Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 26.09.2020.
POTPISAN UGOVOR O FINANSIRANJU TROŠKOVA SPECIJALIZACIJE
Ponedeljak, 10.08.2020. | Princip News
Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković potpisao je danas ugovor o refundaciji troškova specijalizacije, odnosno, supspecijalizacije za tri ljekara iz Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu.

Gradska uprava Istočno Sarajevo finansiraće troškove specijalizacije iz oblasti ortopedske hirurgije i traumatologije za Olivera Eleza, specijalizaciju iz oblasti endokrinologije za Milicu Šupić, te supspecijalizaciju iz oblasti endokrinologije za Adrijanu Milidrag Košarac.

Nakon potpisivanja ugovora, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković obratio se medijima, ističući da je ova vrsta pomoći stalna aktivnost i da je to, kako kaže, drugi put od decembra 2019. godine da gradska uprava finansijski pomaže bolnici u troškovima supspecijalizacija i specijalizacija.

- Želimo da podstaknemo i druge institucije, od lokalnih zajednica, opština na području grada Istočnog Sarajeva i cijele ove regije koja gravitira prema bolnici u Istočnom Sarajevu, ali i sve druge institucije koje mogu da pomognu bolnici i ljekarima. Sticanje novih znanja i zvanja je neophodno za zdravstvo Istočnog Sarajeva – naglasio je Vuković.

Kako sam ističe, javnost na području našeg grada često spominje činjenicu da je Bolnica „Srbija“, kao objekat, vrijedna svih pohvala, ali s druge strane postoji i zebnja o stručnosti i obučenosti kadra koji tu radi.

- Svi imamo obavezu da se potrudimo da što više mladih iz sistema zdravstva Istočnog Sarajeva finansiramo kako bi se oni osposobili, obučili i kako bismo došli do adekvatnog broja ljekara, na zadovoljstvo svih nas – kazao je gradonačelnik.

Za kraj obraćanja Vuković je čestitao doktorima, poželjevši im da uspješno završe specijalizacije i supspecijalizacije i ostanu da rade u bolnici u Istočnom Sarajevu.

Direktor Bolnice "Srbija" Nebojša Šešlija rekao je da je ovo nastavak saradnje Grada i bolnice na značajnom projektu sufinansiranja školarina medicinskog kadra ove ustanove.

Šešlija je istakao da u 2019 - 2020. godini bolnica ima 14 novih specijalizanata i tri doktora koji su na supspecijalizaciji.

Takođe, on je iskoristio ovu priliku da apeluje na načelnike opština da izdvoje određena finansijska sredstva i tako snesu dio troškova specijalizacije bar za ljekare koje dolaze iz njihove lokalne zajednice.

- Bolnica "Srbija" jedan je od stubova razvoja grada Istočno Sarajevo – poručio je Šešlija.

U obraćanju medijima, on je objasnio da potpisani ugovor obavezuje ljekare da nakon završenog školovanja, određene godine moraju raditi u Bolnici „Srbija“, dodavši da menadžment planski dodjeljuje specijalizacije i supspecijalizacije.

Specijalizant iz oblasti ortopedske hirurgije i traumatologije Oliver Elez istakao je da su troškovi stručnog usavršavanja veliki i  da je finansijska pomoć Grada značajna.

Troškovi specijalizacije, odnosno supspecijalizacije za tri ljekara iz Bolnice "Srbija" iznose 11.300 KM i biće isplaćeni na račun bolnice.
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
IVAN ČEKIĆ- KOLEKCIONAR KUTIJA CIGARETA IZ ISTOČNOG SARAJEVA (FOTO)
Dvadesetsedmogodišnji Ivan Čekić iz Istočnog Sarajeva ima neobičan hobi. On je kolekcionar kutija cigareta koje prikuplja već devet godin...
JAHORINA FILM FESTIVAL: FILM "MJESEČEVE KAPI" DOBITNIK GRAN PRIJA
Film "Mjesečeve kapi" autorke Joran Iver Hadani iz Izraela dobitnik je Gran prija Međunarodnog festivala dokumentarnog i kratkog filma "Jahorina ...
TEGELTIJA: IZ BUDŽETA ZAJEDNIČKIH INSTITUCIJA 15 MILIONA KM ZA ZDRAVSTVENI SEKTOR
Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija najavio je da će sljedeće sedmice biti stavljeno na raspolaganje 42 miliona KM pomoći koja je...
OSVEŠTANJE SPOMENIKA PATRIJARHA PAVLA U PALAMA 17. OKTOBRA
Spomenik blaženopočivšeg patrijarha srpskog Pavla, visok dva i po metra, koji je postavljen ispred Sabornog hrama Svetog arhangela Gavrila u Pal...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
DOKTOR ŠAPONJIĆ: MISLIO SAM DA NEĆU PREŽIVJETI
Subota, 26.09.2020.
Republika Srpska
U SRPSKOJ JOŠ 72 SLUČAJA VIRUSA KORONA, DVOJE PREMINULO
Petak, 25.09.2020.
BIH
DODIK: SLOBODA - KLJUČNA RIJEČ ZA SRPSKI NAROD
Četvrtak, 24.09.2020.