Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 20.09.2019.
PREDSTAVLJENA KNJIGA "NAUČIMO AKCENTE", DRAGOMIRA KOZOMARE
Srijeda, 21.02.2018. | Princip News


Portparol Zavoda Dejan Kerleta rekao je Srni da je ova knjiga rezultat dugogodišnjeg rada i nudi najosnovnije podatke o akcentima srpskog književnog jezika, te ima širu namjenu. 

"Poznato je da mali broj govornika srpskog jezika u potpunosti ovlada akcenatskim sistemom. Upravo zbog toga, ova knjiga je udžbenik za sve koji žele da nauče pravilno izgovarati riječi, za sve koji rade u školama, u medijima, u pozorištima, ali i za studente i đake. Svi koji vode računa o svom govoru mogu sada na jednom mjestu da pronađu praktične primjere", naglasio je Kerleta. 

On je naveo da je knjiga kratka, jasna, sadrži samo ono što je neophodno da se nauče raspoznavati akcenti standardnog srpskog jezika i akcentovati riječi onako kako se izgovaraju. 

"Različitim vježbama i akcentovanim tekstovima zainteresovani će moći da nauče razlikovati akcente srpskog književnog jezika. Smatramo da će knjiga `Naučimo akcente` opravdati svoj naziv i da će zahvaljujući ovom kratkom štivu što veći broj ljudi naučiti da pravilno akcentuje riječi", istakao je Kerleta. 

On je dodao da Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske njeguje srpski jezik i ćirilično pismo i nastoji da doprinese njihovom očuvanju, o čemu svjedoči i nova knjiga "Naučimo akcente" autora Dragomira Kozomare objavljena u ovoj izdavačkoj ustanovi. 

Knjiga Dragomira Kozomare, profesora Univerziteta u Banjaluci, doktora filoloških nauka koji se bavi proučavanjem dijalektologije i akcentologije srpskog jezika, može se pronaći u svim knjižarama Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

 

 

 

 

/SRNA/

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NEPOZNAT MOTIV: UBIJEN HOLANDSKI FUDBALER
Holandski profesionalni fudbaler Kelvin Mejnard ubijen je u 32. godini hicima iz vatrenog oružja, potvrdila je u četvrtak amsterdamska policija. ...
ČIKA ĐORĐE U DESETOJ DECENIJI PONOSNO STOJI DOK SE INTONIRA BOŽE PRAVDE (VIDEO)
Iako ima 91 godinu, čuvar srpskog vojničkog groblja na Zejtinliku, Đorđe Mihailović ili kako ga mnogi Srbi od milja zovu “Čika Đorđe” n...
DVIJE OSOBE POVRIJEĐENE U NESREĆI NA PUTU SARAJEVO-TRNOVO
Na putu prema Trnovu iz pravca Sarajeva desila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo jedno putničko vozilo i kombi. U nesreći koja se ...
U PRIPREMI RIGOROZAN ZAKON, SEKS IZVAN BRAKA ĆE SE PAPRENO KAŽNJAVATI
Indonezija priprema novi krivični zakon kojim će kažnjavati vanbračni seks te uvesti stroge kazne za one koji vrijeđaju predsjednikov ugled. ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
GRAĐANI ISTOČNOG SARAJEVA UPOZNATI O RADU UDRUŽENJA "PERSPEKTIVA PLUS"
Srijeda, 18.09.2019.
Republika Srpska
SNSD: IZABRANI POTPREDSJEDNICI STRANKE
Srijeda, 18.09.2019.
BIH
UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA UBISTVO PRIPADNICE GRANIČNE POLICIJE BIH
Četvrtak, 19.09.2019.