Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Utorak, 24.11.2020.
PREDSTAVLJENA KNJIGA "NAUČIMO AKCENTE", DRAGOMIRA KOZOMARE
Srijeda, 21.02.2018. | Princip News


Portparol Zavoda Dejan Kerleta rekao je Srni da je ova knjiga rezultat dugogodišnjeg rada i nudi najosnovnije podatke o akcentima srpskog književnog jezika, te ima širu namjenu. 

"Poznato je da mali broj govornika srpskog jezika u potpunosti ovlada akcenatskim sistemom. Upravo zbog toga, ova knjiga je udžbenik za sve koji žele da nauče pravilno izgovarati riječi, za sve koji rade u školama, u medijima, u pozorištima, ali i za studente i đake. Svi koji vode računa o svom govoru mogu sada na jednom mjestu da pronađu praktične primjere", naglasio je Kerleta. 

On je naveo da je knjiga kratka, jasna, sadrži samo ono što je neophodno da se nauče raspoznavati akcenti standardnog srpskog jezika i akcentovati riječi onako kako se izgovaraju. 

"Različitim vježbama i akcentovanim tekstovima zainteresovani će moći da nauče razlikovati akcente srpskog književnog jezika. Smatramo da će knjiga `Naučimo akcente` opravdati svoj naziv i da će zahvaljujući ovom kratkom štivu što veći broj ljudi naučiti da pravilno akcentuje riječi", istakao je Kerleta. 

On je dodao da Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske njeguje srpski jezik i ćirilično pismo i nastoji da doprinese njihovom očuvanju, o čemu svjedoči i nova knjiga "Naučimo akcente" autora Dragomira Kozomare objavljena u ovoj izdavačkoj ustanovi. 

Knjiga Dragomira Kozomare, profesora Univerziteta u Banjaluci, doktora filoloških nauka koji se bavi proučavanjem dijalektologije i akcentologije srpskog jezika, može se pronaći u svim knjižarama Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

 

 

 

 

/SRNA/

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
PATRIJARH IRINEJ JE USPIO DA OKUPI SVE SRBE
Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je blaženopočivši patrijarh srpski Irinej prije svega bio dobar č...
REKORDNA GLOBALNA ZAGAĐENOST U GODINI KORONE
Emisija štetnih gasova koji utiču na klimatske promjene dostigla je rekordan nivo, uprkos vanrednoj situaciji koju je u svijetu izazvala pandemij...
CRNA GORA: OD SRIJEDE POLICIJSKI ČAS OD 19.00 DO 5.00 ČASOVA UJUTRO
U Crnoj Gori će od srijede, 25. novembra, biti zabranjeno napuštanje objekta stanovanja od 19.00 do 5.00 časova ujutro, a ugostiteljski i usluž...
GLASAČKI LISTIĆI U GRČKU STIGLI OSAM DANA NAKON IZBORA
Ambasador BiH u Grčkoj Milica Ristović Krstić objavila je da su tek danas stigli glasački listići za lokalne izbore u BiH, koji su održani 15...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Meridijan banercic
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
LABORATORIJA ZA TESTIRANJE NA VIRUS KORONA I NA JAHORINI
Ponedeljak, 23.11.2020.
Republika Srpska
EVO KO JE ZAISTA POBJEDNIK IZBORA U REPUBLICI SRPSKOJ
Ponedeljak, 23.11.2020.
BIH
DODIK: REPUBLIKA SRPSKA BILA JE DOM PATRIJARHA IRINEJA JEDNAKO KAO SRBIJA
Nedelja, 22.11.2020.