Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Utorak, 26.03.2019.
TOŠIĆ: SVE SMO USPJEŠNIJI I POSJEĆENIJI
Srijeda, 16.05.2018. | Princip News
Protekla zimska turistička sezona na Jahorini bila je uspješna - to potvrđuje podatak da su dolazili gosti iz 54 države, ističe direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Tošić. 

On navodi za Srnu da su tome doprinijela ulaganja na Jahorini i Ravnoj planini, koja je postala ozbiljan skijaški centar. 

"Sigurno je da će i sve buduće investicije doprinijeti većem broju gostiju, jer, prema ovim podacima, iz mjeseca u mjesec bilježi se sve veći broj noćenja", napominje Tošić. 

On otkriva da su imali sastanak sa menadžmentom Olimpijskog centra "Jahorina" i hotelijerima kada je dogovoreno da, najvjerovatnije, posljednjeg vikenda u junu otvore ljetnju turističku sezonu sa bogatim programom koji bi trajao tri dana. 

"Na krilima zimske turističke sezone, koja je bila i te kako dobra, sa pravom možemo očekivati da će i ljetnja biti bar upola uspješna", kaže Tošić. 

Radovi na sistemu vještačkog osnježavanja na Jahorini teku planiranom dinamikom, kao i na vještačkom jezeru, koje će biti u funkciji do otvaranja ljetnje turističke sezone. 

"Plan je da se unaprijede skijališta, gdje ćemo imati par kilometara novih staza i da bude završeno vještačko osnježavanje, jer turističke agencije tada sa sigurnošću mogu da ponude u svojim paketima Jahorinu kao destinaciju koja garantuje skijaške dane i sigurnost turistima koji dođu", napominje Tošić. 

On otkriva da će na vještačkom jezeru biti brojnih sadržaja, a posebno je interesantno što se nalazi na vrhu planine - i to će biti jedan biser ljetnje ponude na Jahorini. 

Tošić podsjeća da grad Istočno Sarajevo važi za prijestonicu zimskog turizma u BiH, ali da ima bogatu ljetnju ponudu, jer, osim Jahorine, koja je najprepoznatljivija, u ponudi su još tri poznate planine. 

"Ravna planina je postala i skijaški centar i veliko izletište gdje se može uživati i u pješačkim i biciklističkim stazama, a ono što je posebno krasi su dva izvora prirodne izvorske vode", ističe on za Srnu i napominje da gosti mogu uživati i u panoramskoj vožnji gondolom i sadržajima na vještačkom jezeru. 

On podsjeća da je tu i Trebević, kao veliko izletište, koje je doživjelo ekspanziju zahvaljujući realizovanim investicijama i sada nudi brojne sadržaje - vožnja vozićem "Ćira ekspres", mini-zoološki vrt, parkići za djecu, kao i sadržaje na vodi. 

Tošić naglašava da je tu i Romanija, koja je, osim netaknute prirode, prepoznatljiva po romanijskim specijalitetima. 

Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo u svojoj ponudi ima i pećinu Orlovača, jednu od najljepših u BiH, koja je veoma posjećena, a njena prednost je u tome što se nalazi u neposrednoj blizini magistralnog puta. 

Tošić naglašava da su tu i pećina na izvoru rijeke Miljacke u Kadinu selu, kao i Novakova pećina na Romaniji. 

"Imamo ponudu za sve goste koji su željni adrenalina, boravka u prirodi, uživanja u netaknutoj prirodi, jer smo bogati planinama, rijekama, izvorištima i izletištima", poručuje Tošić. 

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ZAPEČAĆENI APARATI DŽOKER KLADIONICE U ISTOČNOM NOVOM SARAJEVU
Inspektori Republičke uprave za igre na sreću zapečatili su automate u objektu "DŽoker kompani" u poslovnoj jedinici u Istočnom Novom Sarajevu...
PREMINUO AMERIČKI REPER, UZROK SMRTI NEPOZNAT
Reper Tech 9, rođen kao Akim Mikens, preminuo je tokom vikenda, pišu strani mediji. Njega često miješaju sa kolegom koji je poznat kao Tech ...
SASTANCI RUKOVODSTVA SNSD-A SA DELEGACIJAMA SDS-A I PDP-A
Sastanak rukovodstva SNSD-a sa delegacijama SDS-a i PDP-a biće održan u Banjaluci.   Portparol SNSD-a Radovan Kovačević potvrdio je za SRN...
FEDERER PREJAK ZA KRAJINOVIĆA
Srpski teniser Filip Krajinović eliminisan je u 1/16 finala Mastersa u Majamiju. Švajcarac Rodžer Federer pobijedio je 103. igrača svijeta 7:5,...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
STANARI ULICE SPASOVDANSKA 25B U STRAHU OD SUADA KOMARA
Ponedeljak, 25.03.2019.
Republika Srpska
GOVEDARICA NA RAPORTU KOD AMERIKANACA?
Ponedeljak, 25.03.2019.
BIH
DRŽAVLJANIN SRBIJE NA SARAJEVSKOM AERODROMU PRIVEDEN ZBOG UBISTVA U BEOGRADU
Ponedeljak, 25.03.2019.