Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 20.07.2019.
PALE: INVESTITOR IZ AUSTRIJE ZAINTERESOVAN ZA VIŠEMILIONSKA ULAGANJA
Četvrtak, 11.07.2019. | Princip News
Skupština opštine Pale usvojila je danas sve zaključke dnevnog reda, među kojima pismo namjere investitora iz Austrije koji želi da uloži 12 miliona evra u sanaciju i rekonstrukciju objekta u poslovno-industrijskoj zoni "Famos" i isto toliko u mašine i proizvodnju za izradu stolarije, ta da zaposli oko 200 ljudi.

Načelnik opštine Boško Jugović rekao je da mu su odbornici dali određena ovlaštenja u vezi sa ovim poslom i da međusobni odnosi sa investitorom budu isključivo regulisani zakupom objekata i infrastrukture koji će biti u srazmjeri sa veličinom ulaganja. 

"Imam interes da štitim opštinu, a od investitora ćemo tražiti bankovne garancije i sve što će dokazati njegovu ozbiljnost. Ako bude sve u redu, daćemo mu šansu, a njegova obećanja su da će ulagati u rekonstrukciju objekata, dovesti nove mašine i pokrenuti proizvodnju za izradu stolarije", rekao je Jugović novinarima nakon sjednice. 

Jugović je naveo da je novom proizvodnjom predviđena izrada stolarije od drveta, metala, kuhinjski elementi, prozori, odnosno sve ono što je potrebno za izgradnju apartmana na području Insbruka. 

On je naglasio da je najvažnije da investitor neće biti konkurencija lokalnim proizvođačima i da se neće baviti primarnom preradom drveta, nego će koristiti ovdašnje poluproizvode koje će dorađivati. 

Jugović je istakao da je ovo ozbiljna priča koja će omogućiti zapošljavanje kadra čija je edukacija planirana u Srednjoškolskom centru "Pale", dodavši da je riječ o jednom odjeljenju za učenike koji će raditi na ce-en-ce mašinama. 

On je naveo da je na sjednici bilo riječi i o bezbjednosti saobraćaja na području opštine i da su sa nadležnom agencijom napravili novu odluku koja će opštini dati zeleno svjetlo za izradu strategije u interesu svih građana. 

Predsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica rekao je da su svi odbornici danas glasali jednoglasno, da su pokazali visok stepen tolerancije, te se nada da će vrlo brzo dobiti rezultat pregovora načelnika Jugovića sa potencijalnim ulagačem iz Insbruka.

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
"TOP GAN" SE VRAĆA NA VELIKO PLATNO (VIDEO)
"Top Gan" se vratio u četvrtak kad se Tom Kruz (57) iznenada pojavio na Komik-konu kako bi prikazao prvi insert iz dugoočekivanog nastavka tog vo...
JEDITE BOROVNICE I USPORITE STARENJE
Muškarci i žene nemaju iste navike kada je riječ o ishrani i izboru svakodnevnih namirnica. Dok se ženama savjetuje ishrana sa više kalcijuma ...
SARA LUČIĆ 14. NA EVROPSKOM PRVENSTVU U ŠVEDSKOJ
Atletičarka sokolačkog kluba "Glasinac" Sara Lučić zauzela je 14. mjesto na Evropskom prvenstvu za juniore/ke u Švedskoj skokom uvis 178 centi...
HARADINAJ PODNIO OSTAVKU
Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj podnio je ostavku na sjednici privremene vlade i rekao da je dobio poziv za saslušanje u Hagu u ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
U ISTOČNOM SARAJEVU UHAPŠENO LICE ZBOG ORGANIZOVANOG KRIMINALA
Četvrtak, 18.07.2019.
Republika Srpska
DODIK: SVAKOM NOVOM BRAČNOM PARU KREDIT OD 30.000KM
Petak, 19.07.2019.
BIH
ZA SAMO ŠEST DANA U SARAJEVU PRIJAVLJENO 57 SLUČAJEVA ZARAZNIH BOLESTI
Četvrtak, 18.07.2019.