Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 11.04.2021.
PALE: USVOJENA ODLUKA O UKLANJANJU RUŠEVNIH OBJEKATA
Petak, 26.02.2021. | Princip News
Skupština opštine Pale donijela je odluku o uklanjanju objekata koji su u ruševnom stanju i onih bez građevinske dozvole, kao i odluku o utvrđivanju tržišne cijene metra kvadratnog neizgrađenog građevinskog zemljišta na području opštine prema kojoj najniža cijena u prvoj zoni, odnosno dijelu posebnog područja Jahorina, iznosi 650 KM.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina rekao je da se odluke odnose na utvrđivanje cijene metra kvadratnog kada je riječ o svim zonama, te da su izvršili izmjenu u odnosu na protekli period u vezi sa prvom zonom Jahorina i usvojili cijenu od 650 KM po metru kvadratnom neizgrađenog građevinskog zemljišta.

Škipina je pojasnio da je odluka o rušenju objekata donesena jer narušavaju izgled i estetiku opštine i predstavljaju prijetnju po bezbjednost građana.

"Usvojena je i odluka o izmjeni regulacionog plana područja Ravna planina, gdje smo odlučili da se to područje stavi pod zaštitu i u kategoriju treće stambeno-poslovne zone", naveo je Škipina.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je novinarima da su imali niz tačaka dnevnog reda koje su uspješno završene, te donijeli odluku za cijenu zemljišta za 2021. godinu.

"Jedna od značajnijih odluka jeste odluka o prodaji zemljišta od posebnog interesa firmi `Elektroprenos BiH`, koja će na Jahorini izgraditi trafostanicu i time poboljšati infrastrukturu i obezbijediti električnu energiju za proširenje kapaciteta na ovoj planini", naveo je Jugović.

On je čestitao odbornicima koji su izabrani u Skupštinu grada Istočno Sarajevo, kao i zamjeniku načelnika opštine Srđanu Butuliji, te vršiocu dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Žarku Čoviću.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Branko Koroman rekao je da je paljanska Skupština usvojila zaključak ovog kluba kojim se omogućava da majke sa više od 45 godina mogu konkurisati za pronatalitetni dodatak.

Koroman je objasnio da odluka o cijeni neizgrađenog građevinskog zemljišta iznosi 650 KM kako bi motivisali početak infrastrukturnih radova na Jahorini, te da će svako moći, u zavisnosti od lokacije, da angažuje vještaka za procjenu.

Na sjednici skupštine opštine Pale izabran je i zamjenik načelnika Pala Srđan Butulija, koji je zahvalio rukovodstvu lokalne zajednice, ističući da je svjestan obaveza koje ga čekaju, a isto tako motivisan da stečeno znanje u realnom sektoru na kvalitetan način prenese u javni sektor.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
LAZIĆ: RUSKI DOBROVOLJCI ZAJEDNO SA VRS BRANILI SRPSKU NEJAČ U VIŠEGRADU
Niko nema pravo, niti može zabraniti obilježavanje Dana ruskih dobrovoljaca u Višegradu koji su rame uz rame sa pripadnicima Vojske Republike Sr...
"CRNOGORSKO PROLJEĆE" TRAŽI OSTAVKU KRIVOKAPIĆEVE VLADE
Građani Podgorice okupljaju se kako bi krenuli u auto-kolonu ulicama grada. Oni se nalaze na zaobilaznici kod Plantaža na Zabjelu, gdje je grafit...
OBILJEŽEN DAN STRADANJA 11 PRIPADNIKA MUP-a U SKELANIMA
Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo danas su u Skelanima kod Srebrenice, povodom 12. aprila, dana stradanja 11 pripadnika MUP-a Republik...
U SARAJEVU NESTAO DVADESETŠESTOGODIŠNJI DINO EMKIĆE, SPASIOCI U POTRAZI
Spasioci tragaju za Dinom Emkićem /26/ čiji je nestanak iz porodične kuće u naselju Ahatovići prijavljen Gorskoj službi spašavanja Sarajevo....
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Meridijan banercic
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
VAKCINISANO 150 GRAĐANA PALA STARIJIH OD 65 GODINA
Subota, 10.04.2021.
Republika Srpska
U SRPSKOJ OD SUTRA NA SNAZI UBLAŽENE MJERE
Nedelja, 11.04.2021.
BIH
DODIK: U SRPSKU OVIH DANA STIŽU NOVE KOLIČINE VAKCINE "SPUTNJIK VE"
Petak, 09.04.2021.