIŠU
Boračka organizacija "Ilidžanski borac" najavila je da će na Vidovdan, 28. juna, organizovati posjetu grobnom mjestu doktora Miodraga Lazića u ...
KUD "ZAVIČAJ" - ČUVAR TRADICIJE ROMANIJSKO-GLASINAČKOG KRAJA
Sokolačko Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ "Zavičaj" je u proteklih godinu dana dobilo niz nagrada i četiri pehara sa sabora izvorne narodne ...
HODOČASNICI SA ROMANIJE NA SLAVSKOJ SLUŽBI U MANASTIRU U KNEŽINI
Hodočasnici sa Romanije, koji ove godine zbog epidemije virusa korona prvi put nakon 11 godina nisu mogli da odu na poklonjenje u manastir Ostrog,...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
ŠEŠELJ: LOŠ RAD INSTITUCIJA GRADA ISTOČNO SARAJEVO
Utorak, 02.06.2020.
Republika Srpska
U SRPSKOJ JOŠ OSAM SLUČAJEVA VIRUSA KORONA, PREMINULE TRI OSOBE
Utorak, 02.06.2020.
BIH
KOŠARAC: FORMIRAĆEMO EKSPERTSKI I PRAVNI TIM ZBOG TRGOVSKE GORE
Srijeda, 03.06.2020.