Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 29.02.2020.
SIMOVIĆ OSTAJE V.D. DIREKTORA KULTURNO-SPORTSKOG CENTRA "PALE"
Petak, 08.11.2019. | Princip News
 Skupština opštine Pale danas je na tematskoj sjednici ponovo imenovala Miroslava Simovića za vršioca dužnosti direktora Kulturno-sportskog centra "Pale".

Simović je imenovan u maju za vršioca dužnosti ove ustanove, nakon što je Skupština opštine smijenila tadašnjeg direktora Kulturno-sportskog centra Pale Marka Sikimu, koji se žalio Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu zbog nezakonite smjene.

Tematska sjednica je zakazana da bi se ispoštovala pravosnažna sudska odluka i poništilo rješenje o razrješenju Sikime, što je i učinjeno, ali je on danas ponovo razriješen dužnosti zbog negativnog revizorskog izještaja.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da su na osnovu revizorskog izvještaja stečeni uslovi za smjenu Sikime sa funkcije v.d. direktora Kulturno-sportskog centra "Pale", dok je njegovim ugovorom sa ovom javnom ustanovom predviđeno da može da nastavi rad u ovoj ustanovi.

Prema njegovim riječima, utvrđene nezakonitosti u njegovom radu odnose se na ugovore sa zakupcima poslovnih prostora i plaćanje tih zakupa, te ugovore sa licima koja su dolazila sa strane za određene kulturne manifestacije, ugovore o djelu.

Jugović je dodao da će Sikimi biti isplaćeno 5.000 KM za lični dohodak u prethodnih pet mjeseci, koliko je trajao sudski postupak.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica rekao je da je ispoštovan Poslovnik o radu i Statut opštine, te sprovedena odluka Okružnog suda u Istočnom Sarajevu u zakonskom roku, i dodao da je sada na Sikimi da odluči želi li nastaviti raditi u Kulturno-sportskom centru "Pale".

Vršilac dužnosti direktora Javne ustanove Kulturno-sportskog centra "Pale" Miroslav Simović rekao je da je u maju preuzeo dužnost, uočio određene greške prethodne uprave, o tome upoznao načelnika Jugovića i Skupštinu opštine koji su izdali nalog za revozorski izvještaj.

Simović je rekao da ugovorom ove ustanove sa Sikimom iz 2017. godine postoji mogućnost da on nastavi raditi u ovoj ustanovi, što osporava tvrdnje opozicije da će dijete poginulog borca ostati bez posla.

Odbornici opozicionih partija SDS-a i PDP-a napustili su sjednicu prije izjašnjavanja o ponovnom razrješenju dužnosti Sikime i imenovanju Simovića, objasnivši da nisu željeli da učestvuju u donošenju nezakonitih odluka.

Odbornik SDS-a Slavko Bojanić rekao je da je Sud naložio da se Sikima vrati na mjesto direktora, što je i bilo na dnevnom redu današnje sjednice, ali je Skupština uvrstila još dvije tačke i razriješila dužnosti Sikimu.

"Mi nećemo da ponovo prisustvujemo nezakonitim odlukama sadašnje skupštinske većine. Revizorski izvještaj nije dovoljan razlog za ponovnu smjenu Sikime sa funkcije direktora Kulturno-sportskog centra", naglasio je Bojanić.

Šef Kluba odbornika PDP-a Igor Tošić, istakao je da današnjim odlukama nisu ispoštovani ni zakon ni pravni propisi, i da će to uticati na budžet opštine Pale.

Skupština opštine Pale 19. aprila nije usvojila izvještaj o radu Javne ustanove Kulturno-sportski centar "Pale", nakon čega je na redovnoj sjednici 30. maja izvršila kadrovske promjene kada je riječ o v.d. direktora Kulturno-sportskog centra Pale, Dječijeg centra "Bubamara", te načelnika Odjeljenja za opštu upravu, Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti i Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ČUVAJTE ZDRAVLJE I DOK VJEŽBATE
Kroz brojna istraživanja otkriveno je kako se mnoge bakterije i virusi donose kući iz teretane, te zbog toga mnogi izbjegavaju odlaske na trening...
U ROGATICI ZA OTKUP OSTAO JOŠ 31 STAN, ROK DO KRAJA JUNA
U opštini Rogatica ostao je da se otkupi 31 stan, a rok za privatizaciju državnih stanova produžen je do kraja juna. Načelnik opštinskog Od...
CVIJANOVIĆ: AKO U NEKIM GLAVAMA IMA PRIČE O RATU, ONDA SU TO SARAJEVSKE
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras da situacija u BiH može eskalirati, ali samo u političkom smislu - da bude ...
ELEKTRODISTRIBUCIJA PALE: STANIŠIĆ UMJESTO MRDE
Nadzorni odbor "Elektrodistribucije Pale" na današnjoj sjednici razriješio je dužnosti direktora ovog preduzeća Ljubomira Mrdu, saznaje ATV.  ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
ŠEŠELJ: SRBA U FBiH NEMA, A GRAD ISTOČNO SARAJEVO DRUGIMA NUDI USTUPKE
Četvrtak, 27.02.2020.
Republika Srpska
VUJIČIĆ: ZA PROJEKTE ZAPOŠLJAVANJA VEĆ OBEZBIJEĐENO 10 MILIONA KM
Petak, 28.02.2020.
BIH
UBISTVO SRPSKOG SVATA ORGANIZOVALO VOJNO KRILO SDA!
Četvrtak, 27.02.2020.