Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 13.11.2019.
PARTICIPATIVNI BUDŽET U TRNOVU: IZABRANI NAJBOLJI PROJEKTI
Ponedeljak, 12.08.2019. | Princip News
U opštini Trnovo u okviru projekta „Participativno budžetiranje“  izabrana su dva najbolja projekta koja će se početi realizovati u septembru ove godine.

Zamjenik načelnika opštine Trnovo, Siniša Golijanin saopštio je da su najviše glasova dobili projekti „Uz radionice do dječijeg osmijeha“ i  „Saniranje postojećih svlačionica FK „Željeznica“ Trnovo“, za čiju realizaciju će biti izdvojeno po 2.600KM.

Projekat „Uz radionice do dječijeg osmijeha“ osvojio je 414 od 573 glasa, dok je projekat  „Saniranje postojećih svlačionica FK „Željeznica“ Trnovo“ osvojio 109 glasova.

Predlagač projekta „Uz radionice do dječijeg osmijeha“ Daliborka Mišović izrazila je zadovoljstvo zbog osvojenih glasova i mogućnosti da se u okviru radionica koje će se održati za djecu sa posebnim potrebama pomogne i djeci ali i njihovim roditeljima.

“Ja se 15 godina borim sa bolešću djeteta, znam probleme sa kojima se suočavaju majke djece sa posebnim potrebama  i želim da im pomognem da se ne bore same. Sve projektne aktivnosti biće usmjerene na direktan rad sa roditeljima i oboljelom djecom, kao i djecom koja su zdrava, a odrastaju uz užeg člana sa dijagnozom. Održavaće se informativno-edukativne radionice stručnih lica kao što su logoped, pedagog i psiholog“, rekla je Mišovićeva.

Za ovaj projekat, podržan sredstvima Ministarstva vanjskih poslova Češke Republike, a implementira ga Udruženje izbornih službenika u BiH, u opštini Trnovo prijavljena su četiri prijedloga:
  1. Saniranje postojećih svlačionica FK Željeznica Trnovo,
  2.  Uz radionice do dječijeg osmjeha,
  3.  Rekonstrukcija ograde fudbalskog terena FK Željeznica Trnovo
  4.  Uređenje užeg jezgra opštine Trnovo.
Projekte su izabrali sami građani, i to elektronskim glasanjem koje je trajalo od 15. do 30.jula 2019.godine.
 
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
U KOJOJ ZEMLJI EU SE NAJVIŠE KRADU AUTOMOBILI?
Broj zabilježenih krađa automobila u Evropskoj uniji je 2017. godine opao skoro za trećinu u odnosu na deceniju prije, saopštio je Eurostat. ...
NEVJEROVATNI NADAL PREOKRENUO 1:5 I MEČ LOPTU ZA POBJEDU
Prvi teniser svijeta Rafael Nadal zabilježio je spektakularnu pobjedu u drugom kolu Završnog mastersa sezone. Nadal je poslije velikog preokre...
SEZONSKA SKI-KARTA JAHORINE VAŽI U SLOVENIJI I CRNOJ GORI
Skijaši koji kupe sezonski ski-pas na Jahorini moći će i ove zime da besplatno skijaju tri dana na skijalištima u Sloveniji, Crnoj Gori, ove go...
BJELICA I EL KASIMI O MOGUĆEM ULAGANJU KOMPANIJE "EMIREJTS"
Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica nastavio je razgovore sa šeikom Mohamedom el Kasimijem /Šeik Mohammed bin Saqr al Qasimi/ o mogućnost...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
SAOBRAĆAJKA U ISTOČNOJ ILIDŽI (FOTO)
Utorak, 12.11.2019.
Republika Srpska
KATANAC NA STOTINE RADNJI, KAZNE TEŠKE 1,85 MILIONA KM
Utorak, 12.11.2019.
BIH
SIPA U BANJALUCI I ISTOČNOM SARAJEVU UHAPSILA I SVOJE KOLEGE
Srijeda, 13.11.2019.