Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 23.01.2019.
SAVO LALOVIĆ: ZGRADA POZORIŠTA BIĆE IZGRAĐENA I PRIJE ZACRTANOG ROKA
Petak, 19.10.2018. | Princip News
Iako je, bukvalno, niklo na ledini, Istočno Sarajevo je u nezamislivo kratkom roku postalo grad u svakom smislu te riječi. Sjećanja na najteži period, dane kada se na prostore tog nekadašnjeg prigradskog naselja „slio“ najveći broj protjeranih sarajevskih Srba,  potisnula je brza organizacija potpuno novog života, oličenog u izgradnji modernih stambenih objekata sa uređenim ulicama, trgovima i parkovima, novim školama i obdaništima, sportskim dvoranama i kulturnim centrima ...


I nije se stalo. Istim intenzitetom gradi se i dalje. U svakoj od šest gradskih opština, pa tako i u Istočnom Novom Sarajevu u kome je samo u ovoj godini u realizaciju i završetak različitih projekata investirano oko 10 miliona KM, dobijenih najvećim dijelom iz kase Vlade RS“, primjetna su nova gradilišta. Na  jednom od njih, koje posebno privlači pažnju, od prije mjesec i po dana nalazi se mehanizacija i radnici firme „Marvel“, angažovani na realizaciji završne faze izgradnje zgrade pozorišta, započete, pa prekinute prije više od 12 godina.

Rok završetka tog objekta, koji će i po izgledu i sadržaju, moći da parira isitim takvim u svijetu koji nose prefiks „najmodernijih“, jeste 150 dana, a to znači tamo negdje do kraja ove godine.

„Ne 150, nego , 144 dana, jer smo zgradu Ekonomskog fakulteta na Palama izgradili za  rekordnih 144 dana i želimo da taj, skoro nevjerovatni, dostignuti rekord potvrdimo i u ovom slučaju“, rekao je za portal „Princip“  Savo Lalović, direktor i vlasnik „Marvela“, firme koja je na prostorima Istočnog Sarajeva izgradila više od 1.000 stanova, te brojne poslovne prostore i garaže i štošta drugo.

Dok obilazimo novoizgrađene delove zgrade, među kojima je i velika scena, mala je urađena u onoj početnoj fazi i koristi se, Lalović napominje kako bi građani Istočnog Sarajeva  morali, ko zna koliko još, čekati da dobiju pozorište kakvo i zaslužuju, da „nije bilo razumevanja aktuelnog rukovodstva Republike Srpske“, ali i aktuelnog načelnika Istočnog Novog Sarajeva Ljubiše Ćosića koji ,kako kaže, zna „sve što treba da uveže“.

Iako naglašava da je firmu povjerio mlađima u svojoj porodici i da se malo „povukao „ Lalović i dalje vlada situacijom i drži „stvari pod kontrolom“, jer ne želi, na bilo koji način, da ukalja stečeni ugled graditelja od riječi.

„Radove izvodimo po projektu „Grand Projekta“ iz Banjaluke, dakle istom onom po kojem je izgrađen i postojeći dio. Siguran sam da ćemo, uprkos određenim problemima koji datiraju iz prve faze gradnje,uspeti da ispoštujemo rok, odnosno završimo u potpunosti sve što se tiče građevinskih radova“, kaže  Lalović i napominje da su sredstva za gradnju i stavljanje zgrade pozorišta pod krov ( nešto manje od dva miliona KM) obezbedili Vlada RS i opština Istočno Novo Sarajevo.

Da će nastavak izgradnje kompletne zgrade biti priveden kraju u predviđenom roku, što očekuje i predsjednik RS Milorad Dodik jer mu je to obećano kada je nedavno, na prilaznoj lokaciji budućoj zggrdi pozorišta,na  jedan simboličan način označio počtak radova, vjeruje i Nemanja Kovač, inženjer koji više vremena provodi na gradilišti nego u svojoj kući.

„Sve ide po planu. Zbog nekih propusta u prvobitnoj gradnji, u situaciji smo da moramo istovremeno da ponešto, ako se tako može reći,  projektujemo i da radimo.Ali, naši ljudi su pravi neimari, nije im ništa teško, ja sam siguran, ukoliko nas vrijeme posluži, da ćemo ispuniti zamisao direktora Lalovića i završiti sve za 144. dana“, izričit je Kovač.

 

Napiši komentar

Komentari (1)
Stefan kovacevic
Petak, 19.10.2018.
Svaka cast inzinjeru!
Najnovije
NAKNADAMA GRADE VODOVOD I KANALIZACIJU U ROGATICI
Budžet opštine Rogatica za ovu godinu projektovan je na iznos od 6,4 miliona maraka, što ga čini jednim od najvećih u posljednjih deset godina...
GIGANT JUGOSLOVENSKE INDUSTRIJE NAPUŠTA PROIZVODNJU TEŠKE OPREME, SLIJEDE OTKAZI
 Kompanija Đuro Đaković Industrijska rješenja donijela je odluku o napuštanju neprofitabilnog dijela djelatnosti proizvodnje teške opreme. ...
KOŠARKAŠI MLADOSTI OSVOJILI KUP SRPSKE
Košarkaši Mladosti iz Mrkonjić Grada osvojili su večeras na domaćem terenu Kup Republike Srpske pobjedom nad ekipom Leotara iz Trebinja. Ek...
VUČIĆ NAKON SASTANKA S MERKELOVOM: IMAMO RAZLIČITE POGLEDE NA KOSOVO
Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da ponovo posjeti Berlin, prenio je novinarima srpski predsje...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
ISTOČNO NOVO SARAJEVO: MUŠKARAC U ZGRADI M:TEL-a PRIJETI DA ĆE SE ZAPALITI
Utorak, 22.01.2019.
Republika Srpska
U ROGATICI PROŠLE GODINE ROĐENA 101 BEBA
Utorak, 22.01.2019.
BIH
OS BIH: MEDIJSKI LINČ I EKSPRESNA KAZNA ZA SRPSKE VOJNIKE (FOTO+VIDEO)
Srijeda, 23.01.2019.