Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 25.04.2019.
SAVO LALOVIĆ: ZGRADA POZORIŠTA BIĆE IZGRAĐENA I PRIJE ZACRTANOG ROKA
Petak, 19.10.2018. | Princip News
Iako je, bukvalno, niklo na ledini, Istočno Sarajevo je u nezamislivo kratkom roku postalo grad u svakom smislu te riječi. Sjećanja na najteži period, dane kada se na prostore tog nekadašnjeg prigradskog naselja „slio“ najveći broj protjeranih sarajevskih Srba,  potisnula je brza organizacija potpuno novog života, oličenog u izgradnji modernih stambenih objekata sa uređenim ulicama, trgovima i parkovima, novim školama i obdaništima, sportskim dvoranama i kulturnim centrima ...


I nije se stalo. Istim intenzitetom gradi se i dalje. U svakoj od šest gradskih opština, pa tako i u Istočnom Novom Sarajevu u kome je samo u ovoj godini u realizaciju i završetak različitih projekata investirano oko 10 miliona KM, dobijenih najvećim dijelom iz kase Vlade RS“, primjetna su nova gradilišta. Na  jednom od njih, koje posebno privlači pažnju, od prije mjesec i po dana nalazi se mehanizacija i radnici firme „Marvel“, angažovani na realizaciji završne faze izgradnje zgrade pozorišta, započete, pa prekinute prije više od 12 godina.

Rok završetka tog objekta, koji će i po izgledu i sadržaju, moći da parira isitim takvim u svijetu koji nose prefiks „najmodernijih“, jeste 150 dana, a to znači tamo negdje do kraja ove godine.

„Ne 150, nego , 144 dana, jer smo zgradu Ekonomskog fakulteta na Palama izgradili za  rekordnih 144 dana i želimo da taj, skoro nevjerovatni, dostignuti rekord potvrdimo i u ovom slučaju“, rekao je za portal „Princip“  Savo Lalović, direktor i vlasnik „Marvela“, firme koja je na prostorima Istočnog Sarajeva izgradila više od 1.000 stanova, te brojne poslovne prostore i garaže i štošta drugo.

Dok obilazimo novoizgrađene delove zgrade, među kojima je i velika scena, mala je urađena u onoj početnoj fazi i koristi se, Lalović napominje kako bi građani Istočnog Sarajeva  morali, ko zna koliko još, čekati da dobiju pozorište kakvo i zaslužuju, da „nije bilo razumevanja aktuelnog rukovodstva Republike Srpske“, ali i aktuelnog načelnika Istočnog Novog Sarajeva Ljubiše Ćosića koji ,kako kaže, zna „sve što treba da uveže“.

Iako naglašava da je firmu povjerio mlađima u svojoj porodici i da se malo „povukao „ Lalović i dalje vlada situacijom i drži „stvari pod kontrolom“, jer ne želi, na bilo koji način, da ukalja stečeni ugled graditelja od riječi.

„Radove izvodimo po projektu „Grand Projekta“ iz Banjaluke, dakle istom onom po kojem je izgrađen i postojeći dio. Siguran sam da ćemo, uprkos određenim problemima koji datiraju iz prve faze gradnje,uspeti da ispoštujemo rok, odnosno završimo u potpunosti sve što se tiče građevinskih radova“, kaže  Lalović i napominje da su sredstva za gradnju i stavljanje zgrade pozorišta pod krov ( nešto manje od dva miliona KM) obezbedili Vlada RS i opština Istočno Novo Sarajevo.

Da će nastavak izgradnje kompletne zgrade biti priveden kraju u predviđenom roku, što očekuje i predsjednik RS Milorad Dodik jer mu je to obećano kada je nedavno, na prilaznoj lokaciji budućoj zggrdi pozorišta,na  jedan simboličan način označio počtak radova, vjeruje i Nemanja Kovač, inženjer koji više vremena provodi na gradilišti nego u svojoj kući.

„Sve ide po planu. Zbog nekih propusta u prvobitnoj gradnji, u situaciji smo da moramo istovremeno da ponešto, ako se tako može reći,  projektujemo i da radimo.Ali, naši ljudi su pravi neimari, nije im ništa teško, ja sam siguran, ukoliko nas vrijeme posluži, da ćemo ispuniti zamisao direktora Lalovića i završiti sve za 144. dana“, izričit je Kovač.

 

Napiši komentar

Komentari (1)
Stefan kovacevic
Petak, 19.10.2018.
Svaka cast inzinjeru!
Najnovije
NOVI DŽEJMS BOND- JOŠ JEDNOM DANIJEL KREJG (VIDEO)
Detalji nastavka sage o najpoznatijem agentu Džejmsu Bondu, 25. po redu, biće poznati danas, na zvaničnom predstavljanju informacija, a uoči po...
SNIMLJEN BMW SERIJE 4 CABRIO
Novi BMW Serije 4 kabriolet uskoro stiže, a biće, kako stvari stoje, značajno različit od svog prethodnika, što se najprije odnosi na njegov n...
U VIŠEGRADU ZA VASKRS RADE SAMO PEKARE, DRAGSTORI I BENZINSKE PUMPE
U opštini Višegrad, na Vaskrs radiće samo pekare, dragstori i benzinske pumpe, dok će 1. i 9. maja radnje biti otvorene do 14.00 časova, reče...
NARODNA BIBLIOTEKA SOKOLAC BOGATIJA ZA 85 NOVIH NASLOVA
Narodna biblioteka Sokolac ove godine nabavila je 85 novih naslova povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, rekla je Srni viši knjižniča...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
LUBURA: SEZONA GRIJANJA ZAVRŠENA USPJEŠNO
Srijeda, 24.04.2019.
Republika Srpska
MILANOVIĆ PUŠTEN, PODNESEN IZVJEŠTAJ PROTIV BALDE, ĐUKANOVIĆA I KOVAČEVIĆA
Srijeda, 24.04.2019.
BIH
VELIKI POŽAR KOD SARAJEVA: GORI SKLADIŠTE PRIVATNE FIRME, ŠTETA OGROMNA
Srijeda, 24.04.2019.