Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 07.12.2019.
ODBORNICI VEĆINE U I.ILIDŽI UOČI SJEDNICE SKUPŠTINE TRAŽE SASTANAK SA NAČELNIKOM
Ponedeljak, 02.12.2019. | Princip News
Odbornici SNSD-a, DNS-a, Ujedinjene Srpske, DEMOS-a i Socijalističke partije okupljeni u okviru legitimne većine u Skupštini opštine Istočna Ilidža pozivaju načelnika ove opštine Marinka Božovića na sastanak uoči sjednice Skupštine opštine, koja je zakazana za četvrtak 5. decembar. Predlažu načelniku Božoviću da sam odredi termin i mjesto za održavanje sastanka.

Na dnevnom redu su, između ostalog, i rebalans opštinskog budžeta za ovu godinu i Nacrt budžeta za 2020 godinu. Odbornici vladajuće većine okupljeni oko SNSD-a spremni su da predlože sistemska rješnja za višegodišnje probleme građana Istočne Ilidže. Istovremeno, planiraju da predlože nekoliko kapitalnih projekata, koji su veoma značajni za razvoj Istočne Ilidže.

Odbornci vladajuće većine upozoravaju načelnika Istočne Ilidže i  Marnika Božovića i obavještavaju građane Istočne Ilidže da nisu zadovoljni rebalanskom ovogodišnjeg i nacrtom budžeta za narednu godinu. Smatraju da ovi dokumenti nisu urađeni za dobrobit svih u Istočnoj Ilidži, već isključivo zarad interesa određenih pojedinaca i u skladu sa ciljevima jedne političke partije.

Potrebna je kvalitetnija socijalna politika kroz pravedniju raspodjelu sredstava iz opštinskih grantova. Moguće je obezbijediti dodatna sredstva za razvoj privrede i podsticaj poljoprivredne djelatnosti. U predloženim dokumentima nema odgovora na pitanja poboljšanja studentskog standarda. Treba da vodimo pronatalitetnu politiku, da podstičemo bolji rad predškolskih ustanova. Moramo snažnije da finansiramo sport u Istočnoj Ilidži, kažu odbornici.

“Mi nismo zadovoljni predloženim dokumentima, ali uz određena usaglašavanja spremni smo da ih usvojimo radi poboljšanja razvoja Istočne Ilidže i uslova života svih stanovnika naše opštine”, poručuje Nebojša Šešlija, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža.

Odbornici vladajuće većine još jednom pozivaju načelnika opštine Istočna Ilidža Marinka Božovića da u terminu koji sam izabere održi radno-konsultativni sastanak. Poručuju, moramo svi da radimo za bolju Istočnu Ilidžu.
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
SAHRANJENI STRADALI UČENICI TEHNIČKE ŠKOLE IZ GRADIŠKE
Učenici četvrtog razreda Tehničke škole iz Gradiške Davor Mijatović i Miloš Švraka, koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći 4. decembra, ...
KANTON SARAJEVO: ZBOG ZAGAĐENJA VAZDUHA IZDATO UPOZORENJE
Vlada Kantona Sarajevo izdala je danas upozorenje zbog dodatnog pogoršanja zagađenosti vazduha. Takozvana epizoda "upozorenje" proglašena je ...
ČUBRILOVIĆ: STABILNE POLITIČKE PRILIKE VAŽNE ZBOG INVESTITORA
Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović izrazio je uvjerenje da će izbor Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara dovesti do stab...
IVANINI VRŠNJACI POŽELJELI MALOJ LAVICI DA OZDRAVI
Roditelji i njihovi mališani iz Istočnog Sarajeva danas su se emotivno oprostili od trogodišnje teško oboljele Ivane Bjelogrlić, koja sutra pu...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
SARADNJA BOLNICE "SRBIJA" I KC VOJVODINA
Petak, 06.12.2019.
Republika Srpska
PREMINUO MILKO ČOLAKOVIĆ
Petak, 06.12.2019.
BIH
ISTOČNA ALTERNATIVA: VISOKI PREDSTAVNIK U BIH ZREO ZA OTPREMNINU
Četvrtak, 05.12.2019.