Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Utorak, 15.10.2019.
PALE: INVESTITOR IZ AUSTRIJE ZAINTERESOVAN ZA VIŠEMILIONSKA ULAGANJA
Četvrtak, 11.07.2019. | Princip News
Skupština opštine Pale usvojila je danas sve zaključke dnevnog reda, među kojima pismo namjere investitora iz Austrije koji želi da uloži 12 miliona evra u sanaciju i rekonstrukciju objekta u poslovno-industrijskoj zoni "Famos" i isto toliko u mašine i proizvodnju za izradu stolarije, ta da zaposli oko 200 ljudi.

Načelnik opštine Boško Jugović rekao je da mu su odbornici dali određena ovlaštenja u vezi sa ovim poslom i da međusobni odnosi sa investitorom budu isključivo regulisani zakupom objekata i infrastrukture koji će biti u srazmjeri sa veličinom ulaganja. 

"Imam interes da štitim opštinu, a od investitora ćemo tražiti bankovne garancije i sve što će dokazati njegovu ozbiljnost. Ako bude sve u redu, daćemo mu šansu, a njegova obećanja su da će ulagati u rekonstrukciju objekata, dovesti nove mašine i pokrenuti proizvodnju za izradu stolarije", rekao je Jugović novinarima nakon sjednice. 

Jugović je naveo da je novom proizvodnjom predviđena izrada stolarije od drveta, metala, kuhinjski elementi, prozori, odnosno sve ono što je potrebno za izgradnju apartmana na području Insbruka. 

On je naglasio da je najvažnije da investitor neće biti konkurencija lokalnim proizvođačima i da se neće baviti primarnom preradom drveta, nego će koristiti ovdašnje poluproizvode koje će dorađivati. 

Jugović je istakao da je ovo ozbiljna priča koja će omogućiti zapošljavanje kadra čija je edukacija planirana u Srednjoškolskom centru "Pale", dodavši da je riječ o jednom odjeljenju za učenike koji će raditi na ce-en-ce mašinama. 

On je naveo da je na sjednici bilo riječi i o bezbjednosti saobraćaja na području opštine i da su sa nadležnom agencijom napravili novu odluku koja će opštini dati zeleno svjetlo za izradu strategije u interesu svih građana. 

Predsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica rekao je da su svi odbornici danas glasali jednoglasno, da su pokazali visok stepen tolerancije, te se nada da će vrlo brzo dobiti rezultat pregovora načelnika Jugovića sa potencijalnim ulagačem iz Insbruka.

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
RADOMIRU PURKOVIĆU IZ ROGATICE POTREBNO 65.000 EVRA ZA TRANSPLANTACIJU BUBREGA
U Rogatici će večeras biti održano donatorsko veče kako bi se prikupio novac za liječenje Radomira Purkovića iz Rogatice kojem je neophodno 6...
MAJDOV: SRPSKA JE MOJA OTADŽBINA, IZ NJE SAM POSTAO ŠAMPION SVIJETA
 Najbolji srpski džudista Nemanja Majdov u spotu koji će se prikazivati u sklopu kampanje "Volim Srpsku" istakao je da voli Srpsku jer ona voli ...
BOLNICA "SRBIJA": DOGOVORENA SARADNJA SA HIRURGOM PROF. DR VLADOM CVIJANOVIĆEM
Rukovodstvo Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu danas je dogovorilo saradnju sa eminentnim stručnjakom, pukovnikom prof. dr Vladom Cvijanovi...
VIŠEGRAD: MILAN JAKŠIĆ NOVI VRŠILAC DUŽNOSTI NAČELNIKA ODJELJENJA ZA FINANSIJE
Odbornici Skupštine opštine Višegrad imenovali su danas Milana Jakšića za novog vršioca dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za finans...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
JUGOVIĆ: OTKRITI JAVNOSTI SAZNANJA O SLUČAJU PRIJETEĆIH SMS PORUKA
Nedelja, 13.10.2019.
Republika Srpska
IZVLAČENJE DOBITNIKA ČETVRTOG STANA U IGRI "10RAČUNA IZBROJI, STAN OSVOJI" (RTRS, 20.15)
Nedelja, 13.10.2019.
BIH
KOŠARAC: ŠAROVIĆ BIRA SDA I ŽELI DA OSTANE ŠTO DUŽE NA VLASTI
Ponedeljak, 14.10.2019.