Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 18.07.2019.
PALE: ŠKOLOVANJE ZAVRŠILO 200 MALIH MATURANATA
Petak, 07.06.2019. | Princip News
Kulturno-umjetničkim programom ispred Hrama Sabora Svetog arhangela Gavrila večeras je na Palama ispraćena generacija od 200 svršenih osnovaca sa područja ove lokalne zajednice.

Načelnik opštine Boško Jugović uručio je prigodne poklone za 20 vukovaca i tri đaka generacije, te istakao da ovo veče pokazuje mladost, ljepotu i ono što krasi Pale. 

"Ispratili smo još jednu generaciju maturanata osnovaca i zaista želim da čestitam, prije svega njima, onda njihovim roditeljima, nastavnicima i direktorima škola. Želim im uspješan nastavak školovanja, kao i ono što je najbitnije, a to je da ostanu na ovim prostorima u Repubici Srpskoj", izjavio je Jugović. 

Direktor Osnovne škole /OŠ/ "Pale" Aleksandar Rajić rekao je da je ovo druga godina kako sve paljanske škole zajedno proslavljaju malu maturu. 

"Nadam se da će ovo postati tradicija. Poručio bih đacima da ostanu vrijedni i lijepi, da slijede primjere svojih roditelja i nastavnika", ističe Rajić. 

Đak generacije u toj školi Nataša Golijanin kaže da će upisati gimnaziju pri Srednjoškolskom centru Pale jer želi da ostane u svom rodnom gradu. 

Direktor OŠ "Srbija" Sanja Marković čestitala je svim malim maturantima završetak školovanja, te poželjela da i dalje budu dobri kao u osnovnoj školi. 

Ona je dodala da njihova škola ima šest vukovaca, među kojima je Teodora Marković đak generacije. 

Direktor OŠ "Mokro" Radmila Veselinović poručila je malim maturantima da nastave da rade na svom usavršavanju i da uvijek teže ka višem. 

"Ovo su zaista dobra djeca. Imamo samo jednog vukovca, ali to ne znači da nema još mnogo perspektivnih učenika koji su se ostvarili u nekim drugim poljima, koji će sigurno biti uspješni u budućnosti. Đak generacije je Aleksandra Kapetanović", navela je Veselinovićeva. 

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ŠTETA 3.000 KM: U PALAMA UKRADENI ELEMENTI SA STUBOVA ZA STRUJU
U mjestu Stambolčić u opštini Pale ukraden je veći broj metalnih elemenata sa stubova za struju, čime je pričinjena šteta od oko 3.000 KM pr...
VODAFONE POKRENUO PRVU 5G MREŽU U NJEMAČKOJ
​Telekomunikacijski operater Vodafone pokrenuo je u utorak prvu komercijalnu 5G mobilnu mrežu u Njemačkoj. Mreža ima 25 odašiljača u Dizeldo...
POMETNJA NA AERODROMU "NIKOLA TESLA": EVAKUISANO 130 PUTNIKA ZBOG DOJAVE O BOMBI
Na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla" jutros je, zbog dojave o postavljenoj bombi, evakuisano 130 putnika i pet članova posade aviona koji je tr...
"VEČERNJE NOVOSTI": DODIKA NAMJEŠTAJU NA NIŠAN GULENISTA
Skandal prilikom dolaska turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana na sarajevskom aerodromu kada je došlo do tuče njegovog obezbjeđenja sa p...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
U DOMU ZDRAVLJA U TRNOVU PREGLEDI INTERNISTE BOLNICE "SRBIJA"
Srijeda, 17.07.2019.
Republika Srpska
VIŠKOVIĆ: USKORO ZABRANA PRIJEMA RADNIKA U JAVNA PREDUZEĆA I USTANOVE
Utorak, 16.07.2019.
BIH
OPTUŽNICA PROTIV GOVEDARICE ZBOG PORESKE UTAJE 290.000 KM
Srijeda, 17.07.2019.