Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 25.09.2020.
SUTRA BEZ VODE VEĆI DIO ISTOČNOG NOVOG SARAJEVA I ISTOČNE ILIDŽE
Ponedeljak, 14.09.2020. | Princip News
Komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" Istočno Sarajevo saopštilo je da je sutra planiran prekid u vodosnabdijevanju većeg dijela opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža zbog radova s ciljem poboljšanja isporuke vode potrošačima.

Planirani radovi će početi u 7.30 časova, dok se oko 20.00 časova očekuje ponovno punjenje sistema vodom i normalizacija u vodosnabdijevanju, navodi se u saopštenju.

Naselja koja će imati prekid u vodosnabdijevanju su Toplik, Donji Miljevići i dio područja do lukavičkog raskršća, Dobrinja jedan, Dobrinja četiri, Krupac, Vojkovići i dio naselja Kotorac.

Ulice u naselju Kotorac koje neće imati uredno vodosnabdijevanje su Ilidžanska od broja jedan do 67, dio Starine Novaka, Ulica Gavrila Principa i dio Svetosavske ulice koja pripada gravitacionom vodu.

Među ovim ulicama su Hilandarska od broja 16 do 42 i od 13 do 29, Spasovdanska od broja 27 do 51, Dečanska na brojevima sedam i devet i komplet ulice Sime Milutinovića Sarajlije i Boriše Starovića.

Iz ovog preduzeća podsjetili su da već godinama pri smanjenom dotoku na izvorište Tilava za naselje Toplik, ulice Karađorđeva, Cara Dušana, Cara Lazara i dio Nikole Tesle prve ostaju bez vode, pa je bilo potrebno naći trajno rješenje problema.

Cilj radova je efikasnija kontrola nad vodovodnim sistemom, te je neophodan novi ventil koji će biti ugrađen na novom spoju.

"Ovaj projekat do sada nije realizovan zato što je riječ o vrlo obimnim radovima koji zahtijevaju da veliki dio grada bude bez vode praktično cio dan", napominju iz ovog preduzeća.

U saopštenju se napominje da je jedna od otežavajućih okolnosti i to što se oba glavna cjevovoda nalaze u privatnom posjedu i neophodno je bilo dobiti dozvole za prekopavanje.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
RTS: JEDAN PILOT POGINUO, ZA DRUGIM SE TRAGA (VIDEO)
Jedan pilot je poginuo, a za drugim se traga, u padu aviona "mig-21" danas u rejonu sela Brasina kod Loznice, javio je RTS pozivajući se na nezvan...
U SRPSKOJ JOŠ 72 SLUČAJA VIRUSA KORONA, DVOJE PREMINULO
Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnjа 24 čаsа, u Institutu zа јаvn...
PALE: ODUZET AUTOMOBIL VOZAČU JER JE IMAO 4.920 KM NEPLAĆENIH KAZNI
Pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Pale oduzeli su u mjestu Ljubogošta automobil licu čiji su inicijali S.O. jer su utvrdil...
SRUŠIO SE AVION KOD LOZNICE
U okolini Loznice, u ataru sela Vrasina, srušio se vojni avion. Avion je letio iz Donje Borine, prema svjedočenju jednog od mještanina umalo ni...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
"ULIČNI SVIRAČ" SUTRA U SOKOCU ZA POMOĆ VANJI MIRKOVIĆ IZ PALA
Srijeda, 23.09.2020.
Republika Srpska
U SRPSKOJ JOŠ 81 OSOBA ZARAŽENA, JEDAN SMRTNI SLUČAJ
Četvrtak, 24.09.2020.
BIH
PUCNJAVA U SARAJEVU, META PONOVO MUZIČAR
Četvrtak, 24.09.2020.