Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 17.08.2019.
PLANINARI IZ SOKOCA PRIKUPLJAJU SREDSTVA ZA SVOJ DOM NA ROMANIJI
Utorak, 12.02.2019. | Princip News
Fondacija "Mozaik" prihvatila je projektni prijedlog sokolačkog Planinarskog društva "Glasinac" vrijedan 4.000 KM, a sredstva će biti upotrijebljena za završetak izgradnje Planinarskog doma "Crvene stijene" na Romaniji.

Ovo je jedan od 10 projekata prihvaćenih na javnom pozivu za program "Akademija održivosti" čiji je cilj da se malim organizacijama omogući da izgrade partnerstvo sa potencijanim novim donatorima u njihovim lokalnim zajednicama. 

Sekretar Planinarskog društva "Glasinac" Vera Mijatović rekla je Srni da je ovo društvo sačinilo projektni prijedlog kako bi okončalo aktivnosti na izgradnji planinarskog doma "Crvene stijene" na Romaniji i u okviru toga organizovali manifestaciju "Pohod na Romaniju/Veliki Lupoglav". 

"Sokolački planinari su u projektnom prijedlogu naveli da im je potrebno 4.000 KM, a da bismo dobili ta sredstva neophodno je da prezentujemo naše aktivnosti i u što kraćem roku sakupimo još 4.000 KM od pojedinaca i privatnih kompanija, da opravdamo tehnički grant od 1.370 KM, kako bi nam iz Fondacije uplatili ostatak od 4.000 KM", pojasnila je Mijatovićeva. 

Ona je dodala da bi na taj način novac naveden u projektnom prijedlogu bio udvostručen, ali i dovoljan da sokolački planinari završe planinarski dom na Romaniji. 

Prema njenim riječima, to je višegodišnja želja članova društva da obezbijede krov nad glavom za sebe i za goste koji rado posjećuju Romaniju i žele da borave na ovoj planini nekoliko dana. 

"Kada bude završen, ovaj objekat površine 120 metara kvadratnih imaće salu, četiri sobe, tuš-kabinu i toalet. Dom smo gradili uz podršku opštine Sokolac, grada Istočno Sarajevo, sokolačkih privatnih preduzeća `Ogrev`, `Žarson`, `Čajević komerc`, te vlastitim snagama, dobrovoljnim radom i planinarskim akcijama, sve osim krovne konstrukcije za koju smo obezbijedili dnevnice", navela je Mijatovićeva. 

Preostalo je, kaže ona, da se postavi krov i stolarija, za šta su im i potrebna sredstva. 

Fondacija "Mozaik", uz podršku EU, objavila je u januaru poziv za program "Akademija održivosti" na koji se prijavilo 39 organizacija iz BiH, a za one koje ispune uslove predviđeno je ukupno 55.000 KM. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
DJEVOJČICA IZUJEDALA NASTAVNICU U NJEMAČKOJ
Početak školske godine za đake prvake počeo je u Njemačkoj incidentom, čiji je glavni učesnik sedmogodišnja djevojčica. U osnovnoj ško...
ODBOJKAŠICE SRBIJE OSVOJILE TURNIR U BELEKU
Ženska seniorska reprezentacija Srbije, osvojila je prvo mjesto na Glorija kupu u Beleku, u okviru priprema za Evropsko prvenstvo.  Srbija je dan...
GRAND KAFA PREDSTAVILA SVOJE UČEŠĆE NA SFF
Kao ponosni sponzor Sarajevo Film Festivala već drugu godinu za redom,  Grand kafa je danas na Festivalskom trgu održala doručak i druženje sa...
TAKSISTA POLNO UZNEMIRAVAO TINEJDŽERKU U NOVOM PAZARU
Novopazarska policija privela je i saslušala B.A. (28) iz ovog grada zbog sumnje da je sinoć polno uznemiravao devetnaestogodišnju djevojčicu. ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Istočno Sarajevo
LUBURA: SVE SPREMNO ZA NOVU SEZONU GRIJANJA
Petak, 16.08.2019.
Republika Srpska
ĐOKIĆ PREDAT U NADLEŽNOST TUŽILAŠTVA, PRIJETIO SUDIJI OLGICI PANTIĆ
Petak, 16.08.2019.
BIH
MARKO VUJOVIĆ V.D. UPRAVNIK ZATVORA U VOJKOVIĆIMA
Subota, 17.08.2019.