Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 15.04.2021.
SOKOLAC: SREDSTVIMA OD PRODAJE ŠUME BIĆE SUFINANSIRANO SEDAM PROJEKATA
Srijeda, 07.04.2021. | Princip News
Opština Sokolac planira da ove godine od naknade od prodaje šumskih drvnih sortimenata ostvari prihod do 1,5 miliona KM, koji će biti uloženi u realizaciju sedam infrastrukturnih projekata, rečeno je Srni u opštinskom Odjeljenju za privredu i finansije.

Mitar Pržulj iz ovog odjeljenja rekao je da je iz dijela tih sredstava planirano sufinasiranje izgradnje fekalnog kolektora Sokolac-Glasinac u dužini od 5,5 kilometara i izgradnja fekalne kanalizacije na pravcima Majdani-Bjelosavljevići i Brezjak-Bjelosavljevići procijenjene vrijednosti 651.700 KM, pri čemu je obaveza opštine Sokolac 224.000 KM.

"Rashodi za usluge zimske službe, iz dijela sredstava od šuma, planirani su u iznosu od 200.000 KM, ali to neće biti dovoljno zbog duže zimske sezone", napomenuo je Pržulj.

On je rekao da je u rashodima za izgradnju vodovoda planirano 110.000 KM, te da je time obuhvaćena kupovina zemljišta i izgradnja sistema za tretman pitke vode u blizini rezervoara Laze, te za izgradnju vodovoda u mjesnim zajednicama Podromanija i Kaljina.

Pržulj je naveo da je iz dijela sredstava od naknade od prodaje šume planirano 150.000 KM za nastavak uređenja Ulice 9. januara, izgradnju trotoara u Ulici Marka Ećimovića i izgradnju javne rasvjete.

U okviru planiranih ulaganja za odražavanje objekata drumskog saobraćaja, zaključeno je da se za popravku lokalnih puteva i ulica, te sanaciju udarnih rupa, planiraju sredstva od 220.000 KM.

U dijelu nematerijalnih ulaganja 10.000 KM, namijenjeno je za izradu plana upravljanja zaštićenim prirodnim dobrima i istorijskim područjima, a odnosi se na nekropolu stećaka u Bjelosavljevićima i Luburić polju, džamiju Selimiju u Knežini, Girsku i pećinu Podlipe.

Direktor Šumskog gazdinstva "Romanija" Strahinja Bašević rekao je da ovo gazdinstvo do sredine aprila treba da izmiri dug opštini u iznosu oko 90.000 iz sredstava od prodaje šumskih drvnih sortimenata.

Bašević je naglasio da je prošloj godini obaveza Šumskog gazdinstva "Romanija" prema opštini Sokolac iz sredstava od prodaje šumskih drvnih sortimenata bila 1.269.700 KM i da se isplaćuje prema planiranoj dinamici.

Prema Zakonu o šumama Republike Srpske, naknada od prodaje šumskih sortimenata uplaćuje se na račun javnih prihoda jedinicama lokalne samouprave i koristi se za izgradnju, rekonstrukciju i održavanje infrastrukture i drugih objekata u ruralnim područjima opštine odakle potiču prodati sortimenti, te za ostale troškove neophodne za funkcionisanje lokalne samouprave, izuzev administrativnih troškova i plata.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
DANAS KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI PJESNIKINJE DARE SEKULIĆ
Komemoracija povodom smrti srpske pjesnikinje Dare Sekulić biće održana danas u prostorijama Gradske uprave Istočno Sarajevo, najavljeno je iz ...
PEĆINA ORLOVAČA OD DANAS DOSTUPNA ZA POSJETIOCE
Speleološki kompleks pećine Orlovača u Sumbolovcu kod Pala za turiste će biti otvoren danas, a posjete će se odvijati u skladu sa trenutnim ep...
JOKIĆ DO 15. TRIPL-DABLA I POBJEDE NAD MAJAMIJEM
Košarkaši Denvera pobijedili su ekipu Majamija sa čak 123:106, uz tripl-dabl Nikole Jokića, 15. ove sezone, a ukupno 56. u karijeri, što ga st...
KOMPLETIRANA OPŠTINSKA UPRAVA U ROGATICI
Kompletirana je opštinska administracija u Rogatici nakon novembarskih izbora u kojoj, po drugi put uzastopno, skupštinsku većinu ima SNSD u koa...
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Meridijan banercic
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
PISMO ČITALACA: NE PRODAVATI ARAPIMA SRPSKU ZEMLJU U TRNOVU
Utorak, 13.04.2021.
Republika Srpska
U SRPSKOJ 265 NOVOZARAŽENIH, PREMINULE 23 OSOBE
Utorak, 13.04.2021.
BIH
OD POSLJEDICA VIRUSA KORONA PREMINULA TRUDNICA IZ BIH
Utorak, 13.04.2021.