Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 04.06.2020.
PLANINARSKI POHOD NA ROMANIJU U SUBOTU, 12. OKTOBRA
Četvrtak, 10.10.2019. | Princip News
Sokolačko Planinarsko društvo "Glasinac" očekuje oko 200 učesnika na planinarskom pohodu do najvišeg vrha Romanije - Veliki Lupoglav na 1.652 metra nadmorske visine, u subotu 12. oktobra.

Sekretar ovog društva Vera Mijatović rekla je Srni da su učešće potvrdili članovi planinarskih društava sa Sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije, te planinari iz svih krajeva Srpske i BiH, kao i društva iz Beograda, Valjeva i Šapca.

Ona je pozvala i građane Sokoca koji žele po prvi put da pohode Romaniju, da im se pridruže.

Mijatovićeva je naglasila da je sa pripadnicima Gorske službe spasavanja opštine Novi Grad iz Sarajeva, ranije uspostavljena saradnja i da će njihovi članovi učestvovati na planinarskom pohodu kao medicinsko obezbjeđenje i podrška manifestaciji.

Prema njenim riječima, taj dan biće održano i takmičenje u planinarskoj orijentaciji u muškoj i ženskoj konkurenciji pod nazivom 8. "Memorijal Svjetlana Ceca Komlenović".

Takmičenje je posvećeno devetnaestogodišnjoj Svjetlani Komlenović, članu planinarskog društva i uspješnom članu Smučarskog društva "Glasinac" čija je karijera tragično prekinuta pred nastup na značajnom međunarodnom takmičenju.

On je naglasila da se na takmičenju u planinarskoj orijentaciji očekuje osam do deset ekipa.

Mijatovićeva je naglasila da oktobarski planinarski pohod na Romaniju organizuje PD "Glasinac" kao dio projekta "Planine zovu".

Projekat "Planine zovu" realizuje se u okviru Akademije održivosti, koja je dio projekta "SING up for Impact", koji provodi regionalna mreža SING, a finansira EU i Balkanski fond za demokratiju.

Cilj projekta je omasovljenje i razvoj planinskog turizma, kroz aktivnosti vezane za izgradnju planinarskog doma, organizaciju planinarskog pohoda, te kroz promociju i očuvanje kulturno-istorijskog naslijeđa, te zaštitu životne sredine i unapređenje kvaliteta života u opštini Sokolac.

Vrijednost projekta "Planine zovu" je 8.000 KM, od čega su polovinu sredstava prikupili članovi planinarskog društva, a drugu polovinu je uplatila fondacija "Mozaik".

Projekat se realizuje od 18. septembra ove do 18. januara 2020. godine.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
TRIKOVI S KOJIMA ĆE PLJESKAVICE S ROŠTILJA UVIJEK BITI SOČNE
Ako ste već pokušali sve trikove za pljeskavice na roštilju, ali one i dalje nisu dovoljno sočne, možete prepisati od majstora roštilja i pos...
ILIDŽANSKI BORAC: NA VIDOVDAN OBILAZAK GROBNOG MJESTA DOKTORA LAZIĆA U NIŠU
Boračka organizacija "Ilidžanski borac" najavila je da će na Vidovdan, 28. juna, organizovati posjetu grobnom mjestu doktora Miodraga Lazića u ...
KUD "ZAVIČAJ" - ČUVAR TRADICIJE ROMANIJSKO-GLASINAČKOG KRAJA
Sokolačko Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ "Zavičaj" je u proteklih godinu dana dobilo niz nagrada i četiri pehara sa sabora izvorne narodne ...
HODOČASNICI SA ROMANIJE NA SLAVSKOJ SLUŽBI U MANASTIRU U KNEŽINI
Hodočasnici sa Romanije, koji ove godine zbog epidemije virusa korona prvi put nakon 11 godina nisu mogli da odu na poklonjenje u manastir Ostrog,...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
ŠEŠELJ: LOŠ RAD INSTITUCIJA GRADA ISTOČNO SARAJEVO
Utorak, 02.06.2020.
Republika Srpska
U SRPSKOJ JOŠ OSAM SLUČAJEVA VIRUSA KORONA, PREMINULE TRI OSOBE
Utorak, 02.06.2020.
BIH
KOŠARAC: FORMIRAĆEMO EKSPERTSKI I PRAVNI TIM ZBOG TRGOVSKE GORE
Srijeda, 03.06.2020.