Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 18.07.2019.
STUDENTI U HUMANOJ MISIJI: DIO OBROKA DIJELE SA ONIMA KOJI NEMAJU ŠTA DA JEDU
Ponedeljak, 15.04.2019. | Princip News
Studenti sa fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, od Doboja do Trebinja, koji žive u studentskim domovima, odlučili su da dio svog obroka iz studentske menze podijele sa onima koji sebi ne mogu priuštiti redovnu ishranu.
 

Tim povodom, studenti okupljeni oko projekta osnivanja humanitarne organizacije „Studenti Srpske“ i predstavnici Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu odlučili su da organizuju humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za socijalno-ugroženo stanovništvo Republike Srpske.

U ovoj akciji biće obuhvaćene socijalno-ugrožene porodice iz gradova u kojima djeluje svih 17 fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, odnosno Doboj, Brčko, Bijeljina, Zvornik, Vlasenica, Pale, Istočno Novo Sarajevo, Foča i Trebinje.

Milana Radić iz organizacije „Studenti Srpske“ kaže da je akcija naišla na dobar odziv studenata, koji su na svojim fakultetima postavili kutije za humanitarnu pomoć, ali i veliki broj građana koji žele da pomognu.

 

Ona dodaje da svi koji žele da učestvuju u ovoj akciji potrebno je da doniraju suve obroke i odjeću, koja će dobro doći onima koji ne mogu da je priušte.

-S obzirom da mi nedjeljom u domovima nemamo ručak u menzi, nego hranu dobijamo kroz lanč pakete, odlučili smo da onu hranu koju ne pojedemo ostavljamo onima koji ne mogu sebi da je priušte – kaže Radićeva.

Kako kaže, kada su uvidjeli da imaju dovoljno te hrane koja nije iskorištena, odlučili su da kroz ovu humanitarnu akciju doniraju hranu onima kojima je najpotrebnija.

-U planu je da kontaktiramo centre za socijalni rad, kako bismo prikupili tačne podatke o broju socijalno-ugroženih porodica iz svih gradova, kojima ćemo u ovoj akciji donirati hranu i odjeću – dodaje Radićeva.

Prema njenim riječima, bilo je predviđeno da akcija traje do 10. aprila, međutim, zbog velikog odziva i nemogućnosti pojedinih ljudi da donesu svoju pomoć do predviđenog roka, u ovoj organizaciji su odlučili da produže termin trajanja akcije i za naredne dane.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Uroš Bjelica za Srpskainfo kaže da na ovaj način žele da privuku što više studenata koji će se uključiti u rad, počevši od humanitarnih organizacija.

-Za početak planiramo da formiramo organizaciju „Studenti Srpske“, koja će biti zadužena samo za humanitarne akcije – kaže Bjelica i dodaje da je ova organizacija već počela da okuplja članove, a funkcionisaće u saradnji sa Studentskim parlamentom.

 

Bjelica kaže da će se u budućnosti posvetiti tome da svi fakulteti imaju svoje organizacione jedinice, jer sada postoje neki koji ih nemaju.

-Upisani smo u registar u Ministarstvu, što do sada nije bio slučaj – navodi Bjelica i ističe  da će se sada posvetiti organizaciji Univerzijade, kao i apsolventskih ekskurzija.

Otvorena vrata fakulteta

Uroš Bjelica ističe da je projekat „Otvorena vrata na Filozofskom fakultetu“ prošao u najboljem redu, te da su budući studenti kućama otišli veoma zadovoljni, te dodao da se nada da će iduće godine upis na sve fakultete biti bolji.

-Ne možemo očekivati da će se za dva dana povećati broj studenata, tako da nastavljamo sa promocijom fakulteta – kaže Bjelica.

Dodaje da sada mogu da pokrenu inicijativu da svi studentski predstavnici promovišu svoje fakultete, jer je svima cilj da broj studenata koji se upisuje više ne pada.


/SRPSKAINFO/

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
KUZMIĆA BUDE IZ KOME
Košarkaški klub Crvena zvezda objavila je novo saopštenje o zdravstvenom stanju srpskog reprezentativca Ognjena Kuzmića, koji je u nedelju teš...
DODIK: UVIJEK ĆU ŠTITITI VITALNI INTERES SRPSKE
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Narodnoj skupštini Republike Srpske da današnja posebna sjednica predstavlja afirmaci...
ŠTETA 3.000 KM: U PALAMA UKRADENI ELEMENTI SA STUBOVA ZA STRUJU
U mjestu Stambolčić u opštini Pale ukraden je veći broj metalnih elemenata sa stubova za struju, čime je pričinjena šteta od oko 3.000 KM pr...
VODAFONE POKRENUO PRVU 5G MREŽU U NJEMAČKOJ
​Telekomunikacijski operater Vodafone pokrenuo je u utorak prvu komercijalnu 5G mobilnu mrežu u Njemačkoj. Mreža ima 25 odašiljača u Dizeldo...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
U DOMU ZDRAVLJA U TRNOVU PREGLEDI INTERNISTE BOLNICE "SRBIJA"
Srijeda, 17.07.2019.
Republika Srpska
VIŠKOVIĆ: USKORO ZABRANA PRIJEMA RADNIKA U JAVNA PREDUZEĆA I USTANOVE
Utorak, 16.07.2019.
BIH
OPTUŽNICA PROTIV GOVEDARICE ZBOG PORESKE UTAJE 290.000 KM
Srijeda, 17.07.2019.