Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Utorak, 23.04.2019.
PLANINARI IZ SOKOCA PRIKUPLJAJU SREDSTVA ZA SVOJ DOM NA ROMANIJI
Utorak, 12.02.2019. | Princip News
Fondacija "Mozaik" prihvatila je projektni prijedlog sokolačkog Planinarskog društva "Glasinac" vrijedan 4.000 KM, a sredstva će biti upotrijebljena za završetak izgradnje Planinarskog doma "Crvene stijene" na Romaniji.

Ovo je jedan od 10 projekata prihvaćenih na javnom pozivu za program "Akademija održivosti" čiji je cilj da se malim organizacijama omogući da izgrade partnerstvo sa potencijanim novim donatorima u njihovim lokalnim zajednicama. 

Sekretar Planinarskog društva "Glasinac" Vera Mijatović rekla je Srni da je ovo društvo sačinilo projektni prijedlog kako bi okončalo aktivnosti na izgradnji planinarskog doma "Crvene stijene" na Romaniji i u okviru toga organizovali manifestaciju "Pohod na Romaniju/Veliki Lupoglav". 

"Sokolački planinari su u projektnom prijedlogu naveli da im je potrebno 4.000 KM, a da bismo dobili ta sredstva neophodno je da prezentujemo naše aktivnosti i u što kraćem roku sakupimo još 4.000 KM od pojedinaca i privatnih kompanija, da opravdamo tehnički grant od 1.370 KM, kako bi nam iz Fondacije uplatili ostatak od 4.000 KM", pojasnila je Mijatovićeva. 

Ona je dodala da bi na taj način novac naveden u projektnom prijedlogu bio udvostručen, ali i dovoljan da sokolački planinari završe planinarski dom na Romaniji. 

Prema njenim riječima, to je višegodišnja želja članova društva da obezbijede krov nad glavom za sebe i za goste koji rado posjećuju Romaniju i žele da borave na ovoj planini nekoliko dana. 

"Kada bude završen, ovaj objekat površine 120 metara kvadratnih imaće salu, četiri sobe, tuš-kabinu i toalet. Dom smo gradili uz podršku opštine Sokolac, grada Istočno Sarajevo, sokolačkih privatnih preduzeća `Ogrev`, `Žarson`, `Čajević komerc`, te vlastitim snagama, dobrovoljnim radom i planinarskim akcijama, sve osim krovne konstrukcije za koju smo obezbijedili dnevnice", navela je Mijatovićeva. 

Preostalo je, kaže ona, da se postavi krov i stolarija, za šta su im i potrebna sredstva. 

Fondacija "Mozaik", uz podršku EU, objavila je u januaru poziv za program "Akademija održivosti" na koji se prijavilo 39 organizacija iz BiH, a za one koje ispune uslove predviđeno je ukupno 55.000 KM. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ZA POMOĆ UDRUŽENJU "ČETIRI I VIŠE" DODIJELJENO 8.000 KM
Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević potpisao je danas ugovor o dodjeli 8.000 KM za Udruženje višečlanih porodica "Četiri i više". ...
DJEVOJČICA UMRLA NAKON PRANJA ZUBA, RAZLOG ĆE NAS SVE PRIMORATI NA OPREZ
Tragičan slučaj zadesio je 11-godišnju Denis Saldate iz Kalifornije, koja je doživjela šok kao reakciju na protein, koji je sadržavala nova z...
ZVEZDA RAZBILA BUDUĆNOST I STIGLA DO ČETVRTE TITULE U ABA LIGI (VIDEO)
Crvena zvezda je održala pravi košarkaški čas ekipi Budućnosti u petom meču finalne serije ABA lige i pobjedom od 97:54 stigla do četvrte ti...
MLADI SNSD-A PALE FARBANJEM KLUPA OBILJEŽILI DAN PLANETE ZEMLJE
Mladi SNSD-a još jednom su pokazali društvenu odgovornost i, u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem „Komunalno“ a.d. Pale, pokrenuli ak...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
MILORADU DODIKU POVELJA OPŠTINE ISTOČNA ILIDŽA
Ponedeljak, 22.04.2019.
Republika Srpska
PRIJEDOR: TEŠKO RANJENI POLICAJAC U OPERACIONOJ SALI
Nedelja, 21.04.2019.
BIH
ALARMIRANA I POLICIJA: U SARAJEVU NESTALA RUŽIĆA BIČVIĆ, PORODICA MOLI ZA POMOĆ
Nedelja, 21.04.2019.