Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 04.06.2020.
PALE: SUTRA POČINJU DANI FILOZOFSKOG FAKULTETA
Srijeda, 15.05.2019. | Princip News
Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu organizovaće niz aktivnosti od sutra do utorka, 21. maja, povodom obilježavanja Dana fakulteta i krsne slave - Svetog Jovana Bogoslova.

Sutra u 18.00 časova biće održana promocija antologije "Mi znamo sudbu - antologija srpskog pjesništva 20. vijeka o nacionalnom stradanju", saopšteno je sa Filozofskog fakulteta. 

Za petak, 17. maj, planirana je promocija diplomiranih studenata, mastera i magistara nauka sa početkom u 11.00 časova u amfiteatru Ekonomskog fakulteta Pale. 

Nakon toga planirano je otvaranje izložbe Narodnog muzeja iz Leskovca "Ratni put Moravske divizije od 1914. do 1918. godine" i promocija istoimene monografije. 

U večernjim časovima u prostorijama Filozofskog fakulteta planirana je javna tribina "Tranziciona pravda u svjetlu haških presuda". 

U subotu, 18. maja, u 9.30 časova biće otvoren naučni skup "Nauka i stvarnost", a u 18.00 časova promocija zbornika "Srpsko pisano nasljeđe i istorija srednjovjekovne Bosne i Huma". 

Četvrtog dana manifestacije, u ponedjeljak, 20. maja, biće održana svečana akademija povodom 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve /SPC/ u Kulturnom centru Pale, sa početom u 19.00 časova. 

Obilježavanje dana Filozofskog fakulteta biće završeno u utorak, 21. maja, lomljenjem slavskog kolača i javnom trebinom "Bitka na Košarama 1999. godine". 

Obred lomljenja slavskog kolača zakazan je za 12.00 časova u prostorijama fakulteta. 
/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
JOŠ 31 OSOBA U SRPSKOJ POZITIVNA NA VIRUS KORONA
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske,...
MURAL U GRADIŠCI POSVEĆEN KOBIJU BRAJANTU NAJVEĆI U EVROPI (FOTO)
Prve košarkaške korake napravili smo zahvaljujući Kobiju Brajantu, pa smo odlučili da mu na ovaj način iskažemo poštovanje i naglasimo kakav...
DODIK I IVANCOV RAZGOVARALI O AKTUELNIM POLITIČKIM PITANJIMA U SRPSKOJ I BiH
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim o aktuelnim p...
PALE: KOJADINOVIĆI SA BOROVNICAMA IZLAZE U SVIJET (FOTO)
Mladi bračni par Kojadinović iz Pala počeo se baviti uzgojem američke borovnice sorta "djuk" da bi, prvenstveno, svome sinu pružili prirodan ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
ŠEŠELJ: LOŠ RAD INSTITUCIJA GRADA ISTOČNO SARAJEVO
Utorak, 02.06.2020.
Republika Srpska
U SRPSKOJ OSAM NOVOZARAŽENIH VIRUSOM KORONA
Srijeda, 03.06.2020.
BIH
KOŠARAC: FORMIRAĆEMO EKSPERTSKI I PRAVNI TIM ZBOG TRGOVSKE GORE
Srijeda, 03.06.2020.