Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 27.02.2021.
PORODICI KNEŽIĆ IZ PALA POTREBNA POMOĆ (FOTO)
Petak, 19.02.2021. | Princip News
Porodica Knežić, koja je prije nekoliko dana ostala bez krova nad glavom i ličnih stvari zbog požara koji je zahvatio kuću u mjestu Mokro kod Pala, moli ljude dobre volje da im pomognu u prikupljanju novca i građevinskog materijala kako bi izgradili novi dom.

Zoran, otac troje djece, rekao je da su on i supruga spavali u prizemlju i nisu primijetili požar koji je izbio u potkrovlju kuće, najvjerovatnije zbog loših elektroinstalacija ili dimnjaka."Požar su primijetile komšije, koje su nas dozivale. Razvalili su vrata, čak ni to nisam čuo... Nisam znao šta se dešava", prisjeća se Zoran i dodaje da je samo uspio iznijeti ličnu kartu, a supruga tašnu.

Zoran kaže da je prije dvije godine podigao kredit kako bi renovirao kuću, a onda se dogodilo ovo.

"Sin i ja smo radili na lokalnoj pilani, ali od Nove godine ne radimo tako da nemamo novčanih primanja, svi smo na birou za zapošljavanje. Ne tražim kule, nego da bar osnovni krov nad glavom, šporet, par ležaja, da se možemo umiti i imati minimalne uslove", naveo je Knežić.

Ovu porodicu posjetili su juče predstavnici Opštinskog odbora Crvenog krsta Pale i sekretar Jelena Petrović, koja je Zoranu uručila pomoć - hranu, higijenske proizvode, obuću, odjeću i posteljinu.

Petrovićeva je podsjetila da je Zoran paljanskoj opštinskoj organizaciji Crvenog krsta poznat kao istaknuti dobrovoljni davalac krvi koji je dao krv više od 50 puta.

"Obavijestio nas je za požar i da je kuća totalno izgorjela. Da nije bilo komšija, možda bi to bio i koban trenutak za njih. Na svu sreću, djeca su spavala u pomoćnom, montažnom objektu, koji sada svi zajedno koriste", izjavila je Petrovićeva za Srnu.

Prema njenim riječima, biće potrebno da se ponovo sve pravi iz početka, a Zoran se obratio i opštini Pale i nada se da će nešto biti preduzeto kako bi im bio sagrađen novi objekat.

"Porodica ima pet članova, svi su punoljetni, od kojih niko ne radi. Zoran je demobilisani borac koji je došao sa Kupresa", navela je Petrovićeva.

Ona je apelovala na sve privatne i društvene subjekte da, ukoliko su u mogućnosti, bar jednog člana porodice zaposle jer nemaju nikakvih primanja, ni socijalnih ni drugih dodataka, budući da su djeca završila škole i zakonom nisu obuhvaćena za primanja.

Novac se može uplatiti kod Adiko banke na broj 5520001947701863 ili na devizni račun SWIFT CODE: HAABBA2B, IBAN: BA395520091948327460 na ime Mara Knežić.

Više informacija o porodici Knežić može se dobiti i na broj telefona koji koristi Zoranova supruga Mara 066/156-238. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
PALE: USVOJENA ODLUKA O UKLANJANJU RUŠEVNIH OBJEKATA
Skupština opštine Pale donijela je odluku o uklanjanju objekata koji su u ruševnom stanju i onih bez građevinske dozvole, kao i odluku o utvrđ...
ZA 62 UČENIKA IZ ROGATICE SUTRA BESPLATNO SKIJANJE NA JAHORINI
Na besplatno skijanje na Jahorinu sutra će iz Rogatice otići 62 učenika Osnovne škole "Sveti Sava" i Srednjoškolskog centa "27. januar". Di...
SRĐAN BUTULIJA ZAMIJENIK NAČELNIKA OPŠTINE PALE
Na prijedlog Boška Jugovića, načelnika opštine Pala, odbornici SO Pale većinom glasova izabrali su Srđana Butuliju za zamjenika načelnika op...
ROGATICA: NAKNADA OD PRODAJE ŠUMSKIH DRVNIH SORTIMENATA 704.328 KM
Skupština opštine Rogatica usvojila je danas plan korištenja sredstava od naknada od prodaje šumskih drvnih sortimenata za ovu godinu u iznosu ...
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Meridijan banercic
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
U ISTOČNOJ ILIDŽI OSNOVANA TRI JAVNA PREDUZEĆA
Petak, 26.02.2021.
Republika Srpska
TRAGAJUĆI ZA KORIJENIMA OBIŠAO SVE ĐERIĆE
Četvrtak, 25.02.2021.
BIH
TEGELTIJA NAJAVIO DA SE SUTRA POVLAČI IZ PRAVOSUĐA
Četvrtak, 25.02.2021.