Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 14.08.2020.
POMOZIMO STEFANU NOVAKOVIĆU DA ODE NA OPERACIJU U TURSKU (VIDEO)
Utorak, 28.07.2020. | Princip News
Dvogodišnji Stefan Novaković iz Istočnog Sarajeva boluje od rijetkog neurološkog poremećaja - opsoklonus mioklonus, uzrokovanog tumorom na kičmenoj moždini.

Hitna operacija, već iduće sedmice, Stefanu je zakazana u istanbulskoj klinici "Koč" , ali minimalnih 19.000 evra njegovim roditeljima, nažalost, je nedostižno. Dokažimo ponovo da snaga naše humanosti može da pobijedi i Stefanove nevolje.

Stefan je s bolom prohodao... Ima tek dvije godine i tri mjeseca, a s teškom bolešću suočen je još od osmog mjeseca života. S istinom da je Stefan i životno ugrožen, roditelji su se tek nedavno suočili, nakon što su konačno ispravno očitani nalazi magnetne rezonace rađeni na privatnim klinikama u Beogradu. Turski ljekari pristali su da Stefana podvrgnu teškoj i rizičnoj operaciji, ali nemaju novac.

- Doktor koji je pregledao Stefanovu dokumentaciju smatra da se vjerovatno radi o malignom tumoru i da će mu biti potrebna radio terapija. Јako nam je teško gledati dijete koje sželi i bori se da trči i hoda, ali to ne može zbog tumora - kaže Stefanova majka Slađana.

Novakovići ne sumnjaju da će sredstva dobiti i iz Fonda za liječenje djece u inostranstvu, ali vremena je malo. Medicinsku dokumentaciju Fondu su dostavili danas, a već u ponedjeljak trebalo bi da otputuju u Istanbul. Humanisti, opštinske organizacije Crvenog krsta Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva već su u akciji.

Ranko Skakavac, sekretar OOCK Istočna Ilidža, kaže da su dosadašnje akcije pokazale da je potrebno prikupiti više novca od samog iznosa potrebnog za operaciju, zbog troškova odlaska na liječenje, poput avionskih karti za dijete i roditelje.

Majka Slađana ne usuđuje se ni da pomisli da Stefanov odlazak u Tursku može da bude prolongiran i moli za pomoć.

- Stefanu je svaki dan bitan. Stefanu je tumor godinu i po narastao dva centimetra i da ne bi metastazirao mora da ode na opraciju što prije - kaže ona.

Po predračunu, 19.000 evra troškovi su samo operacije. U iznos nisu uračunati ni boravak u bolnici, terapije... Sredstva su potrebna i za avionske karte, boravak roditelja u Turskoj.

Humanitarni broj 1412 biće aktivan tek od 1. avgusta. Nada u našu humanost Novakoviće spasava od očaja. Tu smo da opet, snagom humansoti pobijedimo i Stefanovu bolest.

 

 

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
POČEO VELIKOGOSPOJINSKI POST
Za pravoslavne vjernike danas je počeo Velikogospojinski post kojim se pripremaju za praznik Uspenija Presvete Bogorodice - Velike Gospojine, koj...
DOGODILO SE NA DANAŠNJI DATUM, 14. AVGUST
Danas je petak, 14. avgust, 227. dan 2020. Do kraja godine ima 139 dana. 1040. - Škotskog kralja Dankana ubio Magbet, koji je potom vladao 17 g...
"INFOSRPSKA": BN TELEVIZIJA GLASILO POLITIČKOG SARAJEVA (FOTO)
Svaki gledalac koji je bar jednom pogledao informativni program BN televizije ili pročitao sadržaj sa njihovog portala, ne može se oteti utisku ...
NEŠIĆ: ŽELJA DA SE RUSKA VAKCINA ŠTO PRIJE NAĐE I U BiH
Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Nenad Nešić danas je ruskom ambasadoru u BiH Petru Ivancovu čestitao to što je Rusija registrova...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
VOZAČ MERCEDESA UHAPŠEN NAKON NESREĆE U KOJOJ JE POGINUO BRAČNI PAR HRŠUM
Srijeda, 12.08.2020.
Republika Srpska
UVODI SE SEROLOŠKO TESTIRANJE U SRPSKOJ, CIJENA 22,50 KM
Srijeda, 12.08.2020.
BIH
SARAJEVO: UBIJEN MUŠKARAC, RANJENA ŽENA
Četvrtak, 13.08.2020.