Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 14.11.2018.
SAVO LALOVIĆ: ZGRADA POZORIŠTA BIĆE IZGRAĐENA I PRIJE ZACRTANOG ROKA
Petak, 19.10.2018. | Princip News
Iako je, bukvalno, niklo na ledini, Istočno Sarajevo je u nezamislivo kratkom roku postalo grad u svakom smislu te riječi. Sjećanja na najteži period, dane kada se na prostore tog nekadašnjeg prigradskog naselja „slio“ najveći broj protjeranih sarajevskih Srba,  potisnula je brza organizacija potpuno novog života, oličenog u izgradnji modernih stambenih objekata sa uređenim ulicama, trgovima i parkovima, novim školama i obdaništima, sportskim dvoranama i kulturnim centrima ...


I nije se stalo. Istim intenzitetom gradi se i dalje. U svakoj od šest gradskih opština, pa tako i u Istočnom Novom Sarajevu u kome je samo u ovoj godini u realizaciju i završetak različitih projekata investirano oko 10 miliona KM, dobijenih najvećim dijelom iz kase Vlade RS“, primjetna su nova gradilišta. Na  jednom od njih, koje posebno privlači pažnju, od prije mjesec i po dana nalazi se mehanizacija i radnici firme „Marvel“, angažovani na realizaciji završne faze izgradnje zgrade pozorišta, započete, pa prekinute prije više od 12 godina.

Rok završetka tog objekta, koji će i po izgledu i sadržaju, moći da parira isitim takvim u svijetu koji nose prefiks „najmodernijih“, jeste 150 dana, a to znači tamo negdje do kraja ove godine.

„Ne 150, nego , 144 dana, jer smo zgradu Ekonomskog fakulteta na Palama izgradili za  rekordnih 144 dana i želimo da taj, skoro nevjerovatni, dostignuti rekord potvrdimo i u ovom slučaju“, rekao je za portal „Princip“  Savo Lalović, direktor i vlasnik „Marvela“, firme koja je na prostorima Istočnog Sarajeva izgradila više od 1.000 stanova, te brojne poslovne prostore i garaže i štošta drugo.

Dok obilazimo novoizgrađene delove zgrade, među kojima je i velika scena, mala je urađena u onoj početnoj fazi i koristi se, Lalović napominje kako bi građani Istočnog Sarajeva  morali, ko zna koliko još, čekati da dobiju pozorište kakvo i zaslužuju, da „nije bilo razumevanja aktuelnog rukovodstva Republike Srpske“, ali i aktuelnog načelnika Istočnog Novog Sarajeva Ljubiše Ćosića koji ,kako kaže, zna „sve što treba da uveže“.

Iako naglašava da je firmu povjerio mlađima u svojoj porodici i da se malo „povukao „ Lalović i dalje vlada situacijom i drži „stvari pod kontrolom“, jer ne želi, na bilo koji način, da ukalja stečeni ugled graditelja od riječi.

„Radove izvodimo po projektu „Grand Projekta“ iz Banjaluke, dakle istom onom po kojem je izgrađen i postojeći dio. Siguran sam da ćemo, uprkos određenim problemima koji datiraju iz prve faze gradnje,uspeti da ispoštujemo rok, odnosno završimo u potpunosti sve što se tiče građevinskih radova“, kaže  Lalović i napominje da su sredstva za gradnju i stavljanje zgrade pozorišta pod krov ( nešto manje od dva miliona KM) obezbedili Vlada RS i opština Istočno Novo Sarajevo.

Da će nastavak izgradnje kompletne zgrade biti priveden kraju u predviđenom roku, što očekuje i predsjednik RS Milorad Dodik jer mu je to obećano kada je nedavno, na prilaznoj lokaciji budućoj zggrdi pozorišta,na  jedan simboličan način označio počtak radova, vjeruje i Nemanja Kovač, inženjer koji više vremena provodi na gradilišti nego u svojoj kući.

„Sve ide po planu. Zbog nekih propusta u prvobitnoj gradnji, u situaciji smo da moramo istovremeno da ponešto, ako se tako može reći,  projektujemo i da radimo.Ali, naši ljudi su pravi neimari, nije im ništa teško, ja sam siguran, ukoliko nas vrijeme posluži, da ćemo ispuniti zamisao direktora Lalovića i završiti sve za 144. dana“, izričit je Kovač.

 

Napiši komentar

Komentari (1)
Stefan kovacevic
Petak, 19.10.2018.
Svaka cast inzinjeru!
Najnovije
U PETAK U BEOGRADU PROMOCIJA KNJIGE: „GENERAL MLADIĆ: POSLEDNJA BITKA, USPOMENE, INTERVJUI, DOKUMENTI“
Knjiga, koju je pripremio i objavio u Moskvi Ruski društveni komitet za zaštitu generala Ratka Mladića, govori o velikom vojskovođi, visokom pr...
BRITANSKA VLADA PODRŽALA PLAN TEREZE MEJ
Britanski premijer Tereza Mej potvrdila je večeras da se Vlada saglasila sa nacrtom sporazuma o izlasku Britanije iz EU, nakon "duge, detaljne i ...
KRAH KOŠARKAŠA ZVEZDE, MONAKO SLAVIO SA +16
Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Monaka 91:75, pred svojim navijačima u sedmom kolu Evrokupa. Francuzi su se revanširali Beograđanim...
MIGRANT IZBO MUŠKARCA U TRAMVAJU U SARAJEVU ?
Jedan muškarac izboden je nožem u tramvaju koji saobraća na relaciji Ilidža-Baščaršija u Sarajevu, javljaju federalni mediji. Kako nezvan...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Istočno Sarajevo
U ISTOČNOM SARAJEVU URUČENA 23 POSTHUMNA ODLIKOVANJA
Utorak, 13.11.2018.
Republika Srpska
U SDS MIJENJAJU KURS GOVEDARICA PRED SMJENOM
Srijeda, 14.11.2018.
BIH
"SLOBODNA REPUBLIKA": ŠAROVIĆ VRATIO DUG SOFTIĆU ZA ZAPOŠLJAVANJE SVOJE SUPRUGE
Srijeda, 14.11.2018.