Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 07.12.2019.
TRIVIĆ, KULAŠINAC: PROBLEM MATIČNE BIBLIOTEKE NEDOSTATAK PROSTORA
Ponedeljak, 18.11.2019. | Princip News
Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić posjetila je danas Matičnu biblioteku u Istočnom Sarajevu, gdje je upoznata o problemu neodostatka adekvatnog skladišnog i prostora u kojem bi studenti mogli da pripremaju naučne i stručne radove.

"Upoznali smo ministra o broju korisnika, knjižnom fondu i generalno problemima u radu, među kojima je najveći nedostatak prostora. Kao univerzitetski grad nemamo mogućnost da studentima pružimo prostor gdje će da spremaju naučne i stručne radove", rekla je novinarima vršilac dužnosti direktora Matične biblioteke u Istočnom Sarajevu Nataša Kulašinac i izrazila nadu da će ovaj problem biti riješen.

Ona je navela da se 60.000 knjižnih jedinica nalazi u objektu bivše kasarne JNA, te da je sa menadžmentom opštine Istočno Novo Sarajevo dogovoreno da budu zbrinute u objektu novoizgrađenog pozorišta.

"Razgovarali smo i o mogućnosti opremanja tih prostorija u okviru konkursa koji će biti finansiran Zakonom o igrama na sreću", dodala je Kulašinac.

Ona je istakla da je ministra prosvjete i kulture Republike Srpske upoznala i o radu Dječijeg odjeljenja ove biblioteke, kao i o zbirci legata i specijalnim zbirkama, digitalizaciji knjižnog fonda.

Ministar prosvjete i kulture Srpske pozdravila je napore i aktivnosti koje Matična biblioteka Istočno Sarajevo realizuje na planu bibliotečke i izdavačke djelatnosti. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
SAHRANJENI STRADALI UČENICI TEHNIČKE ŠKOLE IZ GRADIŠKE
Učenici četvrtog razreda Tehničke škole iz Gradiške Davor Mijatović i Miloš Švraka, koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći 4. decembra, ...
KANTON SARAJEVO: ZBOG ZAGAĐENJA VAZDUHA IZDATO UPOZORENJE
Vlada Kantona Sarajevo izdala je danas upozorenje zbog dodatnog pogoršanja zagađenosti vazduha. Takozvana epizoda "upozorenje" proglašena je ...
ČUBRILOVIĆ: STABILNE POLITIČKE PRILIKE VAŽNE ZBOG INVESTITORA
Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović izrazio je uvjerenje da će izbor Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara dovesti do stab...
IVANINI VRŠNJACI POŽELJELI MALOJ LAVICI DA OZDRAVI
Roditelji i njihovi mališani iz Istočnog Sarajeva danas su se emotivno oprostili od trogodišnje teško oboljele Ivane Bjelogrlić, koja sutra pu...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
SARADNJA BOLNICE "SRBIJA" I KC VOJVODINA
Petak, 06.12.2019.
Republika Srpska
PREMINUO MILKO ČOLAKOVIĆ
Petak, 06.12.2019.
BIH
ISTOČNA ALTERNATIVA: VISOKI PREDSTAVNIK U BIH ZREO ZA OTPREMNINU
Četvrtak, 05.12.2019.