Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 18.08.2019.
PARTICIPATIVNI BUDŽET U TRNOVU: IZABRANI NAJBOLJI PROJEKTI
Ponedeljak, 12.08.2019. | Princip News
U opštini Trnovo u okviru projekta „Participativno budžetiranje“  izabrana su dva najbolja projekta koja će se početi realizovati u septembru ove godine.

Zamjenik načelnika opštine Trnovo, Siniša Golijanin saopštio je da su najviše glasova dobili projekti „Uz radionice do dječijeg osmijeha“ i  „Saniranje postojećih svlačionica FK „Željeznica“ Trnovo“, za čiju realizaciju će biti izdvojeno po 2.600KM.

Projekat „Uz radionice do dječijeg osmijeha“ osvojio je 414 od 573 glasa, dok je projekat  „Saniranje postojećih svlačionica FK „Željeznica“ Trnovo“ osvojio 109 glasova.

Predlagač projekta „Uz radionice do dječijeg osmijeha“ Daliborka Mišović izrazila je zadovoljstvo zbog osvojenih glasova i mogućnosti da se u okviru radionica koje će se održati za djecu sa posebnim potrebama pomogne i djeci ali i njihovim roditeljima.

“Ja se 15 godina borim sa bolešću djeteta, znam probleme sa kojima se suočavaju majke djece sa posebnim potrebama  i želim da im pomognem da se ne bore same. Sve projektne aktivnosti biće usmjerene na direktan rad sa roditeljima i oboljelom djecom, kao i djecom koja su zdrava, a odrastaju uz užeg člana sa dijagnozom. Održavaće se informativno-edukativne radionice stručnih lica kao što su logoped, pedagog i psiholog“, rekla je Mišovićeva.

Za ovaj projekat, podržan sredstvima Ministarstva vanjskih poslova Češke Republike, a implementira ga Udruženje izbornih službenika u BiH, u opštini Trnovo prijavljena su četiri prijedloga:
  1. Saniranje postojećih svlačionica FK Željeznica Trnovo,
  2.  Uz radionice do dječijeg osmjeha,
  3.  Rekonstrukcija ograde fudbalskog terena FK Željeznica Trnovo
  4.  Uređenje užeg jezgra opštine Trnovo.
Projekte su izabrali sami građani, i to elektronskim glasanjem koje je trajalo od 15. do 30.jula 2019.godine.
 
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
U 12 OSNOVNIH ŠKOLA U SRPSKOJ DIGITALIZACIJA UDŽBENIKA GEOGRAFIJE
U 12 osnovnih škola u Republici Srpskoj tokom prvog polugodišta školske 2019/2020. godine biće realizovan pilot-projekat digitalizacije sadrža...
AMBASADORI SAD I BRITANIJE U POSJETI KOD KOMŠIĆA UOČI SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA BIH
Neće biti sastanka predsjednika SDA, HDZ BiH i SNSD Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Milorada Dodika prije zakazane sjednice Predsjedništ...
PROGNOZA ZA NAREDNU SEDMICU
 Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjer...
AUTOM USMRTILA PJEŠAKA U DOBOJU
Sedamdesetšestogodišnji pješak P.N. iz dobojskog mjesta Pločnik podlegao je povredama nakon što ga je u tom mjestu udario pasat. Za volanom...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Istočno Sarajevo
OPŠTINA ISTOČNA ILIDŽA DODIJELILA 13 STIPENDIJA
Subota, 17.08.2019.
Republika Srpska
POMOZIMO MILICI DA POBIJEDI TEŠKU BOLEST (FOTO)
Petak, 16.08.2019.
BIH
MARKO VUJOVIĆ V.D. UPRAVNIK ZATVORA U VOJKOVIĆIMA
Subota, 17.08.2019.