Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Utorak, 10.12.2019.
OD PROLJEĆA VJEŠTAČKA STIJENA, BICIKLI I PLANINARSKA STAZA NA TVRDIMIĆIMA
Petak, 15.11.2019. | Princip News
Građanima Istočnog Sarajeva koji posjećuju izletište na Tvrdimićima od proljeća naredne godine na raspolaganju će biti novi sadržaji, kao što su vještačka stijena za penjanje i bicikli za brdsku vožnju.

Opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo, u sklopu projekta izgradnje izletiša na Tvrdimićima nabavila je danas bicikla za brdsku vožnju, modernog dizajna od pouzdanog proizvođača, koja će građani moći da iznajme i voze u okolini naselja Tvrdimići, gdje postoje putevi i staze duge 10 kilometara na atraktivnom terenu, koji će sigurno privući pažnju ljubitelja prirode, sporta i rekreacije, objavljeno je na sajtu Opštinske uprave.

Vještačka stijena na Tvrdimićima biće montirana na proljeća naredne godine, a u planu je i održavanje časova alpinizma za učenike osnovnih i srednjih škola, kao i za druge zainteresovane građane opštine i grada Istočno Sarajevo, koji bi voljeli da se oprobaju u ovom sportu.

Novina na ovoj lokaciji jeste i planinarska staza za šetanje čiji je početak kod lovačkog doma do ivice kanjona Kasindolskog potoka u dužini od tri kilometra, gdje je planirana i izgradnja vidikovaca nad samim kanjonom.

Planinarska staza biće markirana i obezbijeđena adekvatnim putokazima, navode iz Opštinske uprave i dodaju da će završetkom osnovne staze za šetnju, grebenom kanjona biti napravljen produžetak staze, koja će biti kružna i predviđena za planinare u ukupnoj dužini od šest kilometara.

Izletište Tvrdimići, uz fudbalsko igralište sa vještačkom travom koje se trenutno gradi, ovim novim sadržajima privući će građane i omogućiti im da uživaju u ambijentu koji im nudi izletište, naglašavaju iz opštine Istočno Novo Sarajevo.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ĆULUM: MANJE OD 10 RAZBOJNIŠTAVA NA 100.000 STANOVNIKA
 Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je da je stanje bezbjednosti u Republici Srpskoj zadovoljavajuće u svim oblastima, da se s...
OPREZ ZBOG KLIZAVIH KOLOVOZA I MAGLE
Saobraćaj se u Republici Srpskoj, zbog kiše, odvija po mokrim i klizavim kolovozima, a u kotlinama i duž riječnih tokova vidljivost je mjestimi...
HANDKE: NAGRADA DOŠLA U PRAVOM TRENUTKU
Austrijski književnik Peter Handke izjavio je da Nobelova nagrada koja mu je dodijeljena nije zakasnila 20 godina, već da je došla u dobro vrije...
DOGODILO SE NA DANAŠNJI DATUM, 10. DECEMBAR
Danas je utorak, 10. decembar, 344. dan 2019. Do kraja godine ima 21 dan. 1520. - NJemački crkveni reformator Martin Luter prekinuo sve veze sa...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
MALA LAVICA OTIŠLA U FRANCUSKU: IVANA SA OSMIJEHOM KRENULA NA LIJEČENJE
Nedelja, 08.12.2019.
Republika Srpska
NEIMARI U ROGATICI I PO ZIMI GRADE FONTANU I DVORANU
Ponedeljak, 09.12.2019.
BIH
SIPA UHAPSILA FUNKCIONERA PARLAMENTA FBIH I POLICAJCA
Ponedeljak, 09.12.2019.