Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Ponedeljak, 18.02.2019.
PLANINARI IZ SOKOCA PRIKUPLJAJU SREDSTVA ZA SVOJ DOM NA ROMANIJI
Utorak, 12.02.2019. | Princip News
Fondacija "Mozaik" prihvatila je projektni prijedlog sokolačkog Planinarskog društva "Glasinac" vrijedan 4.000 KM, a sredstva će biti upotrijebljena za završetak izgradnje Planinarskog doma "Crvene stijene" na Romaniji.

Ovo je jedan od 10 projekata prihvaćenih na javnom pozivu za program "Akademija održivosti" čiji je cilj da se malim organizacijama omogući da izgrade partnerstvo sa potencijanim novim donatorima u njihovim lokalnim zajednicama. 

Sekretar Planinarskog društva "Glasinac" Vera Mijatović rekla je Srni da je ovo društvo sačinilo projektni prijedlog kako bi okončalo aktivnosti na izgradnji planinarskog doma "Crvene stijene" na Romaniji i u okviru toga organizovali manifestaciju "Pohod na Romaniju/Veliki Lupoglav". 

"Sokolački planinari su u projektnom prijedlogu naveli da im je potrebno 4.000 KM, a da bismo dobili ta sredstva neophodno je da prezentujemo naše aktivnosti i u što kraćem roku sakupimo još 4.000 KM od pojedinaca i privatnih kompanija, da opravdamo tehnički grant od 1.370 KM, kako bi nam iz Fondacije uplatili ostatak od 4.000 KM", pojasnila je Mijatovićeva. 

Ona je dodala da bi na taj način novac naveden u projektnom prijedlogu bio udvostručen, ali i dovoljan da sokolački planinari završe planinarski dom na Romaniji. 

Prema njenim riječima, to je višegodišnja želja članova društva da obezbijede krov nad glavom za sebe i za goste koji rado posjećuju Romaniju i žele da borave na ovoj planini nekoliko dana. 

"Kada bude završen, ovaj objekat površine 120 metara kvadratnih imaće salu, četiri sobe, tuš-kabinu i toalet. Dom smo gradili uz podršku opštine Sokolac, grada Istočno Sarajevo, sokolačkih privatnih preduzeća `Ogrev`, `Žarson`, `Čajević komerc`, te vlastitim snagama, dobrovoljnim radom i planinarskim akcijama, sve osim krovne konstrukcije za koju smo obezbijedili dnevnice", navela je Mijatovićeva. 

Preostalo je, kaže ona, da se postavi krov i stolarija, za šta su im i potrebna sredstva. 

Fondacija "Mozaik", uz podršku EU, objavila je u januaru poziv za program "Akademija održivosti" na koji se prijavilo 39 organizacija iz BiH, a za one koje ispune uslove predviđeno je ukupno 55.000 KM. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NAJBOLJIM STUDENTIMA OD 400 DO 10.000 KM: POTPISANI UGOVORI ZA STIPENDIJE FONDA "DR MILAN JELIĆ"
Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević potpisao je danas u Banjaluci ...
NA JAHORINI REKORDNIH 6.000 SKIJAŠA U JEDNOM DANU
Na 40 kilometara uređenih skijaških i borderskih staza na Jahorini juče je zabilježen rekordan broj od 6.000 skijaša, što je nezapamćeno u i...
PACIJENTIMA IZ SOKOCA OMOGUĆENO LIJEČENJE I U BOLNICI "SRBIJA"
Pacijentima Zavoda za forenzičku psihijatriju, Specijalne psihijatrijske bolnice i Doma zdravlja iz Sokoca biće omogućeni konsultativno-specija...
VIŠEGRAD: ZA RAZVOJ SPORTA 263.000 KM
Odbornici Skupštine opštine Višegrad usvojili su danas odluku o raspodjeli 263.000 KM iz lokalnog budžeta za finansiranje sportskih programa za...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
I.N.SARAJEVO: IZDATA 242 PREKRŠAJNA NALOGA ZA NEPROPISNO PARKIRANJE
Nedelja, 17.02.2019.
Republika Srpska
SLAVLJE U STRANAČKIM ŠTABOVIMA: ĆURIĆ NOVI GRADONAČELNIK TREBINJA, JERINIĆ PROGLASIO POBJEDU U DOBOJU
Nedelja, 17.02.2019.
BIH
NAKON UBISTVA POLICAJACA, AUTO MAFIJA U KANTONU SARAJEVO "POVUKLA RUČNU"
Nedelja, 17.02.2019.