Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 15.12.2018.
NOVA PREVIRANJA U SDS DIREKTOR ARHIVA BIH IZBAČEN IZ STRANKE ?
Nedelja, 22.04.2018. | Princip News

Predsjedništvo SDS izbacilo je iz stranačkog članstva direktora Arhiva BiH i člana Gradskog odbora SDS Istočno Sarajevo Sašu Klepića, saznaje Srpskainfo.

Izvori ovog portala otkrivaju da je odluka o Klepićevom brisanju iz stranačke evidencije donijeta na prekjučerašnjoj sjednici Predsjedništva SDS. Sagovornici, koji su insistirali na anonimnosti, otkrivaju da je Klepiću, između ostalog, stavljeno na teret drastično nepoštivanje partijske discipline i ignorisanje odluka vrha stranke.

Direktoru Arhiva BiH navodno se posebno zamjera to što je kao član konkursnih komisija za prijem novih radnika u Upravu za indirektno oporezivanje (UIO) BiH zapošljavao isključivo kadrove iz Istočnog Sarajeva.

– Prema stranačkim instrukcijama, Klepić je kao član konkursnih komisija trebalo da se izbori za ravnomjerno zapošljavanje članova i simpatizera SDS u UIO iz svih regija Republike Srpske. Međutim, direktor Arhiva BiH, koji inače važi za čovjeka od najvećeg povjerenja člana Glavnog odbora i predsjednika Gradskog odbora SDS Istočno Sarajevo Darka Babalja, u UIO je zapošljavao isključivo ljude iz istočnosarajevske regije – tvrde naši izvori.

Oni dodaju da su se, uprkos tome što su svi članovi Predsjedništva SDS savršeno svjesni da Klepić nijednu odluku nije donosio samostalno i bez Babaljevog znanja i odobrenja, kola na kraju slomila samo na njemu.

– Članovi stranačkog predsjedništva vrlo dobro znaju da je iza svake Klepićeve odluke stajao Darko Babalj, koji je preko zapošljavanja svojih ljudi u UIO gradio temelje za ličnu predizbornu kampanju, bez pokazivanja i najmanjeg interesa za neku širu stranačku politiku. Međutim, kažnjavanje Klepića kao nižeg stranačkog funkcionera i neulaženje u direktnu konfrontaciju s Babaljem, koji se nalazi na čelu jednog od najuticajnih gradskih odbora SDS, predstavljalo je najbezbolniju opciju za stranački vrh u izbornoj godini – tvrde naši izvori.

Oni ističu i da je odluku o Klepićevom isključenju iz članstva u SDS vjerovatno ubrzala i nervoza partijskog vrha zbog nedavne odluke direktora UIO BiH Mire Džakule da na mjesto šefa Sektora za carine u toj instituciji postavi Vladimira Dragičevića iz SNSD, iako je, kako kažu, SDS ozbiljno računao na tu funkciju.

– Saradnja SNSD i HDZ očigledno je presudila prilikom tog imenovanja, što je dodatno iziritiralo ljude iz vrha SDS – tvrde sagovornici Srpskainfo.

Komentar o odluci stranačkog rukovodstva da direktora Arhiva BiH Sašu Klepića izbaci iz članstva u SDS pokušali smo dobiti od predsjednika najveće opozicione partije u RS Vukote Govedarice, ali se on nije javljao na naše pozive.

Predsjednik Gradskog odbora SDS Istočno Sarajevo Darko Babalj takođe je bio nedostupan za komentar o toj temi, isto kao i predsjednik Glavnog odbora SDS Milan Miličević.

S druge strane, iz kancelarije direktora Arhiva BiH Saše Klepića dobili smo odgovor da se on nalazi na službenom putu, te da razgovor s njim, kako su nam poručili, možemo obaviti tek u ponedjeljak.

LALIĆ OSTAJE U SDS

Prekjučerašnjoj sjednici Predsjedništva SDS, kako saznajemo, prisustvovao je i poslanik te stranke u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Lalić, za kojeg su se, inače, prethodnih dana vezivale spekulacije da se nalazi na izlaznim vratima SDS.

Izvori našeg portala tvrde da je Lalić članovima stranačkog predsjedništva ponovio da su to najobičnije laži i da nema namjeru da napušta SDS.

– Tu priču su lansirali iz SNSD kako bi pokušali da ponovo destabiliziju opoziciju i SDS – tvrde izvori ovog portala.

/srpskainfo.com/
 

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
MLADENA PETRUŠIĆ- KANDIDAT ATLETSKOG SAVEZA RS ZA SPORTISTU GODINE
Atletski klub Glasinac iz Sokoca odavno važi za jedan od najboljih ne samo u Srpskoj nego i u regionu, a velike zasluge za to idu i na račun Mlad...
JAHORINA: VEČERAS PROMOCIJA ČASOPISA "HELO" I KONCERT "CRVENE JABUKE"
U hotelu "Bistrica" na Jahorini večeras će biti održana promocija časopisa "Helo" posvećen ovoj planini, nakon čega je planiran koncert grupe...
ANDRIĆGRAD: GRAJF PORUČIO DA TREBA PRESTATI SA REVIZIJOM ISTORIJE
Gideon Grajf, glavni istraživač izraelskog Instituta za Holokaust Šem Olam, izjavio je danas u Andrićgradu da se mora stati u kraj reviziji ist...
MIROSLAVLJEVO JEVANĐELJE SVAKE SUBOTE U NARODNOM MUZEJU U BEOGRADU
Najstariji sačuvani srpski ilustrovani ćirilični rukopis Miroslavljevo jevanđelje će svake subote u decembru biti izloženo u Narodnom muzeju ...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Istočno Sarajevo
PALE: FORMIRANA NOVA SKUPŠTINSKA VEĆINA
Petak, 14.12.2018.
Republika Srpska
DVA LICA POGINULA, VIŠE POVRIJEĐENIH U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI KOD NEVESINJA
Subota, 15.12.2018.
BIH
SNIJEG PRAVI PROBLEME: POGLEDAJTE KAKO VOZAČ U SARAJEVU RUŠI SEMAFOR (VIDEO)
Petak, 14.12.2018.