Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 04.12.2020.
OPŠTINA ISTOČNO NOVO SARAJEVO DOBILA ULICU ZORANA CVIJETIĆA (FOTO)
Petak, 13.11.2020. | Princip News
U Istočnom Novom Sarajevu danas je otkrivena tabla sa imenom ulice prvog ministra unutrašnjih poslova nekadašnje Srpske autonomne oblasti /SAO/ Romanija i prvog načelnika Centra službi bezbjednosti Sarajevsko-romanijsko-birčanske regije Zorana Cvijetića.

Tablu su otkrili predsjednik Podružnice Udruženja veterana službi bezbjednosti Republike Srpske u Istočnom Sarajevu Radovan Pejić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić i načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac.

Pejić je novinarima rekao da je ulica sa imenom Zorana Cvijetića priznanje za 782 poginula policajca i pripadnika Ministrstva unutrašnjih poslova.

"Ponosan danas što sam u prilici da otvorim ulicu svom saborcu, zajedno sa najzaslužnijim ljudima u našoj lokalnoj zajednici, među njima i načelnikom Ljubišom Ćosićem, koji je obećao i predložio Skupštini opštine da ova ulica ponese ime ovog velikog čovjeka i mi smo mu zahvalni na tome", istakao je Pejić.

On je najavio da će Cvijetićevo ime ponijeti i jedan trg u Sokocu, gdje je predao prvi raport tadašnjem ministru unutrašnjih poslova.

"Cvijetić je prvi zaustavio konvoje sa oružjem koje je trebalo da uđe u Sarajevo i prvi je zaustavio zločine mudžahedina na području opštine Ilijaš. Zaslužio je da ga slavimo, kao što to i činimo", istakao je Pejić.

Ćosić je naglasio da je veoma važno što je još jedna ulica u Istočnom Novom Sarajevu dobila ime heroja iz proteklog Odbrambeno-otadžbinskog rata i vremena kada se srpski narod samoorganizovao i štitio svoju nejač.

On je ukazao da je Cvijetić pokazao nevjerovatnu ljudsku veličinu rukovodeći MUP-om SAO Romanije, a potom Centrom službi bezbjednosti u ovom dijelu Republike Srpske.

Ćosić je rekao da ulica u Istočnom Novom Sarajevu ne bi ponijela ima Zorana Cvijetića da nije bilo upornosti Pejića i saradnje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijskom upravom Istočno Sarajevo.

Zoran Cvijetić poginuo je 11. januara 1994. godine u Lukavici, kada je sa brda Mojmilo pogođen snajperskim hicima pripadnika takozvane Armije BiH.
/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
MITROPOLIT HRIZOSTOM HOSPITALIZOVAN ZBOG VIRUSA KORONA
Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom, mjestobljustitelj patrijarškog trona, primljen je večeras u Kliničko-bolničk...
ZVANIČNICI SRPSKE ČESTITALI KRIVOKAPIĆU IZBOR ZA PREDSJEDNIKA VLADE CRNE GORE
Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je danas Zdravku Krivokapiću izbor za predsjednika Vlade Crne Gore. ...
U PALAMA PRIKUPLJENE 44 DOZE KRVI
U akciji dobrovoljnog davanja krvi u Palama danas su prikupljene 44 doze ove dragocjene tečnosti. Akciju je organizovala Opštinska organizaci...
PREMINUO PROF. DR NENAD LALIĆ
Danas je u 62. godini, nakon duge i teške bolesti, preminuo profesor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Nenad Lalić. Rođen je 15. fe...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Meridijan banercic
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
DIO ISTOČNOG NOVOG SARAJEVA SUTRA BEZ STRUJE
Četvrtak, 03.12.2020.
Republika Srpska
U SRPSKOJ 366 NOVOZARAŽENIH, 19 PREMINULIH
Četvrtak, 03.12.2020.
BIH
EPIDEMIJA ODRICANJA OD DRŽAVLJANSTVA NE PRESTAJE
Četvrtak, 03.12.2020.