Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 16.07.2020.
SMIJENJENI DIREKTORI TRI JAVNA PREDUZEĆA U ISTOČNOJ ILIDŽI
Petak, 18.10.2019. | Princip News
Skupština opštine Istočna Ilidža smijenila je danas vršioce dužnosti direktora javnog preduzeća "Komil", Doma zdravlja "Istočno Sarajevo", te Autobuske stanice.

Na posebnoj sjednici, kojoj nisu prisustvovali odbornici opozicije, odnosno SDS-a i PDP-a, kao ni načelnik opštine Marinko Božović iz SDS-a, nova skupštinska većina, predvođena SNSD-om, za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja imenovala je Danka Vasiljevića, dok će direktori "Komila" i Autobuske stanice biti imenovani naknadno.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je novinarima da odbornici SDS-a i PDP-a nisu prisustvovali posebnoj sjednici SO jer je ona nelegalno zakazana, odnosno jer nije izvršena zakonom propisana primopredaja dužnosti između starog predsjednika Skupštine opštine Radeta Ćosovića i novog Zorana Trapare.

Božović je negirao navode skupštinske većine da je Ćosović odnio skupštinski pečat kući, mimo službenih prostorija opštine, navodeći da do primopredaje pečat stoji u sefu u službenim prostorijama.

Ocijenivši da su posebna sjednica i odluke donesene na njoj nelegalne, načelnik opštine najavio je da će zbog toga biti podnesene prijave Ministarstvu lokalne uprave i samouprave, kao i sudu.

"Sve skupa narušava ugled opštine, a dovodi u pitanje i realizaciju određenih projekata, a samim tim i određenih privrednih aktivnosti na području Istočne Ilidže", dodao je Božović.

Predsjednik Skupštine opštine Istočna Ilidža Zoran Trapara izjavio je da načelnik ima pravo da iznese svoje mišljenje, ali da će sud donijeti konačnu odluku ko je u pravu, podsjećajući da ni 15 dana od promjene skupštinske većine nije izvršena primopredaja između starog i novog rukovodstva, za šta je optužio bivšeg predsjednika Skupštine Ćosovića i načelnika Božovića.

"Prema Ministarstvu lokalne uprave i samouprave Republike Srpske, ja sam predsjednik, a Vladimir Ćosović potpredsjednik Skupštine opštine", istakao je Trapara.

On je naveo da je primopredaja opstruisana tako što je bivši predsjednik Skupštine odbijao sve pozive.

"Stupili smo u kontakt sa načelnikom Božovićem koji nam je rekao da je Ćosović na bolovanju. S obzirom na to da mi ne znamo njegov status, morao je da ostavi pečat meni, kao ranijem potpredsjedniku Skupštine jer po Zakonu o lokalnoj upravi i samoupravi, kada predsjednik nije tu, mijenja ga potpredsjednik", objasnio je Trapara.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Nebojša Šešlija izjavio je da je na sceni predstava odbornika SDS-a i PDP-a, koji, sa načelnikom opštine na čelu, opstruišu rad nove skupštinske većine.

"Razrješenjem starog i izborom novog predsjednika Skupštine opštine ta odluka je stupila na snagu, ali od tog trenutka počele su opstrukcije", rekao je Šešlija i istakao da su današnji nastavak redovne i posebna sjednica održani u skladu sa zakonom.

Najavljujući da će biti zatraženo mišljenje Ministarstva lokalne uprave i samouprave, Šešlija je pozvao Božovića da prestane sa opstrukcijama i da se ispoštuju danas donesene odluke.

Prije posebne sjednice, održan je nastavak sjednice, prekinute 4. oktobra, kada je formirana nova skupštinska većina prevođena SNSD-om.

Sa dnevnog reda nastavka redovne sjednice skinuto je više tačaka, među kojima izvještaj o izvršenju budžeta opštine Istočna Ilidža za period od 1. januara do 30. juna ove godine, te Nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
POČELO SNIMANJE FILMA O JUNACIMA SA KOŠARA
U Leskovcu je danas počelo snimanje filma "Košare" o herojskom podvigu pripadnika Vojske SR Jugoslavije /SRJ/ tokom NATO agresije, a jednu od gla...
VIŠKOVIĆ POZITIVAN NA VIRUS KORONA
Premijer Republike Srpske Radovan Višković je, prema rezultatima PCR testa, pozitivan na virus korona, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odn...
KOŠARAC ORGANIZOVAO VIDEOKONFERENCIJU KOORDINACIONOG TIJELA ZA TRGOVSKU GORU
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac organizovao je danas videokonferenciju sa članovima Koordinacionog tijela za pro...
KOŠARAC: PRODUŽITI RAD FITOSANITARNIH INSPEKTORA NA GRANICI
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da ga je danas Državni inspektorat Hrvatske obavijestio...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner ZZZ RS novi
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
KUBATLIJA PREDLOŽIO DA SE U PALAMA IZGRADI SPOMENIK PRIPADNICIMA JVuO
Utorak, 14.07.2020.
Republika Srpska
U SRPSKOJ POZITIVNO 50 LICA OD TESTIRANIH 237
Utorak, 14.07.2020.
BIH
VELIKI RAST BROJA OBOLJELIH U SARAJEVU
Utorak, 14.07.2020.