Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 18.10.2019.
PLANINARSKI POHOD NA ROMANIJU U SUBOTU, 12. OKTOBRA
Četvrtak, 10.10.2019. | Princip News
Sokolačko Planinarsko društvo "Glasinac" očekuje oko 200 učesnika na planinarskom pohodu do najvišeg vrha Romanije - Veliki Lupoglav na 1.652 metra nadmorske visine, u subotu 12. oktobra.

Sekretar ovog društva Vera Mijatović rekla je Srni da su učešće potvrdili članovi planinarskih društava sa Sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije, te planinari iz svih krajeva Srpske i BiH, kao i društva iz Beograda, Valjeva i Šapca.

Ona je pozvala i građane Sokoca koji žele po prvi put da pohode Romaniju, da im se pridruže.

Mijatovićeva je naglasila da je sa pripadnicima Gorske službe spasavanja opštine Novi Grad iz Sarajeva, ranije uspostavljena saradnja i da će njihovi članovi učestvovati na planinarskom pohodu kao medicinsko obezbjeđenje i podrška manifestaciji.

Prema njenim riječima, taj dan biće održano i takmičenje u planinarskoj orijentaciji u muškoj i ženskoj konkurenciji pod nazivom 8. "Memorijal Svjetlana Ceca Komlenović".

Takmičenje je posvećeno devetnaestogodišnjoj Svjetlani Komlenović, članu planinarskog društva i uspješnom članu Smučarskog društva "Glasinac" čija je karijera tragično prekinuta pred nastup na značajnom međunarodnom takmičenju.

On je naglasila da se na takmičenju u planinarskoj orijentaciji očekuje osam do deset ekipa.

Mijatovićeva je naglasila da oktobarski planinarski pohod na Romaniju organizuje PD "Glasinac" kao dio projekta "Planine zovu".

Projekat "Planine zovu" realizuje se u okviru Akademije održivosti, koja je dio projekta "SING up for Impact", koji provodi regionalna mreža SING, a finansira EU i Balkanski fond za demokratiju.

Cilj projekta je omasovljenje i razvoj planinskog turizma, kroz aktivnosti vezane za izgradnju planinarskog doma, organizaciju planinarskog pohoda, te kroz promociju i očuvanje kulturno-istorijskog naslijeđa, te zaštitu životne sredine i unapređenje kvaliteta života u opštini Sokolac.

Vrijednost projekta "Planine zovu" je 8.000 KM, od čega su polovinu sredstava prikupili članovi planinarskog društva, a drugu polovinu je uplatila fondacija "Mozaik".

Projekat se realizuje od 18. septembra ove do 18. januara 2020. godine.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
DJEVOJKA PORIJEKLOM IZ BIH MEĐU 100 NAJLJEPŠIH ŽENA NA SVIJETU
Australijanka porijeklom iz BiH Ines Bašić svrstana je u 100 najljepših žena Australije, prema magazinu Maxim. Dvadesetdevetogodišnja Ines ...
JOKIĆ 11 POENA U POBJEDI DENVERA
Srpski košarkaš Nikola Jokić sa 11 poena doprinio je pobjedi Denvera nad Portlandom 110:104 u predsezoni NBA lige. Najbolji košarkaš Nagets...
OPTUŽENIMA ZA ŠVERC DROGE PREDLOŽENO 14 GODINA ROBIJE
Državljani Crne Gore, Đ.R. (38), V.S., (23) i T.M. (29) svi rođeni u Pljevljima, sporazumno su priznali su krivicu za neovlašteni promet droga ...
PUDŽDEMON SE PREDAO, ODBIJA IZRUČENJE
Odbjegli bivši katalonski lider Karles Pudždemon predao se belgijskim pravosudnim vlastima, nakon što je Španija izdala novi nalog za njegovo h...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
I.ILIDŽA: NOVA VEĆINA SUOČAVA SE SA OPSTRUKCIJAMA, SMIJENJENI PREDSJEDNIK ODNIO PEČAT
Četvrtak, 17.10.2019.
Republika Srpska
ZA SEDAM DANA U SRPSKOJ DEVET SLUČAJEVA TEŠKE RESPIRATORNE INFEKCIJE
Petak, 18.10.2019.
BIH
BEZ SAGLASNOSTI SRPSKE USVOJEN AKCIONI PLAN
Srijeda, 16.10.2019.