Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Utorak, 12.11.2019.
SIMOVIĆ OSTAJE V.D. DIREKTORA KULTURNO-SPORTSKOG CENTRA "PALE"
Petak, 08.11.2019. | Princip News
 Skupština opštine Pale danas je na tematskoj sjednici ponovo imenovala Miroslava Simovića za vršioca dužnosti direktora Kulturno-sportskog centra "Pale".

Simović je imenovan u maju za vršioca dužnosti ove ustanove, nakon što je Skupština opštine smijenila tadašnjeg direktora Kulturno-sportskog centra Pale Marka Sikimu, koji se žalio Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu zbog nezakonite smjene.

Tematska sjednica je zakazana da bi se ispoštovala pravosnažna sudska odluka i poništilo rješenje o razrješenju Sikime, što je i učinjeno, ali je on danas ponovo razriješen dužnosti zbog negativnog revizorskog izještaja.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da su na osnovu revizorskog izvještaja stečeni uslovi za smjenu Sikime sa funkcije v.d. direktora Kulturno-sportskog centra "Pale", dok je njegovim ugovorom sa ovom javnom ustanovom predviđeno da može da nastavi rad u ovoj ustanovi.

Prema njegovim riječima, utvrđene nezakonitosti u njegovom radu odnose se na ugovore sa zakupcima poslovnih prostora i plaćanje tih zakupa, te ugovore sa licima koja su dolazila sa strane za određene kulturne manifestacije, ugovore o djelu.

Jugović je dodao da će Sikimi biti isplaćeno 5.000 KM za lični dohodak u prethodnih pet mjeseci, koliko je trajao sudski postupak.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica rekao je da je ispoštovan Poslovnik o radu i Statut opštine, te sprovedena odluka Okružnog suda u Istočnom Sarajevu u zakonskom roku, i dodao da je sada na Sikimi da odluči želi li nastaviti raditi u Kulturno-sportskom centru "Pale".

Vršilac dužnosti direktora Javne ustanove Kulturno-sportskog centra "Pale" Miroslav Simović rekao je da je u maju preuzeo dužnost, uočio određene greške prethodne uprave, o tome upoznao načelnika Jugovića i Skupštinu opštine koji su izdali nalog za revozorski izvještaj.

Simović je rekao da ugovorom ove ustanove sa Sikimom iz 2017. godine postoji mogućnost da on nastavi raditi u ovoj ustanovi, što osporava tvrdnje opozicije da će dijete poginulog borca ostati bez posla.

Odbornici opozicionih partija SDS-a i PDP-a napustili su sjednicu prije izjašnjavanja o ponovnom razrješenju dužnosti Sikime i imenovanju Simovića, objasnivši da nisu željeli da učestvuju u donošenju nezakonitih odluka.

Odbornik SDS-a Slavko Bojanić rekao je da je Sud naložio da se Sikima vrati na mjesto direktora, što je i bilo na dnevnom redu današnje sjednice, ali je Skupština uvrstila još dvije tačke i razriješila dužnosti Sikimu.

"Mi nećemo da ponovo prisustvujemo nezakonitim odlukama sadašnje skupštinske većine. Revizorski izvještaj nije dovoljan razlog za ponovnu smjenu Sikime sa funkcije direktora Kulturno-sportskog centra", naglasio je Bojanić.

Šef Kluba odbornika PDP-a Igor Tošić, istakao je da današnjim odlukama nisu ispoštovani ni zakon ni pravni propisi, i da će to uticati na budžet opštine Pale.

Skupština opštine Pale 19. aprila nije usvojila izvještaj o radu Javne ustanove Kulturno-sportski centar "Pale", nakon čega je na redovnoj sjednici 30. maja izvršila kadrovske promjene kada je riječ o v.d. direktora Kulturno-sportskog centra Pale, Dječijeg centra "Bubamara", te načelnika Odjeljenja za opštu upravu, Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti i Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NAJBOLJI RINGOVNI SUDIJA SVIJETA DOLAZI IZ TRNOVA
Svjetsko prvenstvo u kikboksu održano nedavno u Sarajevu dobilo je visoke ocjene za organizaciju, a priznanje je dobila i bh. sutkinja Dragana Vit...
JEDNO LICE TEŠKO POVRIJEĐENO U SAOBRAĆAJNOJ NEZGODI U MJESTU PODVITEZ
Muškarac čiji su inicijali I.G. /21/ zadobio je povrede opasne po život u sabraćajnoj nezgodi na lokalnom putu u paljanskom mjestu Podvitez. ...
RANDORIJU PET ZLATNIH MEDALJA NA EVROPSKOM KUPU ZA DJECU U MOSTARU (FOTO)
Džudo klub "Randori" osvojio je pet zlatnih i dvije srebrne medalje na međunarodnom turniru "Borsa open" koji je održan proteklog vikenda u M...
LONDON: ĐOKOVIĆ PROTIV TIMA OKO 21 ČAS
Srpski teniser Novak Đoković sastaje se sa Austrijancem Dominikom Timom u meču drugog kola Grupe "Bjern Borg" Završnog turnira u Londonu. Meč ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
SAOBRAĆAJNA NEZGODA NA PUTU TRNOVO- ISTOČNA ILIDŽA (FOTO)
Nedelja, 10.11.2019.
Republika Srpska
NEVRIJEME NA JUGU SRPSKE: GROM UDARIO U KUĆU U KOJOJ JE BILO DIJETE (FOTO)
Nedelja, 10.11.2019.
BIH
MEKTIĆ PREDLOŽIO PERICU STANIĆA ZA DIREKTORA SIPE
Ponedeljak, 11.11.2019.