Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 26.04.2019.
PREDSTAVLJEN PRVI BROJ "PALJANSKIH NOVOSTI"
Subota, 02.02.2019. | Princip News
 Na Palama je danas predstavljen prvi broj magazina "Paljanske novosti", u kojima će biti objavljivane informacije od lokalnog značaja.

Glavni i odgovorni urednik "Paljanskih novosti" Tanja Gavrilović rekla je da je magazin privatni medij komericijalnog karaktera, da će izlaziti jednom mjesečno na 36 strana, biće štampan u 600 primjeraka, a u prodaji će se pojaviti u ponedjeljak, 4. februara. 

Gavrilovićeva je navela da će magazin raditi u interesu Republike Srpske, promovisati srpsku kulturu i tradicionalne srpske vrijednosti, a da će prvi broj biti posvećen Danu Republike, ali i lokalnim temama. 

"`Paljanske novosti` su nastale kao odraz želje četvoro mladih ljudi da pokrenu medij koji će informisati javnost objektivno i blagovremeno. Želimo da pratimo lokalni život Paljana, udubimo se u sve sfere društvenog života, postanemo glas građana, odraz njihovih želja i pokušamo da zajedno sa njima ostvarimo napredak", rekla je Gavrilovićeva na konferenciji za novinare. 

Ona je dodala da će magazin imati i rubrike posvećene najmlađima i iznenađenje na stranici "Kutak za dječiji trenutak". 

"Posebno se zahvaljujem Dušanu Grubešiću, koji ima višedecenijsko iskustvo u enigmatici i radi za poznate novine u Srbiji, pa je specijalno za nas uradio skandinavku i sudoku", objasnila je Gavrilovićeva. 

Gavrilovićeva je zahvalila načelniku i rukovodstvu opštine Pale, koji su prepoznali ovu ideju i pomogli u njenoj realizaciji, bez čega magazin ne bi postojao. 

Magazin će koštati 2 KM, a biće distribusan i u ostale opštine u sastavu grada Istočno Sarajevo. 

Gavrilovićeva je pozvala građane da kupe novine jer se neće razočarati, te istakla kako očekuje od njih da im šalju svoje sugestije, primjedbe, pohvale. 

Grafički dizajner "Paljanskih novosti" Danilo Milidrag rekao je da su inspiraciju za dizajn novina, koji će biti prepoznat kao jedinstven, pronašli u srpskoj tradiciji i kulturi, te da su odlučili da se oslone na ćirilicu, kao osnovno pismo, te srpsku trobojnicu koja krasi svaku stranu. 

Milidrag je naveo da će tema broja u svakom izdanju dominirati naslovnicom i da su dobili međunarodni identifikacion broj – ISSN, što znači da su upisani u registar izdavača na međunarodnom nivou i u registar izdavača Republike Srpske. 

Od sljedeće sedmice u funkciji će biti magazin i u elektronskom izdanju, kao portal "Paljanske.ba", koji će svakodnevno biti ažuriran. 

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da zaslužuju jedan ovakav medij i da je važno dati podršku mladim entuzijastima, koje je opština finansijski podržala. 

"Očekujemo da oni budu novina svih građana Pala što je i cilj. Oni će kroz marketing i sve ostale sfere djelovanja nastojati da naprave komercijalnu priču, da budu samoodrživi", objasnio je Jugović. 

Predsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica izjavio je da je ekipa "Paljanskih novosti" krenula u važan projekat, te izrazio želju da magazin postane tradicija i da mu građani pruže podršku. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
SIGMUND FROJD: SREĆEMO SAMO ONE KOJI VEĆ POSTOJE U NAŠOJ PODSVIJESTI
26 Frojdovih teza:   1. Što je besprekorniji čovjek spolja, tim više demona ima unutra ... 2. Ne biramo slučajno jedn...
ŽIVOTNO DJELO "DERVIŠ I SMRT": NA DANAŠNJI DAN ROĐEN MEŠA SELIMOVIĆ
Na današnji dan 1910. godine rođen je pisac Mehmed Meša Selimović, član Srpske akademije nauka i umetnosti /SANU/ i jedan od najvećih srpskih...
PATRIJARH IRINEJ: BEZ JEDINSTVA NEMA OPSTANKA SRPSKOG NARODA
 Njegova svetost patrijarh srpski Irinej poručio je da bez jedinstva nema opstanka srpskog naroda. "Ja ne pripadam nijednoj politici. Želeo b...
SUTRA OSNIVANJE UDRUŽENJA GARDISTA PRVE GARDIJSKE MOTORIZOVANE BRIGADE
Osnivačka skupština Udruženja gardista Prve gardijske motorizovane brigade Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, kroz koju je prošlo oko 4.50...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
TRNOVO: OD DANAS SNSD VEĆINA U SKUPŠTINI OPŠTINE
Četvrtak, 25.04.2019.
Republika Srpska
U PALAMA SAHRANJEN KRUNIĆEV TJELOHRANITELJ ŽARKO PAVLOVIĆ
Četvrtak, 25.04.2019.
BIH
MEKTIĆ NAPUŠTA SDS ?
Četvrtak, 25.04.2019.