Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 09.07.2020.
OD PROLJEĆA VJEŠTAČKA STIJENA, BICIKLI I PLANINARSKA STAZA NA TVRDIMIĆIMA
Petak, 15.11.2019. | Princip News
Građanima Istočnog Sarajeva koji posjećuju izletište na Tvrdimićima od proljeća naredne godine na raspolaganju će biti novi sadržaji, kao što su vještačka stijena za penjanje i bicikli za brdsku vožnju.

Opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo, u sklopu projekta izgradnje izletiša na Tvrdimićima nabavila je danas bicikla za brdsku vožnju, modernog dizajna od pouzdanog proizvođača, koja će građani moći da iznajme i voze u okolini naselja Tvrdimići, gdje postoje putevi i staze duge 10 kilometara na atraktivnom terenu, koji će sigurno privući pažnju ljubitelja prirode, sporta i rekreacije, objavljeno je na sajtu Opštinske uprave.

Vještačka stijena na Tvrdimićima biće montirana na proljeća naredne godine, a u planu je i održavanje časova alpinizma za učenike osnovnih i srednjih škola, kao i za druge zainteresovane građane opštine i grada Istočno Sarajevo, koji bi voljeli da se oprobaju u ovom sportu.

Novina na ovoj lokaciji jeste i planinarska staza za šetanje čiji je početak kod lovačkog doma do ivice kanjona Kasindolskog potoka u dužini od tri kilometra, gdje je planirana i izgradnja vidikovaca nad samim kanjonom.

Planinarska staza biće markirana i obezbijeđena adekvatnim putokazima, navode iz Opštinske uprave i dodaju da će završetkom osnovne staze za šetnju, grebenom kanjona biti napravljen produžetak staze, koja će biti kružna i predviđena za planinare u ukupnoj dužini od šest kilometara.

Izletište Tvrdimići, uz fudbalsko igralište sa vještačkom travom koje se trenutno gradi, ovim novim sadržajima privući će građane i omogućiti im da uživaju u ambijentu koji im nudi izletište, naglašavaju iz opštine Istočno Novo Sarajevo.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
KOŠARAC I SATLER O PODRŠCI I OPORAVKU POLJOPRIVREDNOG I TURISTIČKOG SEKTORA
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac razgovarao je danas u Sarajevu sa šefom Delegacije EU i specijalnim predstavniko...
ZA LOKALNE IZBORE U BIH PRIJAVILO SE ČAK 135 POLITIČKIH STRANAKA
Za Lokalne izbore 2020. godine Centralnoj izbornoj komisiji prijavilo se 587 političkih subjekata od čega je 135 političkih stranaka, saopšetno...
JOKIĆU POTREBNA ČETIRI NEGATIVNA TESTA
Nikola Јokić, najbolji centar svijeta, testiran je ponovo na virus korona i rezultat je negativan, međutim pitanje je kada će se priključiti e...
HIRURZI UKC SRPSKE SPASILI AMPUTIRANU RUKU
Hirurški tim Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske, specijalisti plastične i rekonstruktivne hirurgije, specijalisti ortopedij...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner ZZZ RS novi
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
ISTOČNO SARAJEVO: DANAS REKORDAN BROJ ZARAŽENIH KORONOM
Srijeda, 08.07.2020.
Republika Srpska
U SRPSKOJ JOŠ 83 SLUČAJA VIRUSA KORONA, PREMINULE TRI OSOBE
Utorak, 07.07.2020.
BIH
U FBIH 47 NOVOOBOLJELIH OD VIRUSA KORONA
Srijeda, 08.07.2020.