Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Ponedeljak, 06.07.2020.
TRIVIĆ, KULAŠINAC: PROBLEM MATIČNE BIBLIOTEKE NEDOSTATAK PROSTORA
Ponedeljak, 18.11.2019. | Princip News
Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić posjetila je danas Matičnu biblioteku u Istočnom Sarajevu, gdje je upoznata o problemu neodostatka adekvatnog skladišnog i prostora u kojem bi studenti mogli da pripremaju naučne i stručne radove.

"Upoznali smo ministra o broju korisnika, knjižnom fondu i generalno problemima u radu, među kojima je najveći nedostatak prostora. Kao univerzitetski grad nemamo mogućnost da studentima pružimo prostor gdje će da spremaju naučne i stručne radove", rekla je novinarima vršilac dužnosti direktora Matične biblioteke u Istočnom Sarajevu Nataša Kulašinac i izrazila nadu da će ovaj problem biti riješen.

Ona je navela da se 60.000 knjižnih jedinica nalazi u objektu bivše kasarne JNA, te da je sa menadžmentom opštine Istočno Novo Sarajevo dogovoreno da budu zbrinute u objektu novoizgrađenog pozorišta.

"Razgovarali smo i o mogućnosti opremanja tih prostorija u okviru konkursa koji će biti finansiran Zakonom o igrama na sreću", dodala je Kulašinac.

Ona je istakla da je ministra prosvjete i kulture Republike Srpske upoznala i o radu Dječijeg odjeljenja ove biblioteke, kao i o zbirci legata i specijalnim zbirkama, digitalizaciji knjižnog fonda.

Ministar prosvjete i kulture Srpske pozdravila je napore i aktivnosti koje Matična biblioteka Istočno Sarajevo realizuje na planu bibliotečke i izdavačke djelatnosti. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
LJUBIŠA PROROK IZ I. SARAJEVA OSUĐEN NA OSAM MJESECI ROBIJE ZBOG RANJAVANJA SUGRAĐANINA
Tridesetosmogodišnji Ljubiša Prorok iz Istočnog Sarajeva osuđen je u Okružnom sudu u tom gradu na osam mjeseci robije jer je 2014. godine iz p...
ODLIKOVAN BAGERISTA KOJI JE ODBIO DA SRUŠI MANASTIRSKI KONAK KOD ULCINJA
Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije odlikovao je Miroslava Koprivicu iz Nikšića koji je odbio da bagerom ru...
LUBENICA OSVJEŽAVA, ČISTI ORGANIZAM, POMAŽE U MRŠAVLJENJU I ČUVA SRCE
Nema namirnice koja bolje gasi žeđ u vrelim ljetnjim danima od lubenice. Često za nju kažemo da je voće, ali ona je zapravo povrće i pripada ...
ŠTA PROTIV RĐE NA AUTU MOŽEMO SAMI, A ZA ŠTA MORAMO KOD MAJSTORA?
Vlasnike starijih automobila često zaboli glava na samo pominjanje riječi "rđa" i "korozija". Pojavljuje se na limariji, najčešće na podu ...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner ZZZ RS novi
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
ZAVRŠEN FUDBALSKI TEREN NA TVRDIMIĆIMA (FOTO)
Subota, 04.07.2020.
Republika Srpska
ISTRAŽIVANJE PDP-a: IGOR RADOJIČIĆ OSTAJE GRADONAČELNIK BANJA LUKE
Subota, 04.07.2020.
BIH
U KANTONU SARAJEVO OD SUTRA NA SNAZI NOVE RESTRIKTIVNE MJERE
Nedelja, 05.07.2020.