Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 11.04.2021.
ŠEHOVAC: DOKTOR MIODRAG LAZIĆ ŽIVJEĆE VJEČNO U SRCIMA ILIDŽANACA
Četvrtak, 08.04.2021. | Princip News
Predsjednik Opštinske boračke organizacije "Ilidžanski borac" Goran Šehovac izjavio je Srni da su Republika Srpska, Srbija i gradovi Istočno Sarajevo i Niš prepoznali ogroman doprinos ratnog hirurga, doktora Miodraga Lazića u odbrambeno-otadžbinskom ratu, te da je otkrivanje spomen-ploče i preimenovanje niškog Kliničkog centra u Klinički centar "Dr Miodrag Lazić" divan način da se oda počast jednoj ljudskoj i istorijskoj gromadi.

Šehovac je najavio da će delegacija "Ilidžanskog borca" povodom godinu dana od smrti doktora Lazića, 14. aprila, u Nišu prisustvovati ceremoniji otkrivanja spomen-ploče doktoru Laziću i preimenovanju niškog Kliničkog centra.

"Doktor Miodrag Lazić živjeće dok god kucaju srca njegovih Ilidžanaca, ali i njihovih potomaka. Doktor Laza je naš heroj, brat i saborac. Neopisivo nam je drago što je prepoznata inicijativa udruženja veterana Vojske Srbije, Žandarmerije i `Ilidžanskog borca` da Klinički centar u Nišu dobije ime po doktoru Laziću", naglasio je Šehovac.

On je podsjetio da je novo šetalište u Istočnoj Ilidži nazvano po doktoru Laziću, te da će na centralnom dijelu ove ulice uskoro biti postavljen spomenik ovom velikom ratnom hirurgu, tako da će njegov lik i djelo vječno živjeti sa građanima Istočne Ilidže i Istočnog Sarajeva.

Šehovac je ukazao da je u proteklom ratu bilo mnogo ljekara heroja, kao što su Milan Pejić i Slavko Ždrale, ali i kompletno medicinsko osoblje koje je ostalo i pomoglo onda kada je bilo najteže, kada se branio srpski narod i Republika Srpska.

Prema njegovim riječima, zahvaljujući Udruženju veterana Vojske Srbije, gradu Nišu, predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, te ministru za boračka pitanja, 14. aprila članovi "Ilidžanskog borca" u Nišu će biti besplatno vakcinisani protiv virusa korona.

"Očekujem da će nas u Niš na vakcinaciju otići između 100 i 150. Zbog aktuelnih epidemioloških mjera morali smo odrediti delegaciju koja će prisustvovati otkrivanju spomenika i preimenovanju Kliničkog centra, dok će ostali članovi sačekati na punktu za vakcinaciju, nakon čega planiramo da posjetimo grob doktora Laze", kaže Šehovac.

Iz Organizacije "Ilidžanski borac" pozivaju zainteresovane članove da se prijave do sutra radi zvaničnog evidentiranja za vakcinaciju koja je planirana za 14. april.

Putovanje će biti organizovano u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama, saopšteno je ranije iz ove organizacije.

Poziv se odnosi na lica starosti do 65 godina, dobrog psihofizičkog stanja, sposobna za relativno naporan put koji će trajati jedan dan, bez mogućnosti noćenja u Nišu.

Na put će se krenuti u noći između 13. i 14. aprila, a povratak iz Niša planiran je po završetku vakcinacije svih članova.

Zainteresovani se mogu prijaviti do sutra u 14.00 časova putem telefona 057/317-399 ili interneta na adresu bors.ist.ilidza@gmail.com.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
LAZIĆ: RUSKI DOBROVOLJCI ZAJEDNO SA VRS BRANILI SRPSKU NEJAČ U VIŠEGRADU
Niko nema pravo, niti može zabraniti obilježavanje Dana ruskih dobrovoljaca u Višegradu koji su rame uz rame sa pripadnicima Vojske Republike Sr...
"CRNOGORSKO PROLJEĆE" TRAŽI OSTAVKU KRIVOKAPIĆEVE VLADE
Građani Podgorice okupljaju se kako bi krenuli u auto-kolonu ulicama grada. Oni se nalaze na zaobilaznici kod Plantaža na Zabjelu, gdje je grafit...
OBILJEŽEN DAN STRADANJA 11 PRIPADNIKA MUP-a U SKELANIMA
Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo danas su u Skelanima kod Srebrenice, povodom 12. aprila, dana stradanja 11 pripadnika MUP-a Republik...
U SARAJEVU NESTAO DVADESETŠESTOGODIŠNJI DINO EMKIĆE, SPASIOCI U POTRAZI
Spasioci tragaju za Dinom Emkićem /26/ čiji je nestanak iz porodične kuće u naselju Ahatovići prijavljen Gorskoj službi spašavanja Sarajevo....
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Meridijan banercic
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
VAKCINISANO 150 GRAĐANA PALA STARIJIH OD 65 GODINA
Subota, 10.04.2021.
Republika Srpska
U SRPSKOJ OD SUTRA NA SNAZI UBLAŽENE MJERE
Nedelja, 11.04.2021.
BIH
DODIK: U SRPSKU OVIH DANA STIŽU NOVE KOLIČINE VAKCINE "SPUTNJIK VE"
Petak, 09.04.2021.