Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 28.02.2020.
PREDSTAVLJENA KNJIGA "NAUČIMO AKCENTE", DRAGOMIRA KOZOMARE
Srijeda, 21.02.2018. | Princip News


Portparol Zavoda Dejan Kerleta rekao je Srni da je ova knjiga rezultat dugogodišnjeg rada i nudi najosnovnije podatke o akcentima srpskog književnog jezika, te ima širu namjenu. 

"Poznato je da mali broj govornika srpskog jezika u potpunosti ovlada akcenatskim sistemom. Upravo zbog toga, ova knjiga je udžbenik za sve koji žele da nauče pravilno izgovarati riječi, za sve koji rade u školama, u medijima, u pozorištima, ali i za studente i đake. Svi koji vode računa o svom govoru mogu sada na jednom mjestu da pronađu praktične primjere", naglasio je Kerleta. 

On je naveo da je knjiga kratka, jasna, sadrži samo ono što je neophodno da se nauče raspoznavati akcenti standardnog srpskog jezika i akcentovati riječi onako kako se izgovaraju. 

"Različitim vježbama i akcentovanim tekstovima zainteresovani će moći da nauče razlikovati akcente srpskog književnog jezika. Smatramo da će knjiga `Naučimo akcente` opravdati svoj naziv i da će zahvaljujući ovom kratkom štivu što veći broj ljudi naučiti da pravilno akcentuje riječi", istakao je Kerleta. 

On je dodao da Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske njeguje srpski jezik i ćirilično pismo i nastoji da doprinese njihovom očuvanju, o čemu svjedoči i nova knjiga "Naučimo akcente" autora Dragomira Kozomare objavljena u ovoj izdavačkoj ustanovi. 

Knjiga Dragomira Kozomare, profesora Univerziteta u Banjaluci, doktora filoloških nauka koji se bavi proučavanjem dijalektologije i akcentologije srpskog jezika, može se pronaći u svim knjižarama Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

 

 

 

 

/SRNA/

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
RUSKI MEDIJI: TURSKA VOJSKA GAĐA RUSKE AVIONE U IDLIBU
Turske jedinice gađaju pozicije sirijskih vladinih snaga i ruske avione u provinciji Idlib, navodi se u reportaži televizije “Rusija 24”. ...
VLADO GEORGIEV U ODBRANI SVETINJA SA SVOJIM NARODOM
Kantautor Vlado Georgiev pridružio se večeras litiji u Herceg Novom i zajedno sa svojim narodom sa juga Crne Gore stao u odbranu svetinja Srpske ...
KURTI 15. MARTA UKIDA TAKSE NA SIROVINE, A OD 1. APRILA SVE
Kosovski premijer Aljbin Kurti danas je na vanrednoj konferenicji za medije u Prištini najavio ukidanje taksi na uvoz sirovina iz Srbije i Bosne i...
DOKTORSKA IGRA ĐOKOVIĆA- POLUFINALE I OSIGURANO PRVO MJESTO
Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira iz Serije 500 u Dubaiju, pošto je deklasirao Karena Hačanova sa 6:2, 6:2. Đoković je time t...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
ŠEŠELJ: SRBA U FBiH NEMA, A GRAD ISTOČNO SARAJEVO DRUGIMA NUDI USTUPKE
Četvrtak, 27.02.2020.
Republika Srpska
TRIVIĆ: ŠKOLE NE MOGU VODITI DJECU U UGOSTITELJSKE OBJEKTE
Srijeda, 26.02.2020.
BIH
UBISTVO SRPSKOG SVATA ORGANIZOVALO VOJNO KRILO SDA!
Četvrtak, 27.02.2020.