Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 03.04.2020.
ŠEŠELJ: SRBA U FBiH NEMA, A GRAD ISTOČNO SARAJEVO DRUGIMA NUDI USTUPKE
Četvrtak, 27.02.2020. | Princip News
Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Istočno Sarajevo Dejan Šešelj rekao je da je stav ove stranke da je dopuna Statuta grada bespotrebna, te da je, ukoliko je i bilo nekih zahtjeva, to trebalo uraditi kroz Zakon o gradu Istočno Sarajevo.

"Očigledno da se gradske vlasti nisu dovoljno uključile oko pisanja ovog zakona, jer takvi prijedlozi nisu došli do SNSD-a, koji je i uradio prijedlog zakona i stavio ga u skupštinsku proceduru", istakao je Šešelj.

Prema njegovim riječima, stav SNSD-a je da je gradska uprava već duži niz godina veliki potrošač, te da će imenovanje drugog potpredsjednika građane Istočnog Sarajeva koštati oko 50.000 KM bruto.

"Smatramo da je ovo mjesto namješteno za Behiju /Mulaosmanović/ koja bi u narednom periodu mogla biti postavljena na to mjesto, ukoliko bi joj skupštnska većina u Trnovu /predvodi je SNSD/ izglasala nepovjerenje, što neće biti urađeno, pa neće biti potrebe da je postavljaju na to mjesto", naglasio je Šešelj.

Šešelj je dodao i da SNSD brine i činjenica da Gradska uprava usko sarađuje i nudi ustupke drugim konstitutivnim narodima, dok Srbi u Federaciji BiH ne mogu da ostvare svoja prava.

"Nemamo ništa protiv dogovora. Poštujemo svakog građanina, ali je ovo definitivno licemjerstvo koje će građani Istočnog Sarajeva platiti 50.000 KM, za osobu koja za četiri godine mandata neće raditi ništa, već joj samo može biti dosadno", rekao je Šešelj.

On je rekao da će direktnim izborom gradonačelnik Istočnog Sarajeva u budućnosti imati legitimitet i legalitet da bude predstavnik svih građana.

"Ne smije više da nam se desi situacija da neko sa stotinu glasova, ko nije prošao za odbornika u svoj lokalnoj zajednici, dođe na mjesto gradonačelnika", zaključio je Šešelj.
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ŽELJKO BEKRIĆ IZ SOKOCA TREBA NAŠU POMOĆ: POZOVIMO HUMANITARNI BROJ 1458
Ispit humanosti građani Istočnog Sarajeva i Republike Srpske do sada su položili bezbroj puta. A ona je u ovim teškim vremenima i te kako po...
BROJ ZARAŽENIH VIRUSOM KORONA NA SVIJETU DOSTIGAO MILION
Broj zaraženih virusom korona večeras je dostigao milion. Smrtonosni virus se samo nakon samo nekoliko mjeseci iz kineske provincije Hubei i grad...
OBJAVLJENA ODLUKA O PROGLAŠENJU VANREDNOG STANJA U REPUBLICI SRPSKOJ
Odluka o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srpske usljed virusa korona objavljena je u Službenom glasniku, rekao je Srni direk...
TRIVIĆ: UPIS DJECE U PRVI RAZRED ČIM SE STEKNU USLOVI
Republički štab za vanredne situacije usvojio je zaključak da upis djece u prvi razred, propisan Zakonom o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, ko...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
ŠEŠLIJA: NA KUĆNOM LIJEČENJU ČETIRI LICA POZITIVNA NA VIRUS KORONA
Srijeda, 01.04.2020.
Republika Srpska
VIRUSOM KORONA ZARAŽENE JOŠ 24 OSOBE U SRPSKOJ
Četvrtak, 02.04.2020.
BIH
DODIK: DŽAFEROVIĆ ZLOUPOTRIJEBIO INSTITUCIJU, PREKRŠIO USTAV I OBMANUO DRŽAVNIKE
Srijeda, 01.04.2020.