Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 16.02.2019.
POTPISAN UGOVOR O KORIŠTENJU DVORANE "PEKI" ZA POTREBE FAKULTETA FIZIČKOG VASPITANJA I SPORTA
Utorak, 12.02.2019. | Princip News
Načelnik opštine Pale Boško Jugović i rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Stevo Pašalić potpisali su danas ugovor o ustupanju prostora sportske dvorane "Peki" za potrebe Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta.

Jugović je rekao novinarima da opština ustupa na korištenje 2.038 kvadratnih metara prostora u Sportsko-rekreativnom centru "Peki" u sivoj zoni za potrebe Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta. 

"Ovo je najkorektnije rješenje u ovom trenutku jer je riječ o prostoru koji ima završenu infrastrukturu, grijanje, električnu energiju, vodu i kanalizaciju, a sa druge strane imamo interes da zadržimo Fakultet za fizičko vaspitanje i sport na ovim prostorima", izjavio je Jugović. 

On je dodao da sportska dvorana nudi sve ono što treba za odvijanje praktičnog dijela nastave. 

Jugović je rekao da je Fakultet privremeno smješten u prostorije Ekonomskog i Pravnog fakulteta na Palama iz razloga što se prije nalazio na Stambolčiću gdje su uslovi bili jako teški, tako da će ući u fazu konačnog rješenja, a danas je prvi korak. 

Prema njegovim riječima, Univerzitet ima mogućnost da obezbijedi projektnu dokumentaciju, pripremi predračune, tendere i sve ono što je neophodno i kada počne građevinska sezona radovi mogu biti privedeni kraju. 

"Tu smo partneri, a opština će i dalje ostati vlasnik te dvorane i njima ustupiti na raspolaganje sve onoliko koliko to bude potrebno. Radi se o kabinetima, amfiteatrima potrebnim za teoretski dio, biće na raspolaganju parking-prostori, sportski tereni", naveo je Jugović. 

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Stevo Pašalić je istakao da je ovo danas samo nastavak aktivnosti kojim se ide ka trajnom rješavanju smještaja Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport. 

"Potpisali smo ugovor o ustupanju prostorija sportske dvorane gdje postoje uslovi za izgradnju ostalih prostorija za funkcionisanje Fakulteta", rekao je Pašalić i zahvalio načelniku Jugoviću jer je to značajan iskorak s obzirom na to da je Fakultet smješten na teriotoriji opštine Pale. 

Pašalić je naveo da je Fakultet trenutno i smješten privremeno u dvije zgrade Pravnog i Ekonomskog fakulteta na Palama, a sportska dvorana bila bi trajno rješenje koja je njima neophodna za praktični dio. 

Nadamo se da će ovo biti prevedeno u najkraćem roku što se tiče opremanja prostora koji se nalazi u sivoj zoni, ističe Pašalić i naglašava da će Univerzitet nastojati da ličnim angažovanjem i sredstvima to učini. 

"Mi u ovom trenutku imamo sredstva ali pošto smo budžetska organizacija ona moraju biti odobrena za određene namjere. To ćemo kasnije rješavati u skladu sa onim što zahtjevaju propisi", poručio je Pašalić. 

Pašalić smatra da sa današnjim potpisanim ugovorom o dvorani, svaki fakultet treba da ima svoj samostalan prostor.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
PROTESTI PROTIV NATO U MINHENU
Više hiljada ljudi protestovalo je danas poslije podne u Minhenu, gdje se održava Minhenska bezbjednosna konferencija na kojoj učestvuju lideri ...
REKORD SEZONE: IVANA ŠPANOVIĆ "ODUVALA" RIVALKE NA MITINGU U BIRMINGEMU
Srpska najbolja atletičarka Ivana Španović trijumfovala je u skoku u dalj na mitingu u Birmingemu. Ona je pobijedila skokom od 6,78 koji je...
PREMINULA KONOBARICA KOJU JE U BEČU UPUCAO BIVŠI PARTNER IZ BIH
Violeta J. (48), državljanka Srbije, koju je u utorak u Beču upucao bivši dečko Željko B. (52), preminula je u noći između petka i subote, n...
SAMSUNG PREDSTAVIO SERIJU QLED TV 2019 NA SAMSUNGOVOM EVROPSKOM FORUMU U PORTU
Novi QLED 8K Q950R uključuje modele od 65 do 98 inča, a QLED 4K Q90 / 85/80/70 / 60R uključuje od 43 do 82-inčne modele
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
DODIK: ŠTO PRIJE U FUNKCIJU STAVITI NOVU BOLNICU "SRBIJA"
Petak, 15.02.2019.
Republika Srpska
SIPA PODMLAĐUJE KADROVE
Petak, 15.02.2019.
BIH
ZAVRŠENA OBDUKCIJA TIJELA EDINA GAČIĆA, NAZIRE SE KO BI GA MOGAO SAHRANITI
Petak, 15.02.2019.